Football Talk

Μαρτίνεθ: «Θα ήμασταν πρώτοι, μας εξοργίζει πως μας στερούν ό,τι έχουμε κερδίσει στο γήπεδο!»

Μαρτίνεθ: «Θα ήμασταν πρώτοι, μας εξοργίζει πως μας στερούν ό,τι έχουμε κερδίσει στο γήπεδο!»
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντιέγκο Μαρτίνεθ, παραχώρησε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στη Marca, όπου αναφέρθηκε και στην τιμωρία της ομάδας του, για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
Μία μικρή ανασκόπηση του διαστήματος που βρίσκεται στην Ελλάδα, έκανε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Μιλώντας στο κορυφαίο ΜΜΕ της Ισπανίας, Marca, αναφέρθηκε στις έως τώρα παραστάσεις του από το ελληνικό πρωτάθλημα, τη σχέση του με τον ισχυρό άνδρα του συλλόγου, Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Για τις μεταγραφές και τις απαιτήσεις στον Ολυμπιακό:

«Είναι αλήθεια ότι πέρυσι ο Ολυμπιακός τερμάτισε τρίτος, ήταν μια κακή χρονιά από πλευράς αποτελεσμάτων λόγω πολλών συγκυριών, εξ ου και η αλλαγή στην ομάδα, με 17 νέους παίκτες και με δύο προκριματικούς στην Ευρώπη που έπρεπε να περάσουμε για να μπορέσουμε να έχουμε παρουσία στο Europa League, αυτό προσθέτει περισσότερη πολυπλοκότητα στην πραγματικότητά μας. Αλλά είναι συναρπαστικό. Πρόκειται για έναν σύλλογο όπου η νίκη είναι στο DNA του, και εδώ πρέπει να κερδίσουμε χθες. Αυτό μεγεθύνει τα πάντα, τα καλά και τα κακά, και κάνει αυτή την εμπειρία τόσο έντονη και τόσο εμπλουτιστική».

Για την πίεση από τον κόσμο:

«Δεν μπορούμε παρά να είμαστε ευγνώμονες στους φιλάθλους, όσο για την πίεση, όταν είσαι σε μια μεγάλη ομάδα πρέπει να την φυσικοποιήσεις και να ζήσεις μαζί της. Η δική μας εσωτερική πίεση είναι τόσο μεγάλη όσο και το DNA των νικητών ενός συλλόγου που έχει συνηθίσει να κερδίζει πολλά και σε πολλά διαφορετικά τμήματα και είμαστε θρύλοι σε όλα τα αθλήματα, όπως στο μπάσκετ. Αυτό προσθέτει πολυπλοκότητα, αλλά είναι συναρπαστικό να είσαι προπονητής ενός τέτοιου συλλόγου. Το επίπεδο της ανταγωνιστικότητας στο πρωτάθλημα μεταξύ των ομάδων στην κορυφή με έχει εκπλήξει πολύ, και αυτό φαίνεται στην Ευρώπη. Αυτό συνεπάγεται ότι το επίπεδο της συναισθηματικής έντασης κάνει τα παιχνίδια πολύ δύσκολα, πολύ απαιτητικά και δύσκολα κερδίζονται. Αν σε αυτό προσθέσουμε και την ίδια την εξέλιξη ως ομάδα, γιατί εδώ η αγορά κλείνει στα μέσα Σεπτεμβρίου, γεγονός που κάνει τις διεργασίες με 17 νέους παίκτες πιο δύσκολες».

Για τον τραυματισμό του Χουάνκαρ:

«Δεν θα δικαιολογήσουμε ποτέ κανενός είδους βίαιη πράξη, μάλιστα ο σύλλογος συμμετέχει πολύ στη διαδικασία αναζήτησης των υπευθύνων για τη ρίψη φωτοβολίδων προκειμένου να τους αποβάλει. Το θέμα αυτό βρίσκεται στα χέρια των αρμόδιων οργάνων, στη διαδικασία της Έφεσης, και το μόνο που μπορώ να πω είναι να καταδικάσω αυτά τα γεγονότα. Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι μας εξοργίζει το γεγονός ότι μας στερούν αυτό που έχουμε κερδίσει στο πεδίο, γιατί σήμερα θα ήμασταν πρώτοι.. Το γήπεδο είχε γείρει υπέρ μας, με αυτό το 1-1 όταν συνέβησαν όλα, και θα είχαμε την αίσθηση ότι αυτό που κερδίζεις στο γήπεδο δεν σου το παίρνουν στα γραφεία. Τούτου λεχθέντος, ας λυθεί όσο το δυνατόν καλύτερα, και ό,τι συμβαίνει στο γήπεδο να μένει στο γήπεδο».

