Football Talk

Φανταστικό αφιέρωμα της UEFA για τον Ματίας Αλμέιδα: «Ο Σαμουράι που οδηγεί την επανάσταση της ΑΕΚ!» (video)

Φανταστικό αφιέρωμα της UEFA για τον Ματίας Αλμέιδα: «Ο Σαμουράι που οδηγεί την επανάσταση της ΑΕΚ!» (video)

Δείτε το φοβερό βίντεο που ετοίμασε η UEFA, για τον προπονητή της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα.

Ένα πολύ ιδιαίτερο και όμορφο βίντεο ετοίμασε η UEFA, αφιερωμένο στον «αρχιτέκτονα» της περσινής και φετινής ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα.

Το συγκεκριμένο βίντεο προβλήθηκε στο τέταρτο επεισόδιο της εκπομπής UEFA Europa Show.

«Επηρεασμένος από την Ιαπωνία, ο εγκέφαλος της επανάστασης της ΑΕΚ, είναι ο προπονητής Ματίας Αλμέιδα», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΚ:

«Η φιλοσοφία μου είναι ασυνήθιστη. Ακολουθώ τον κωδικό των Σαμουράι γνωστό και ως Μπουσίντο. Ακολουθεί επτά αρετές που αφορούν την ειλικρίνεια, τον σεβασμό, την ανάπτυξη, τη γνώση και την αγάπη. Προσπαθώ να τον ενσωματώσω στο ποδόσφαιρο», λέει αρχικά ο Αλμέιδα και στην πορεία ο σχολιαστής σημειώνει: «Αυτός ο αρχαίος κώδικας ηθικής έχει βοηθήσει τον Ματίας Αλμέιδα να μεταμορφώσει την τύχη της ΑΕΚ. Κατέκτησαν τον τίτλο και είναι δεύτεροι σε έναν δύσκολο όμιλο του Europa League που περιλαμβάνει τους Άγιαξ, Μπράιτον και Μαρσέιγ. Το μοναδικό στυλ του 49χρονο Αργεντινού στο κοουτσάρισμα είναι επίσης διαμορφωμένο από την παιδική του ηλικία.

Θυμάμαι να παίζω ποδόσφαιρο όταν ήμουν μικρός επειδή η μπάλα με έκανε να χαμογελάω. Κάθε φορά που βλέπεις ένα παιδί με μία μπάλα χαμογελάει. Θέλω οι παίκτες μου να χαμογελούν. Πρέπει να έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο. Είναι ένα παιχνίδι. Πρέπει να παίζουμε όπως συνηθίζαμε, για διασκέδαση».

Στην πορεία ο Αλμέιδα μίλησε για το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας:

«Η καριέρα μου υπήρξε λίγο περίεργη. Σταμάτησα να παίζω όταν ήμουν 37 ετών. Δέκα μέρες μετά έγινα προπονητής στη Ρίβερ Πλέιτ. Είχαν υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία. Έψαχναν για έναν τρελό τύπο. Κάλεσα τον πρόεδρο του και του είπα πως ήθελα να κοουτσάρω την ομάδα. Μου είπε πως επρόκειτο να έχω την χειρότερη χρονιά της ζωής μου. Ηξερα πως θα είναι περίπλοκο. Οι αντίπαλοι θα μας κορόιδευαν και το ίδιο θα έκαναν και οι φίλαθλοι. Μετά γίναμε πρωταθλητές και πήραμε την άνοδος. Επιστρέψαμε στην πρώτη κατηγορία σε λιγότερο από έναν χρόνο».

Για την επιστροφή του στην Ευρώπη το 2022 για την ΑΕΚ ως προπονητής ο Πελάδο είπε:

«Συγκινήθηκα γιατί δεν περίμενα πως θα γυρίσω πίσω στην Ευρώπη. Μου έρχονται αναμνήσεις από εμένα όταν έπαιζα κάθε φορά που επισκέπτομαι ένα μέρος όπου είχα παίξει στο παρελθόν. Όταν πρωτοήρθα στην ΑΕΚ ήξερα πως κάτι καλό πρόκειται να συμβεί. Ήρθα εδώ ως ένας άγνωστος και η προηγούμενη χρονιά ήταν εκπληκτική. Είχαμε ένα φανταστικό στυλ παιχνιδιού. Προκριθήκαμε στην Ευρώπη και τώρα είμαστε εδώ. Πάντα να παλεύουμε. Αγωνιζόμαστε απέναντι σε ομάδες που έχουν ξοδέψει πολύ περισσότερα χρήματα απ’ ό,τι εμείς. Οπότε τα πηγαίνουμε καλά. Είμαστε ανταγωνιστικοί διατηρώντας το δικό μας πλάνο. Για μένα η στοργή των ανθρώπων εδώ είναι μοναδική. Η ενέργεια της ΑΕΚ είναι μοναδική. Ζω γι’ αυτά τα συναισθήματα. Αν κάνεις τα πάντα στη ζωή με αγάπη και πάθος είναι δύσκολο να πάει κάτι λάθος».

Δείτε το βίντεο:

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0