Football Talk

Premier League: Έκανε το χρέος της η Λίβερπουλ με φοβερό Σαλάχ, ασταμάτητη η Βίλα του Έμερι! (video)

Premier League: Έκανε το χρέος της η Λίβερπουλ με φοβερό Σαλάχ, ασταμάτητη η Βίλα του Έμερι! (video)

Συνεχίζει εκεί από όπου σταμάτησε πριν από την ισοπαλία της απέναντι στη Λούτον η Λίβερπουλ, που σε ένα πολύ καλό απόγευμα του Κώστα Τσιμίκα, επικράτησε με 3-0 της Μπρέντφορντ. Την ίδια ώρα, η εντυπωσιακή Άστον Βίλα δεν σταματά… πουθενά, ενώ η Μπράιτον εξακολουθεί να μην κερδίζει στην Αγγλία, μένοντας στο 1-1 με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Ασταμάτητες εντός έδρας νίκες και μάλιστα με πολλά γκολ σε όλες τις διοργανώσεις φέτος για την Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ», με τους «κόκκινους» να ξεπερνούν το κάζο της Τουλούζης και να επικρατούν 3-0 της Μπρέντφορντ. Φοβερό παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου και νίκη (3-2) της Γουέστ Χαμ επί της Νότιγχαμ Φόρεστ σε ματς με δύο ανατροπές! Η Μπράιτον πληγώθηκε από κόκκινη κάρτα και αυτογκόλ για το 1-1 με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, εύκολα 3-1 η Άστον Βίλα τη Φούλαμ.   

Οι επιθετικές βλέψεις της Μπρέντφορντ απέναντι σε κάθε αντίπαλο, παρουσιάστηκαν και στο «Άνφιλντ», αφού, σε αρχικό στάδιο, η ομάδα του Τόμας Φρανκ προσπάθησε να δώσει ρυθμό και ν' ανοίξει πολύ το παιχνίδι. Η Λίβερπουλ με πρέσινγκ από το επιθετικό της τρίτο και με πρόθεση να παίξει πιο γρήγορα την μπάλα αντί να καθυστερεί το build-up της, βοήθησε στην δημιουργία έντασης στην αναμέτρηση.

Στο 15ο λεπτό ο Νούνιες με σουτ από πολύ δύσκολη θέση, πλάγια δεξιά, υποχρέωσε τον γκολκίπερ της Μπρέντφορντ σε απομάκρυνση σε κόρνερ. Ένα λάθος του Άρνολντ στο 18ο λεπτό έδωσε την ευκαιρία στον Μπουεμό να σουτάρει με το δεξί εντός περιοχής, αλλά ευτυχώς για τους «κόκκινους» είχε κακή θέση και η τελική έφυγε πολύ μακριά από την εστία.

Για εξαιρετικά οριακό οφσάιντ, ουσιαστικά για την μύτη του παπουτσιού του Νούνιες, το γκολ που πέτυχε ο Ουρουγουανός δεν μέτρησε στο 22ο λεπτό, αλλά και στο 27' πάλι ο Ντάργουιν σκόραρε, πάλι όμως δεν μέτρησε το γκολ για οφσάιντ προτού κάνει το ανάποδο μετά την κεφαλιά του Μάτιπ. Σε αυτά, η Μπρέντφορντ απάντησε με τον Εμπουεμό να φεύγει μόνος στον κενό χώρο, αλλά τον Άλισον να βγαίνει και να κάνει επέμβαση!

Το παιχνίδι θα γινόταν τελικά του Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος στο 39ο λεπτό από ασίστ του Ντάργουιν έκανε το 1-0, ενώ, στο 62’ με κεφαλιά από σέντρα του Τσιμίκα διασφάλισε τη νίκη της Λίβερπουλ με το δεύτερο γκολ (2-0), φτάνοντας συνολικά στα 200 τέρματα στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Με την Μπρέντφορντ να μην έχει καμία διάθεση να βγει από την άμυνά της, ο Ζότα δεν δυσκολεύτηκε να κάνει ωραία κίνηση και να γράψει το τελικό 3-0 στο 74’. Και σε αυτή τη φάση ο Κώστας Τσιμίκας πιστώθηκε ασίστ! 

Γουέστ Χαμ – Νότιγχαμ Φόρεστ 3-2

Ο Πακετά ίσως να μην... κατάλαβε ότι άλλαξε παιχνίδι και μετά το γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό την Πέμπτη, βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα με την έναρξη του ματς απέναντι στην Νότιγχαμ Φόρεστ για το πρωτάθλημα. Στο 3ο λεπτό με αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ για τα «σφυριά», τα οποία είχαν και στο πίσω μέρος του μυαλό τους να ξεπεράσουν την ήττα (3-2 με ανατροπή) από την Μπρέντφορντ από την προηγούμενη αγωνιστική. Πέρα από μια επέμβαση που κλήθηκε να κάνει ο Αρεολά σε προσπάθεια του Αβονίγι, η Γουέστ Χαμ είχε το πάνω χέρι στο παιχνίδι.