Για το πόσο επηρέασε ότι το ματς κατοχυρώθηκε υπέρ του Παναθηναϊκού:

«Είναι δύσκολο, μέχρι τότε οι αριθμοί μας ήταν οι καλύτεροι σε βαθμούς, γκολ υπέρ, γκολ κατά... Μας δίνουν το παιχνίδι ως χαμένο 0-3 και αυτό επηρεάζει τα πάντα, γιατί το περιθώριο λάθους είναι ελάχιστο και ο μέσος όρος των γκολ γενικός. Πρέπει όμως να το αποδεχτείς και να προσαρμοστείς, αν και δεν είναι εύκολο. Πρέπει να συνεχίσουμε να κερδίζουμε και να σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι και να βελτιωνόμαστε ως ομάδα. Ψυχικά για την ομάδα ήταν ένα πλήγμα, μια δύσκολη στιγμή. Όμως η οικογένεια του Ολυμπιακού προσπάθησε να το μετατρέψει σε θετική ενέργεια για να δικαιωθούμε. Μέσα στην ομάδα και τον σύλλογο λέμε ότι για να είσαι πρωταθλητής του Ολυμπιακού θα πρέπει να κάνεις περισσότερα και καλύτερα πράγματα από άλλους. Αυτό είναι ξεκάθαρο».

Για τη συνεργασία του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Είναι ένας άνθρωπος με πολύ χάρισμα, αυτός και όλο το διοικητικό σώμα, είναι ο πρώτος οπαδός του Ολυμπιακού, νιώθει πολλά για τον σύλλογο και η συνύπαρξη είναι παραγωγική. Είμαστε και οι δύο άνθρωποι με ταμπεραμέντο και του είμαι ευγνώμων για αυτή την ευκαιρία. Ένας επιτυχημένος πρόεδρος στον επιχειρηματικό κόσμο, με εταιρείες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, ένας πολίτης του κόσμου, ο οποίος εκτός από εμάς έχει τη Νότιγχαμ Φόρεστ και άλλες εταιρείες τεράστιου μεγέθους. Αυτή η επιτυχία έχει να κάνει με την εξυπνάδα, την αποφασιστικότητα, το χάρισμα και τη γνώση του να παίρνει τις σωστές αποφάσεις τη σωστή στιγμή, που είναι και αυτό που κάνει τη διαφορά».

Για την παρουσία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και το δικό του μέλλον στην Ελλάδα:

«Απομένουν δύο παιχνίδια, θα δούμε τι θα γίνει. Προσπαθώ να βελτιώνομαι κάθε μέρα, να δίνω το καλύτερο δυνατό ως προπονητής και να είμαι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος για την επόμενη πρόκληση χωρίς να σκέφτομαι ποια θα είναι αυτή. Το ποδόσφαιρο και η ζωή σε οδηγούν σε μονοπάτια που σε εκπλήσσουν. Αν πριν από ένα χρόνο που κάναμε αυτή τη συνέντευξη, δεν περνούσε καν από το μυαλό μου να είμαι σήμερα στον Ολυμπιακό, αντιθέτως, ήμασταν σε ένα μεσομακροπρόθεσμο πρότζεκτ με την Εσπανιόλ υπό προϋποθέσεις που μας υποσχέθηκαν, οι οποίες αργότερα δεν εκπληρώθηκαν. Είναι αλήθεια ότι οι προκλήσεις με ελκύουν, μου αρέσει να παίζω στην Ευρώπη και τόσα παιχνίδια σε προετοιμάζουν για μια άλλη μεθοδολογία. Αλλά είμαστε ανοιχτόμυαλοι ως προπονητικό επιτελείο. Αυτό που θέλω τώρα είναι να έχω επιτυχία εδώ και να πετύχω τους στόχους σε επίπεδο αποτελεσμάτων και εξέλιξης στον Ολυμπιακό».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0