Football Talk

Λαμία – Παναθηναϊκός 1-2: Σπόραρ-ε... και το «τριφύλλι» δεν το κουνά από την κορυφή! (video)

Λαμία – Παναθηναϊκός 1-2: Σπόραρ-ε... και το «τριφύλλι» δεν το κουνά από την κορυφή! (video)

Άκρως ενδιαφέρον αποδείχθηκε το παιχνίδι στην Λαμία, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει γκολ με τον Σπόραρ να λυτρώνει την ομάδα και να παίρνει το τρίποντο στη Φθιώτιδα.

Απαιτητικό παιχνίδι για τον Παναθηναϊκός, ο οποίος στην 9η αγωνιστική της Stoiximan Super League, που ταξίδεψε στη Φθιώτιδα για να αντιμετωπίσει την Λαμία, η οποία κρατούσε το αήττητη στην έδρα της σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Από την άλλη μεριά ο Παναθηναϊκός προερχόταν από το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, μετά από μια ξεκούραστη εβδομάδα χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με υψηλή δράση και για τις δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε καλή εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μισού, παρόλα αυτά κατάφερε να βρει ένα εντυπωσιακό γκολ του Μλαντένοβιτς και να πάει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Οι Φθιώτες συνέχισε να αποδεικνύει την πολύ καλή της εικόνα, παραμένοντας ιδιαίτερα ποιοτική στο επιθετικό τρανζίσιον. Ο Καρλίτος κατάφερε να βρει γκολ ισοφάρισης και τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης εξελίχθηκαν σε δραματικά…

1ο ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καρδιακούς παλμούς στα ύψη. Οι φιλοξενούμενοι με δύο διαδοχικές ευκαιρίες στο 1ο και το 2ο λεπτό της αναμέτρησης έφτασε πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ, με τον Μαντσίνι να γυρίζει την μπάλα στην περιοχή χωρίς να βρίσκει αποδέκτη η μπάλα στην πρώτη περίπτωση, ενώ στη δεύτερη ο Ιωαννίδης μέσα από την περιοχή πλάσαρε με το δοκάρι να του λέει «όχι» και τον Μλαντένοβιτς να μαζεύει το ριμπάουντ, αλλά το σουτ κατέληξε άουτ.

Η απάντηση της Λαμίας δεν άργησε να έρθει, με τον Βαγιαννίδη να κάνει ένα κομβικό λάθος σε φάση ανάπτυξης και τον Καρλίτος να τσιμπάει την μπάλα για να φύγει στην αντεπίθεση. Μοίρασε στα δεξιά του για τον Τσιλούλη που ήταν ελεύθερος και αυτός σούταρε με τον Μπρινιόλι να ακουμπάει την μπάλα με τα ακροδάχτυλα αλλάζοντας την πορεία της μπάλας, με αυτή να βρίσκει στο δοκάρι. Ο Καρλίτος ήταν σε θέση να πάρει την μπάλα, επιχειρώντας εκ νέου σουτ, με τον γκολκίπερ να αποκρούει στο 8’.

Το παιχνίδι είχε πολύ σκληρό παιχνίδι μετά το πρώτο δεκάλεπτο, με τους «πράσινους» να μην έχουν καλή εικόνα και τους γηπεδούχους να μένουν ανταγωνιστική και το παιχνίδι να έχει πολύ ενδιαφέρον.

Ευκαιρία ξανά για τους «πράσινους» από κόρνερ με τον Τσέριν να εκτελεί στο 28’ και τον Ιωαννίδη να ξεμπαρκάρετε εντός της περιοχής και να πιάνει μια κεφαλιά, η οποία δεν ανησύχησε τον Κοσέλεφ.

Ένα γύρισα του Μαντσίνι για την περιοχή, με τον Τσέριν να μην πιάνει την μπάλα, όμως ο Μλαντένοβιτς με μεγάλη ταχύτητα ερχόμενος πίσω από το κέντρο κοντρόλαρε την μπάλα και κοίταξε μέτωπο την εστία. Μετά από μια-δύο επαφές επιχείρησε ένα σουτ από τα όρια της περιοχής και επιχείρησε ένα σουτ για να τη στείλει στις… αράχνες του τέρματος για να κάνει το 1-0 στο 31’.

