Football Talk

«Έλαμψαν οι Έλληνες» Ντεσπόντοφ και Γιόβετιτς! Στο EURO 2024 η Ουγγαρία του Σομποζλάι! (video)

«Έλαμψαν οι Έλληνες» Ντεσπόντοφ και Γιόβετιτς! Στο EURO 2024 η Ουγγαρία του Σομποζλάι! (video)

Mε ηγέτη τον Κίριλ Ντεσπόντοφ (γκολ και ασίστ), η Βουλγαρία «φρέναρε» τους Ούγγρους (2-2), που πάντως «κλείδωσαν» την πρόκριση στο EURO 2024, στο άδειο λόγω τιμωρίας Βασίλ Λέφσκι. Πρωταγωνιστικό ρόλο και για τον έτερο «Έλληνα» του ομίλου, Στέβαν Γιόβετιτς (γκολ και ασίστ) στη «νίκη γοήτρου» του Μαυροβουνίου επί της Λιθουανίας με 2-0.

Λίγο πριν από το φινάλε της προκριματικής φάσης του EURO 2024, δύο κρίσιμα, για την οικονομία του 7ου ομίλου, παιχνίδια διεξήχθησαν το βράδυ της Πέμπτης (16/11). Στη Σόφια, η Βουλγαρία υποδέχθηκε την πρωτοπόρο Ουγγαρία, ενώ το Μαυροβούνιο, το οποίο διέθετε μαθηματικές ελπίδες μόνο για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, φιλοξένησε την Λιθουανία.

Ο Ντεσπόντοφ «έκλεψε» τις εντυπώσεις. Οι Ούγγροι πήραν «χρυσό βαθμό» και πρόκριση.

Οι Μαγυάροι ταξίδεψαν στη πρωτεύουσα της Βουλγαρίας με μοναδικό στόχο να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί που τους συνοδεύει αλλά και να επιβάλλουν την ανωτερότητά τους στους υποψήφιους για ζημιά και «ουραγούς» του ομίλου, Βούλγαρους. Μάλιστα, οι Ούγγροι, ευτύχησαν να προηγηθούν στο 10ο λεπτό με τέρμα του Μάρτιν Άνταμ το οποίο δημιούργησε ο Ντόμινικ Σόμπλοζλαϊ. Οι Βούλγαροι όμως είχαν έτοιμη απάντηση και στο 24’ έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με γκολ του Σπας Ντέλεβ. Καθοριστική η συνεισφορά του Κίριλ Ντεσπόντοφ σε αυτό, καθώς ο ακραίος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ πιστώθηκε την τελική πάσα. Η κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) για τον Βαλεντίν Αντόβ της Βουλγαρίας ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει το παιχνίδι έως την εκπνοή του ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να αποσύρονται ισόπαλες για τα αποδυτήρια.

H συγκυρία αυτή δεν πτόησε τη βουλγαρική ομάδα. Παρά το γεγονός πως στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, οι Βούλγαροι δέχονταν τις κατά κύματα ουγγρικές επιθέσεις, η κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Μίλος Κέρκετς στο 57’ (επίσης δεύτερη κίτρινη) επανέφερε την αριθμητική ισορροπία και προσέφερε την απαιτούμενη ψυχολογική ώθηση στους γηπεδούχους, οι οποίοι ωστόσο δεν μπορούσαν να βρουν τρόπους να απειλήσουν την εστία του Ντιμπούζ. Η λύση δόθηκε και πάλι από τον Κίριλ Ντεσπόντοφ στο 78’, με εκτέλεση πέναλτι.

Οι Βούλγαροι προσπάθησαν να υπερασπιστούν το προβάδισμά τους, δίχως ωστόσο να τα καταφέρουν. Οι Ούγγροι πίεσαν πολύ. Όμως, ότι δεν κατάφερε ο Σόμπλοζλαϊ και η παρέα του, το πέτυχε ο κεντρικός αμυντικός της Βουλγαρίας Άλεξ Πέτκοφ. Στο τελευταίο, κυριολεκτικά, λεπτό των καθυστερήσεων (97'), ο Βούλγαρος στόπερ, υπέγραψε την τραγική βραδιά στην οποία βρέθηκαν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί της ομάδας και με «σεντερφορίσια κεφαλιά» έστειλε την μπάλα στην εστία του Ναούμοβ. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε (2-2) με τις δύο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς και την ομάδα του Ντεσπόντοφ να αγνοεί τη χαρά της νίκης. Όπως έμελλε να αποδειχθεί, ο βαθμός αποδείχτηκε «χρυσάφι» για τους Ούγγρους, οι οποίοι «σφράγισαν» με κάθε επισημότητα την παρουσία τους στα γερμανικά γήπεδα το προσεχές καλοκαίρι.

Το Μαυροβούνιο ολοκληρώνει την «αγγαρεία» με το «κεφάλι ψηλά»

Στη Ποντγκόριτσα, το Μαυροβούνιο φιλοξένησε τη Λιθουανία σε ένα παιχνίδι δίχως κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον. Για το Μαυροβούνιο το διακύβευμα ήταν το ποδοσφαιρικό γόητρο και η… τρίτη, αλλά μη προνονομιακή θέση του ομίλου. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για το Μαυροβούνιο και «γκολ από τα αποδυτήρια» μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Έντβιν Κουτς «χρίστηκε» σκόρερ και ο δικός μας, Στέβαν Γιόβετιτς ήταν εκείνος που έγραψε την ασίστ για το τέρμα των γηπεδούχων. Οι Λιθουανοί το πάλεψαν, πήραν την μπάλα και ανησύχησαν τους Μαυροβούνιους με το προβάδισμα να διατηρείται ωστόσο έως την ανάπαυλα.

Η εκκίνηση του δεύτερου μέρους, υπήρξε μία επανάληψη του πρώτου μέρους και έκρυβε ένα ακόμη γρήγορο γκολ για το Μαυροβούνιο. Και πάλι τρία λεπτά μετά το σφύριγμα της έναρξης (48’) ο Στέβαν Γιόβετιτς, υποδέχτηκε όμορφα τη μπάλα και από διαγώνια θέση διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του. Με αυτό το τρόπο, προσέδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στην αναμέτρηση, με το 2-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Η Βαθμολογία του 7ου Ομίλου:

Ουγγαρία (7 αγώνες) 15 (13-6)

Σερβία (7 αγώνες) 13 (13-7)

Μαυροβούνιο (7 αγώνες) 11 (8-8)

Λιθουανία (8 αγώνες) 6 (8-14)

Βουλγαρία (7 αγώνες) 3 (5-12)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0