Football Talk

Ο «Mr. Survivor» ιδιοκτήτης του Ατρομήτου; Η δημιουργία της αυτοκρατορίας και η ζωή που συμβαίνει μια φορά στο εκατομμύριο!

Ο «Mr. Survivor» ιδιοκτήτης του Ατρομήτου; Η δημιουργία της αυτοκρατορίας και η ζωή που συμβαίνει μια φορά στο εκατομμύριο!

Μία… βόμβα μεγατόνων «έσκασε» όσον αφορά τις βλέψεις του γνωστού επιχειρηματία, Ατζούν Ιλιτζαλί, για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που φαίνεται να έχει βάλει στο… μάτι τον Ατρόμητο.

Ο Ατζούν Ιλιτζαλί είναι ευρέως γνωστός μέσω της εταιρείας του, Acunmedya, που ευθύνεται για πολλά γνωστά reality όπως το X-Factor ή το Survivor.

Mάλλον δεν αρκούσε στον Τούρκο επιχειρηματία ο κόσμος του θεάματος και αποφάσισε να χτίσει την δική του… αυτοκρατορία και στον χώρο του αθλητισμού. Ο Ατζούν Ιλιτζαλί έχει ήδη υπό  την ιδιοκτησία του την αγγλική Χαλ, ομάδα της Championship, αλλά και το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ιρλανδικής Σέλμπουρν.

Ο «Mr. Survivor», όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζεται να ανοίξει τα… φτερά του και προς Ελλάδα μεριά βάζοντας στο στόχαστρο τον Ατρόμητο ως την επόμενη ομάδα στην οποία θα δραστηριοποιηθεί.

Ο πετυχημένος επιχειρηματίας, πριν ξεκινήσει τα νέα του σχέδια είχε αναφέρει ότι σκόπευε να αποκτήσει μία ομάδα, όπως κι έκανε και με τη «βούλα» αγοράζοντας τη Χαλ όντας ανέκαθεν λάτρης του αγγλικού ποδοσφαίρου, έναντι 20 εκατομμυρίων λιρών τον Ιανουάριο του 2022.

«Πάντα λάτρευα το αγγλικό ποδόσφαιρο, οπότε, μόλις απέκτησα την οικονομική δύναμη για να αποκτήσω ένα κλαμπ, το έπραξα. Ήθελα να νιώσω πλήρως, το αγγλικό ποδόσφαιρο να ρέει στις φλέβες μου και το να αγοράσω μία ομάδα, ήταν ένα όνειρο ζωής», είχε πει χαρακτηριστικά.

Οι βλέψεις του, ωστόσο, ξεπέρασαν το αγωνιστικό κομμάτι, αφού οραματίστηκε τη Χαλ ως μία «γέφυρα» ανάμεσα στη χώρα του και την Αγγλία, που θα δώσει το πάτημα για εντελώς πρωτοποριακές κινήσεις.

«Θα ήθελα να φέρω καινοτομίες στο ποδόσφαιρο. Θέλω οι οπαδοί να εμπλακούν όσο περισσότερο γίνεται, σε βαθμό που να μην το έχει πράξει άλλη ομάδα στον κόσμο», είχε τονίσει ο Ιλιτζαλί.

Αυτές του οι κινήσεις ευοδοτήθηκαν και τον οδήγησαν και στα επόμενά του βήματα, τα οποία ήταν η αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Σέλμπουρν και προσεχώς του Ατρομήτου.

Ο Ατζούν Ιλιτζαλί έτσι κι αλλιώς έχει εμπειρία, μέσω των εκπομπών που αναλάμβανε η εταιρεία παραγωγής του, στην συνεργασία με Έλληνες , αλλά φυσικά και από τη μετακίνηση του Δημήτρη Πέλκα από την Χαλ με τη μορφή δανεισμού τον Σεπτέμβριο του 2022, με τον οποίο ο μεγάλος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της ομάδας έτυχε να κάνει και παρέα.

Βέβαια στον, πετυχημένο επιχειρηματία η ζωή δεν του συμπεριφερόταν πάντα και με τον καλύτερο τρόπο. Όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος: «Παντρεύτηκα στα 20 μου χρόνια. Στα 21 ήμουν πατέρας και στα 22 έχασα τους γονείς μου σε τροχαίο. Η κόρη μου ήταν μέσα στο αμάξι. Επέζησε με 15 σπασμένα κόκκαλα. Στα 23 χτύπησα με τη μηχανή και είδα φίλο μου να πεθαίνει, λίγα μέτρα μακριά από εμένα. Στα 24 ήμουν απένταρος, χωρίς δουλειά. Έζησα πολλά αρνητικά πράγματα. Η ζωή μου θα μπορούσε να είναι σαπουνόπερα, με δύο ή τρεις σεζόν. Μετρώ τρεις γάμους και τέσσερις κόρες, αλλά είμαι περήφανος που με αγαπούν».

Παρά τις δυσκολίες, ωστόσο, ο Ατζούν Ιλιτζαλί κατάφερε από την συμπαρουσίαση ενός τηλεοπτικού προγράμματος, να φτάσει έως την ίδρυση της δικής του εταιρείας, που απέκτησε τα δικαιώματα μεγάλων σόου, όπως το Deal or No Deal, Got Talent, The Voice, Dancing with the Stars, αλλά και το ιδιαίτερα δημοφιλές στη χώρα μας, Survivor.

Και φτάνουμε στο σήμερα, στην ποδοσφαιρική αυτοκρατορία που φιλοδοξεί να χτίσει ο Τούρκος επιχειρηματίας. Όσον αφορά τους «κυανόλευκους», ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Γιώργος Σπανός είχε εκδηλώσει την πρόθεσή να παραχωρήσει την ομάδα, εφόσον υπάρξει κάποια αξιόλογη και αξιόπιστη πρόταση από επενδυτές.

Ο Ατζούν Ιλιτζαλί βρέθηκε, λοιπόν, στην Ελλάδα για να φανερώσει τις προθέσεις του περί επένδυσης στο ποδόσφαιρο της χώρας μας θέλοντας να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του Ατρομήτου. Οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα, αλλά φαντάζεται κανείς πως επρόκειτο για δελεαστικές προτάσεις από τον άνθρωπο που βρίσκεται σταθερά στους πέντε πιο έμπιστους ανθρώπους στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0