Τελικά ο επιθετικός της Φόρεστ θα κατάφερνε ν’ απαντήσει στο γκολ του Πακετά και κατάφερε στο 44ο λεπτό να ισοφαρίσει. Το γεγονός πως οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα ξεκινώντας ουσιαστικά πάλι απ’ την αρχή, βοήθησε την Φόρεστ στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης και ο Ελάνγκα στο 63ο λεπτό με μια επαφή και ωραίο τελείωμα έκανε την μεγάλη ανατροπή (2-1)! Τα «φαντάσματα» του ματς με την Μπρέντφορντ είχαν κάνει την εμφάνισή τους για την Γουέστ Χαμ, που όμως στο 65’ με κεφαλιά του Μπόουεν έφεραν πάλι το σκορ στην ισοπαλία και λίγο αργότερα ο Σούτσεκ πέτυχε το δοκάρι, αποτυγχάνοντας να σημειώσει τη δεύτερη ανατροπή του ματς. Στη δεύτερη απόπειρα του ίδιου πρωταγωνιστή ο Βλαχοδήμος έκανε απίθανη απόκρουση, όμως, στο 88’ ο Σούτσεκ πέτυχε το στόχο του στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ για το τελικό 3-2.

Μπράιτον – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-1

Και ενώ όλα έδειχναν πως μετά τα τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια δίχως ήττα για την Μπράιτον και τις δύο διαδοχικές επικρατήσεις στην Ευρώπη απέναντι στον Άγιαξ, είχε έρθει η ώρα και για επιστροφή στα τρίποντα στην Premier League, κάτι πήγε λάθος.

Υποδέχθηκε τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, μπήκε εξαιρετικά στο παιχνίδι, ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος, αλλά ουδείς μπορούσε να φανταστεί ό,τι ακολούθησε στη συνέχεια. Αρχικά, οι «γλάροι» προηγήθηκαν στο 6ο λεπτό με τον Αντινγκρά, με ένα φανταστικό γκολ, έπειτα από φοβερή συνεργασία με τον Ανσού Φατί σε πολύ μικρό χώρο.

Πίεσαν και για δεύτερο γκολ, δεν το βρήκαν και με την έναρξη της επανάληψης, ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι αποφάσισε να φέρει από τον πάγκο τον Μιτόμα και τον Ζοάο Πέδρο, ώστε να «κλειδώσει» την υπόθεση – νίκη. Πού να φανταζόταν όμως τι θα ακολουθούσε.

Με τη συμπλήρωση 69 λεπτών, ο Νταχούντ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα και τέσσερα λεπτά μετά, ο Γουέμπστερ έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, κάνοντας το 1-1.

Η Μπράιτον τα «έχασε», λίγο έλειψε στο 78’ να έχουμε και ολική ανατροπή, με το σουτ του Μπογκλ να περνά ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι και τελικά, το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους. Μεγάλος βαθμός για τη Σέφιλντ, τέσσερις από τους έξι διαθέσιμους στα τελευταία 180 λεπτά που έχει αγωνιστεί.

Άστον Βίλα – Φούλαμ 3-1

Δεν σταματά πουθενά η Άστον Βίλα, βρίσκεται σε φοβερή αγωνιστική κατάσταση, ήρθε με φόρα από τη μεσοβδόμαδη επικράτησή της στο «Βίλα Παρκ» απέναντι στην Άλκμααρ και συνέχισε το τρομερό σερί της στο «σπίτι» της και κόντρα στη Φούλαμ, επικρατώντας για 13ο διαδοχικό ματς σε επίπεδο Premier League.

Ο Ρόμπινσον έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του Ουνάι Έμερι στο 42ο λεπτό, αλλά το αυτογκόλ αυτό δεν έμοιαζε να αλλοιώνει την επιθετική λογική της Φούλαμ, που έμοιαζε να θέλει αλλά να μην μπορεί.

Ο ΜακΓκίν έκανε το 2-0 στο 42’, για να έρθει ο Όλι Γουότκινς στο 64’ και να ανεβάσει και άλλο τον δείκτη του σκορ, μετουσιώνοντας σε γκολ την ασίστ του Μπέιλι, που πέρασε στο ματς, 120 δευτερόλεπτα νωρίτερα.

Ο Μαρτίνες κράτησε «όρθια» την ομάδα του σε προσπάθεια του Χιμένες, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και στη στιγμή του 70ου λεπτού, με τον φορ της Φούλαμ να μειώνει, βρίσκοντας δίχτυα για πρώτη φορά σε επίσημο ματς με τη φανέλα της.

Λίγο έλειψε να έχουμε και «δράμα», καθώς ο Βινίσιους έκανε το 3-2 αλλά το γκολ δεν μέτρησε στο 78’, με το 3-1 να παραμένει μέχρι τέλους και την Άστον Βίλα να ανεβαίνει στην 5η θέση του πρωταθλήματος, στο +4 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στο -1 από την εντυπωσιακή, φετινή Τότεναμ! «Μαγικός» Ουνάι Έμερι, χάρμα οφθαλμών η ομάδα του.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0