Football Talk

Νάπολι – Έμπολι 0-1: Συνεχίζουν να απογοητεύουν οι «παρτενοπέι», τους… πλήγωσε στο φινάλε ο Κοβαλένκο

Νάπολι – Έμπολι 0-1: Συνεχίζουν να απογοητεύουν οι «παρτενοπέι», τους… πλήγωσε στο φινάλε ο Κοβαλένκο
Χωρίς ιδέες, χωρίς νεύρο, δεν θυμίζει σε τίποτα την πρωταθλήτρια Ιταλίας. Η Νάπολι γνώρισε ήττα-σοκ στην έδρα της (0-1, 12/11) από την Έμπολι, με τον Κοβαλένκο «χρυσό» σκόρερ στις καθυστερήσεις και μένει πίσω στην κούρσα της φετινής Serie A, ήδη από τη 12η αγωνιστική.

Στο Σαν Πάολο, η Νάπολι υποδεχόταν την εκ των ουραγών της βαθμολογίας, Έμπολι με στόχο να εκμεταλλευτεί την «γκέλα της Μίλαν στο Via del Mare και να την προσπεράσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Οι «παρτενοπέι» παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές και με τον Γκολίνι κάτω από τα γκολπόστ, καθώς ο Άλεξ Μέρετ αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και έμεινε εκτός αποστολής. Οι «Τοσκάνι» στον αντίποδα, επιθυμούσαν να διαφύγουν από το Σαν Πάολο με βαθμό ή βαθμούς, που οπωσδήποτε θα αποδειχθούν πολύτιμοι στη μεγάλη μάχη που αναμένεται να δοθεί φέτος για την παραμονή.

«Άοσμο» πρώτο μέρος, με ελαφρά υπεροχή Έμπολι

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να επιχειρούν αναγνωριστικού χαρακτήρα επισκέψεις στις περιοχές των αντιπάλων τους. Η Νάπολι είχε δύο καλές στιγμές «μαζεμένες» στο δίλεπτο 12 – 13 με τον Πολιτάνο να σουτάρει αλλά να βλέπει τον Μπερίσα να του αρνείται το γκολ. Το κόρνερ που παραχώρησε ο Αλβανός κίπερ της Έμπολι έβγαλε νέα φάση για τους Ναπολιτάνους, με τον Ανγκισά να πιάνει την κεφαλιά και να δοκιμάζει την ετοιμότητα του Μπερίσα. Η Έμπολι απάντησε στις απειλές των γηπεδούχων, πρώτα στο 23’ με δυνατό αλλά άστοχο σουτ του Καντσελιέρι. Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε η σειρά του Ρανόκια να ανησυχήσει τον Γκολίνι, με δυνατό σουτ από απόσταση το οποίο πέρασε μόλις άουτ. Νέα απειλή στο 35’ από τα πόδια του Καμπιάγκι, με τον Γκολίνι να παρεμβαίνει σωτήρια αυτή τη φορά και να προσφέρει ασφάλεια στην ομάδα του. Για τη Νάπολι, η πλέον αξιοσημείωτη στιγμή του ημιχρόνου υπήρξε το (ορθώς) ακυρωμένο γκολ του Ζιοβάνι Σιμεόνε στο 27’. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα με το σκορ να βρίσκεται στο 0 – 0 και την Έμπολι να βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για ζημιά.

«Σκότωσε» τους Ναπολιτάνους -ξανά- ο Αντρεατσόλι που ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία φλύαρη κατοχή της μπάλας από τους παίκτες της Νάπολι. Ο Ρούντι Γκαρσία ,δίχως να χάσει χρόνο έφερε από τον πάγκο τους Κβαρατσχέλια και Ζιελίνσκι για να βοηθήσουν την ομάδα του η οποία έδειχνε να έχει ξεμείνει από ιδέες. Όσο περνούσε η ώρα, το άγχος έδειχνε να «κυριεύει» τους γηπεδούχους με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να εκδηλώσουν αντεπιθέσεις και να δείχνουν ολοένα και ικανότεροι να προκαλέσουν τη ζημιά. Η είσοδος του Λίντρστρομ στο 72’ «ζωντάνεψε» την Νάπολι. Ο Δανός μπήκε «ορεξάτος» και έβαλε δύσκολα στον Μπερίσα με το σουτ που εξαπέλυσε στο 75’. Οι Ναπολιτάνοι αύξησαν την πίεσή τους και πλησίασαν το γκολ σε δύο περιπτώσεις με τον Κβαρατσχέλια στο 79’ και το 89’ με τον Μπερίσα να βγαίνει και πάλι νικητής.

Ωστόσο, στο 91’ ο Κοβαλένκο με «κεραυνό» πάγωσε το Σαν Πάολο και «υπέγραψε» ένα τεράστιο διπλό για την Έμπολι. Αξίζει να σημειωθεί πως η νίκη αυτή είναι η υπ’ αριθμόν 5 του Αουρέλιο Αντρεατσόλι σε 6 συναντήσεις με αντίπαλο τους Ναπολιτάνους.  Διόλου απίθανο να αποβεί μοιραία για τη θέση του Ρούντι Γκαρσία, το μέλλον του οποίου φαντάζει εξαιρετικά δυσοίωνο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Νάπολι (Ρ. Γκαρσία): Γκολίνι, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Όστιγκαρντ, Ολιβέρα (84’ Ρούι), Λομπότκα, Ανγκισά (72’ Καγιούστ), Έλμας (54’ Κβαρατσχέλια), Πολιτάνο (72’ Λίντστρομ), Ρασπαντόρι, Σιμεόνε (54’ Ζιελίνσκι).

Έμπολι (Α. Αντρεατσόλι): Μπερίσα, Μπερεζίντσκι (63’ Εμπουέχι), Ισμαίλι, Λουπέρτο, Κακάντζε, Ρανόκια (80’ Γκράσι), Μαλέχ, Φατσίνι (71’ Κοβαλένκο), Καντσελιέρι (80’ Μαλντίνι), Καμπιάγκι (63’ Γκιάσι), Καπούτο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0