«Άχαστη» ευκαιρία για την Λαμία με τον Σίντκλεϊ να βγάζει μια πολύ δύσκολη σέντρα για την καρδιά της περιοχής με πολλή τεχνική. Αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Μαρτίνεθ που εντελώς αμαρκάριστος… κατάφερε να στείλει την μπάλα πολύ πάνω από την εστία, από θέση βολής στο 39’.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου ο Ιωαννίδης βρήκε ένα διαγώνιο σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε και έβαλε τέλος στη φάση.

2ο ημίχρονο

 

Πρώτη αξιοσημείωτη φάση του δεύτερου μισού ήταν μια κεφαλιά του Αράο, η οποία προήλθε από κόρνερ στο 58’, με τον Κοσέλεφ όμως να μπλοκάρει με ασφάλεια την μπάλα.

Απειλητική στιγμή και για την Λαμία, ήρθε μετά από ένα γύρισμα του Σιμόν στο 61’, με τον Μαντσίνι να προλαβαίνει τον Σίντκλεϊ και να κρατάει με ασφάλεια τα πράσινα μετόπισθεν.

Ακόμα μια αντεπίθεση για τους γηπεδούχους, με τον Σλίβκα να βγάζει τον Τσιλούλη στην πλάτη της άμυνας των «πράσινων» και αυτός να γυρίζει στον Καρλίτος ο οποίος εκτέλεσε, με την μπάλα να κοντράρει στην πλάτη του Μλαντένοβιτς και τον Μπρινιόλι να αιφνιδιάζεται και να μην μπορεί να αποκρούσει, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-1 στο 64’.

Γρήγορη απάντηση από τον Παναθηναϊκό, με τον Ιωαννίδη να βγαίνει τετ-α-τετ και να πλασάρει με το αριστερό και ο Κοσέλεφ απέκρουσε κρατώντας την ισοπαλία.

Μια κάθετη μπαλιά από τον Μπερνάρντ έβγαλε τον Παλάσιος σε τετ-α-τετ φάση, με τον Παπαδόπουλο να τον ακολουθεί και να τον ανατρέπει με τον Μανούχο να δείχνει την άσπρη βούλα. Το VAR όμως έκανε μια κρίσιμη παρέμβαση και υπέδειξε σε εκτεθειμένη θέση τον Αργεντίνο, καθώς ένα άγγιγμα της μπάλας από τον Ιωαννίδη είχε περάσει στα… ψιλά.

Την ίδια κατάληξη είχε και μια φάση της Λαμίας που πραγματοποιήθηκε στο 78’, με τον Τόσιτς να βγάζει μια μπαλιά και τον Τσιλούλη να εκτελεί περίτεχνα για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του. Ο VAR έκανε εκ νέου παρέμβαση και ακύρωσε το γκολ, με τον παίκτη της Λαμίας να είναι εκτεθειμένος.

Μεγάλη ευκαιρία για την Λαμία και πάλι στο 84’, με τον Τόσιτς να εκτελεί ένα φάουλ και τον Τζανετόπουλο να πλασάρει εξ επαφής, με την μπάλα να περνάει πολύ άουτ.

Κομβική αποδείχθηκε η αλλαγή του Σπόραρ στην αναμέτρηση, με τον Μπερνάρντ να βγάζει μια καταπληκτική σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που βρισκόταν ο Σπόραρ και… κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 στο 88’.

Ακόμα μια ωραία μπαλιά για τον Παναθηναϊκό, με τον Αϊτόρ να βγάζει σε θέση βολής τον Παλάσιος, ο οποίος ανετράπη από τον Κοσέλεφ και ο Μανούχος έδειξε την άσπρη βούλα για ακόμη μια φορά. Ο Σπόραρ ανέλαβε την εκτέλεση, όμως η μπάλα κατέληξε απελπιστικά άουτ, όμως αυτό δεν κόστισε στον Παναθηναϊκό.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Μλαντένοβιτς Γεντβάι, Σένκεφελντ, Βαγιαννίδης (65’ Κώτσιρας), Αράο, Τσέριν, Τζούριτσιτς (81’ Αϊτόρ), Βέρμπιτς (69’ Μπερνάρντ), Μαντσίνι (65’ Παλάσιος), Ιωαννίδης (81’ Σπόραρ).

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σίμον, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σίντκλεϊ (92’ Λόνγκο), Τζανδάρης, Νούνιες, (76’ Σαντάνα) Μαρτίνεθ (65’ Τόσιτς), Σλίβκα (92’ Αμαράλ), Τσιλούλης, Καρλίτος (76’ Ακούνια).

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0