Football Talk

Παναθηναϊκός: «Αυτοκτόνησε» απέναντι σε δέκα και... έμπλεξε!

Παναθηναϊκός: «Αυτοκτόνησε» απέναντι σε δέκα και... έμπλεξε!

Ήττα από τη Ρεν και 3η θέση στον όμιλο του Europa League για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος «αυτοκτόνησε» στην Γαλλία κόντρα σε 10 ποδοσφαιριστές της γαλλικής ομάδας.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

«Βαριά» ήττα για τον Παναθηναϊκό στο Ροαζόν Παρκ από την Ρεν η οποία έπιασε την κορυφή στην βαθμολογία του 6ου ομίλου του Europa League. Προς θεού δεν λέμε πως το 3-1 είναι το σκορ που κάνει την ήττα να είναι… σκληρή, αλλά ο τρόπος με τον οποίο ήρθε.

Από το πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς μπήκανε με την γνωστή εικόνα τους, πιέζοντας σε όλα τα ύψη και μήκη του γηπέδου. Πανομοιότυπο σκηνικό με το παιχνίδι της Λεωφόρου κόντρα στον ίδιο αντίπαλο. Όπως τότε, έτσι και τώρα οι «πράσινοι» έφαγαν ένα… κρύο γκολ. Αυτή την φορά ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι, ο οποίος πάμπολες φορές έχει υπάρξει ο «φύλακας άγγελος» της ομάδας, αυτή τη φορά έκανε λάθος και η ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ πολύ νωρίς στην αναμέτρηση. Η αλήθεια είναι πως ήταν εύκολο να την μπλοκάρει, όμως η μπάλα γλίστρησε και πέρασε κάτω από τα πόδια του.

Το γεγονός αυτό δεν έδειξε να πτοεί την ομάδα, αντίθετα κράτησε τον χαρακτήρα της, συνέχισε να πιέζει, αλλά δεν κατάφερε να αποκομίσει κάτι από τις επιθετικές της επισκέψεις πολύ νωρίς. Λίγο μετά το ημίωρο, ο Ιωαννίδης κέρδισε πέναλτι, αλλά το μεγαλύτερο κέρδος εκείνη τη στιγμή δεν ήταν η ισοφάριση με το γκολ του Έλληνα φορ από την άσπρη βούλα του πέναλτι, αλλά η αποβολή του Μπελοσιάν από τον αγώνα για το μαρκάρισμα του στον επιθετικό των «πράσινων».

Η ανάπαυλα ήρθε, με τον Παναθηναϊκό να έχει τονωθεί ψυχολογικά, έχοντας το πλεονέκτημα ενός παίκτη. Στο δεύτερο μισό, οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς θέλησε να θέσει μεγαλύτερη πίεση στον αντίπαλο και στην θέση του Τσέριν, μπήκε ο Τζούριτσιτς για να κάνει πιο επιθετικό τον σχηματισμό της ομάδας. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα για την ελληνική ομάδα ήρθε στο 56ο λεπτό, με τον Μλαντένοβιτς να σεντράρει στο δεύτερο δοκάρι για τον Τζούριτσιτς, ο οποίος σούταρε όμορφα, αλλά ο Παλάσιος βρισκόταν στο λάθος σημείο και η μπάλα χτύπησε πάνω του και η φάση ολοκληρώθηκε άδοξα.

Μετά τις αλλαγές της Ρεν, δύο από τους… φρέσκους ποδοσφαιριστές του Ζενεσιό, πήραν προβάδισμα με τον Μπλας να σουτάρει και τον Σαλάχ να μαζεύει και να σκοράρει. Ο πρώτος, μετά από… ανόητο μαρκάρισμα του Βιλένα εντός της περιοχής, βρήκε την ευκαιρία να κάνει το 3-1 και ουσιαστικά να… τελειώσει το παιχνίδι. Από την στιγμή εκείνη και μετά το παιχνίδι είχε οριστικά τελειώσει. Η κατάσταση δεν μπορούσε να αντιστραφεί, ακόμα και αν ο αντίπαλος του «τριφυλλιού» είχε μείνει με 10 ποδοσφαιριστές.

Ο Βιλένα ίσως ήταν ο πιο μοιραίος παίκτης του αγώνα, δημιουργικά δεν συνεισέφερε κάτι αξιοσημείωτο και ήταν και το πρόσωπο που άνοιξε τον δρόμο για το τελικό σκορ. Ο Ολλανδός δεν δικαίωσε καθόλου την επιλογή του προπονητή του να τον χρησιμοποιήσει βασικό, όπως και ότι τον κράτησε εντός αγώνα στο ημίχρονο, επιλέγοντας τον Τσέριν για να αποχωρήσει. «Λάθος επιλογή» εκ του αποτελέσματος, ήταν και ο Ρούμπεν Πέρεθ, ενώ «αθόρυβη» παρουσία είχε και ο Παλάσιος, ο οποίος δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός και να φέρει την αντίπαλη άμυνα. Όλα αυτά βέβαια μπορούμε να τα κρίνουμε… κατόπιν εορτής.

Κάπως έτσι και με την ανατροπή της Βιγιαρεάλ στην Κύπρο κόντρα στην Μακάμπι Χάιφα, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 3η θέση του ομίλου στους 4 βαθμούς, με την Ρεν να είναι ο οδηγός με 9 βαθμούς στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και την Βιγιαρεάλ να ακολουθά με 6 πόντους και ένα παιχνίδι λιγότερο (όπως και η Χάιφα). Ουραγός είναι η Μακάμπι Χάιφα του 1ος βαθμού, που όπως φαίνεται θα… ματώσει με το «τριφύλλι» για το τρίτο σκαλί του βάθρου. Το μόνο σίγουρο είναι πως το «τριφύλλι» αυτή τη στιγμή έχει μπλέξει...

Αυτή τη στιγμή χρειάζεται ψυχραιμία και διαχείριση, ενώ παράλληλα το αγωνιστικό κενό μετά το παιχνίδι με την Κηφισιά, μόνο καλό μπορεί να κάνει.

Rennes-Panathinaikos_line-ups___UEFA_Europa_League_2023_24___UEFA.jpg

 

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0