Football Talk

Παναθηναϊκός: Μακριά από την Λεωφόρο, «υποφέρει» ο γηπεδούχος και όλα δείχνουν… πρωτάθλημα! (video)

Παναθηναϊκός: Μακριά από την Λεωφόρο, «υποφέρει» ο γηπεδούχος και όλα δείχνουν… πρωτάθλημα! (video)

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν επηρεάζεται από έδρες και γήπεδα. Η ομάδα του Σέρβου, στις εκτός έδρας αναμετρήσεις, έχει αρχίσει να θυμίζει «επικίνδυνα», το πρωταθληματικό γκρουπ που είχε φτιάξει ο Γιτζάκ Σουμ πριν από περίπου 20 χρόνια.

Μία μεγάλη ομάδα δεν μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό χωρίς να χτίσει μία έδρα… φόβητρο. Εξίσου σημαντικές όμως είναι και οι αναμετρήσεις μακριά από το… σπίτι σου, εκεί όπου το κλαμπ πρέπει να δείξει χαρακτήρα και να πάρει το «τρίποντο» πάση θυσία.

Λαμία - Παναθηναϊκός: Τα Highlights της «πράσινης»... απόδρασης! (vid) -  Όλα Πράσινα

Έτσι και ο φετινός Παναθηναϊκός έχει μπει για τα καλά σε αυτή τη νοοτροπία ξεκαθαρίζοντας εντός των τεσσάρων γραμμών, αυτό που δηλώνουν συνεχώς και οι ίδιοι οι παίκτες του. «Φέτος πάμε για πρωτάθλημα».

Από την αρχή της χρονιάς η ομάδα του Γιοβάνοβιτς πηγαίνει… τρένο στις εκτός έδρας αναμετρήσεις, κυρίως στα παιχνίδια εντός των συνόρων. Αν και απέναντι σε Ντνίπρο-1 - Μαρσέιγ δεν τα πήγε και άσχημα.

Στην Stoiximan Super League όμως τα αποτελέσματα ξεπερνούν κάθε προσδοκία και το «τριφύλλι» πραγματοποιεί ένα σπάνιο 6/6 μακριά από την Λεωφόρο. Βέβαια υπάρχει η λεπτομέρεια της 8η αγωνιστικής στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και το παιχνίδι που κατοχυρώθηκε στους «πράσινους» για τους γνωστούς λόγους.

Αυτό το σερί δεν είχε καταφέρει να το «χτίσει» ούτε την περσινή σεζόν, παρά τις 10 συνεχόμενες νίκες που είχε πραγματοποιήσει στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, με τον τότε αριθμό να σταματάει στο 5.

Στην «παρθενική» χρονιά του Γιοβάνοβιτς στον πράσινο πάγκο υπήρχε σίγουρα ικανοποίηση, αλλά και μία δόση… μουρμούρας για τις εκτός έδρας αναμετρήσεις, καθώς σε 18 συνολικά ματς (του πρωταθλήματος) είχε σημειώσει εννέα ήττες, δηλαδή το 50%.

Ο Σέρβος τεχνικός για δεύτερη χρονιά δικαιώνεται με τα αποτελέσματα της ομάδας του σε «εχθρικά εδάφη». Ενώ επιπλέον, το τωρινό σερί θέλει να το διευρύνει στην αναμέτρηση της Κυριακής στην Θεσσαλονίκη απέναντι στον Άρη για την 12η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος.

Άρης-Παναθηναϊκός: Πέρασαν με ανατροπή οι «Πράσινοι» - Kingsport.gr

Τα νούμερα αυτά «θυμίζουν» πρωτάθλημα στο πράσινο… στρατόπεδο. Τέτοιες παραδώσεις έχουν πάντα μία ιδιαίτερη σημασία σε παίκτες και οπαδούς.

Τελευταία φορά που το «τριφύλλι» περνούσε με τέτοια χαρακτηριστική άνεση από τις έδρες των αντιπάλων, ήταν την σεζόν 2003/04, με το... κοντέρ να σταματάει στις οκτώ. Όχι επειδή ήρθε μία ήττα ή έστω ισοπαλία, αλλά διότι τελείωσαν τα παιχνίδια. Από την 16η αγωνιστική έως και την 30η η ομάδα του Γιτζάκ Σουμ, «έσπαγε» την μία έδρα μετά την άλλη, κόβοντας πρώτη το... νήμα του τερματισμού, με τον Παναθηναϊκό να στέφεται για 19η φορά στην ιστορία του πρωταθλητής Ελλάδος.


Μπορεί αυτά να τα θεωρούν πολλοί «ιστορίες για αγρίους», όμως με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο πάγκο, η ομάδα πραγματοποιεί νούμερα πρωταθλητισμού και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.  

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0