Football Talk

Λεβερκούζεν και Αλόνσο έχουν βαλθεί να τρελάνουν κόσμο!

Λεβερκούζεν και Αλόνσο έχουν βαλθεί να τρελάνουν κόσμο!

Λεβερκούζεν και Τσάμπι Αλόνσο βιώνουν μία «καρμική» σχέση. Υπό τις οδηγίες του, οι «ασπιρίνες» έχουν μεταμορφωθεί αγωνιστικά, καταρρίπτουν ένα – ένα ιστορικά ρεκόρ και βάζουν πλώρη για μεγάλες διακρίσεις.

Όταν οι «ασπιρίνες» διόριζαν τον Τσάμπι Αλόνσο ως πρώτο προπονητή έναν περίπου χρόνο πριν, λίγοι μόνο θα μπορούσαν να φανταστούν πως η Λεβερκούζεν θα μεταμορφωνόταν αγωνιστικά σε τέτοιο βαθμό, ώστε να κατατάσσεται ως μία από τις πλέον δυσκολοκατάβλητες και παραγωγικές ομάδες της Ευρώπης. Υπό την καθοδήγηση του Βάσκου τεχνικού, οι «ασπιρίνες» έχουν βαλθεί να τρελάνουν την στατιστική, σε μία λίγκα όπου δραστηριοποιείται η Μπάγερν Μονάχου, η οποία συνηθίζει να απασχολεί την ποδοσφαιρική κοινότητα για την επίτευξη και την κατάρριψη των ρεκόρ. Κι όμως με την σημερινή επίδοση και το άνετο πέρασμα – δήλωση τίτλου με 0 – 3 από το Βέζερστάντιον της Βρέμης, η Λεβερκούζεν γίνεται η ομάδα η οποία έχει κερδίσει τα 17 από τα 18 εφετινά της παιχνίδια. Το μοναδικό παιχνίδι που δεν κέρδισε είναι η ισοπαλία με 2 – 2 στο Μόναχο απέναντι στην Μπάγερν.

Μάλιστα, η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο διατηρεί ένα τέτοιο ρεκόρ, έχοντας σκοράρει 62 τέρματα (έως τώρα) και έχοντας δει την εστία της να παραβιάζεται μόλις 14 φορές. Φυσικό και επόμενο να φιγουράρει στην πρώτη θέση της Bundesliga αλλά και του ομίλου της στο Europa League.

Κι αν αυτές οι επιδόσεις μοιάζουν επικές, αρκεί ακόμη να σκεφτεί κανείς πως με τη σημερινή νίκη απέναντι στη Βέρντερ Βρέμης, η Λεβερκούζεν έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Bundesliga που σημειώνει τουλάχιστον δύο τέρματα σε κάθε ένα από τα δώδεκα (συνολικά) παιχνίδια που έχει δώσει έως τώρα για το πρωτάθλημα!


Doubleverskusen και να δούμε πώς, πού και πότε θα σταματήσει αυτό το όμορφο ποδοσφαιρικό παραμύθι με πρωταγωνιστή τον Ισπανό πρίγκηπα. Σημειωτέον πως, ο Τσάμπι Αλόνσο με τη σημερινή νίκη, γίνεται ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου, που φτάνει τις οκτώ συνεχόμενες νίκες στο γερμανικό πρωτάθλημα. Επίδοση δίχως άλλο αξιομνημόνευτη.

Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0