Football Talk

Κάτι παραπάνω από το απόλυτο! Μπορείτε να αντιληφθείτε πόσα ρεκόρ κατέρριψε ο Μέσι εν μία νυκτί;

Κάτι παραπάνω από το απόλυτο! Μπορείτε να αντιληφθείτε πόσα ρεκόρ κατέρριψε ο Μέσι εν μία νυκτί;

Και ο τυχερός αριθμός είναι… οκτώ! Κάπως έτσι, πέφτει η αυλαία για τον, ίσως, πιο εμβληματικό και επιδραστικό παίκτη, όχι μόνο των τελευταίων ετών, αλλά σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική ιστορία. Ο Λιονέλ Μέσι, ακόμη και στα Ballon dOr συνεχίζει να καταρρίπτει ρεκόρ, και όποιος τον αμφισβητεί θα πρέπει να το σκεφτεί… διπλά!

Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτόν τον άνθρωπο; Ποιος θα το φανταζόταν ότι ένα «τυχαίο» παιδί από το Ροσάριο της Αργεντινής θα έφτανε στο σημείο να τον… προσκυνούν όλοι για το ταλέντο του και τα επιτεύγματά του εντός γηπέδου.

Ένας «εξωγήινος», δύσκολα θα ξαναδούμε παίκτη της δικής του εμβέλειας. Λατρεύεται, γιατί εκτός από τα προσόντα του παραμένει ταπεινός και δεν ξεχνά από που ξεκίνησε. Ότι και να πούμε για αυτόν τον υπεράνθρωπο είναι λίγο και ότι και να γράψουμε δεν μπορεί να περιοριστεί σε ένα προκαθορισμένο όριο λέξεων.

Το όγδοο Ballon dOr αντικατοπτρίζει ακριβώς αυτό! Δεν έχει σημασία αν η διασυλλογική του πορεία την περασμένη σεζόν δεν «καθρέφτιζε» την μαγεία που εκτυλισσόταν μόλις η μπάλα ακουμπούσε στα πόδια του. Οδήγησε την Εθνική Αργεντινής στον πιο διαβόητο θρίαμβο σαν σωστός leader.

Ακόμη και αυτό να μην είχε συμβεί και πάλι θα του άξιζε, σαν ένα farewell στην συγκίνηση και τις στιγμές που προσέφερε σε όλο τον κόσμο. Οι επικριτές του οφείλουν να κατανοήσουν πως παίκτες, όπως οι Μπαπέ, Χάαλαντ και Μπέλιγχαμ έχουν ακόμη πολλές ευκαιρίες να αποκτήσουν αυτό το βραβείο και θα τα καταφέρουν. Επομένως, άξιζε ο Λιονέλ Μέσι να αποχαιρετιστεί με αυτόν τον τρόπο.

Πόσα ρεκόρ να έχει καταρρίψει άραγε; Αμέτρητα! Ε, τι του είναι λίγα ακόμα; Μόνο μέσα σε μια βραδιά «έσπασε» τρία. Καταρχάς, είναι ο πρώτος παίκτης που αποκτά το εν λόγω βραβείο ενώ δεν αγωνίζεται τη δεδομένη στιγμή στην Ευρώπη, αλλά σε αμερικανικό σύλλογο.

Έπειτα, έχει κερδίσει με τρεις διαφορετικές ομάδες× με την Μπαρτσελόνα (2009, 2011, 2012, 2013, 2016, 2019), με την Παρί Σεν Ζερμέν (2021) και τώρα με την Ίντερ Μαϊάμι (2023). Παράλληλα, έχει βγει νικητής σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες (00s, 10s, 20s). Μέσα σε όλα είναι και ο δεύτερος γηραιότερος παίκτης που του απονέμεται το βραβείο, μιας και το ρεκόρ κατέχει ακόμη ο Στάνλεϊ Μάθιους, που το απέκτησε σε ηλικία 41 ετών και 10 μηνών το 1956.

Είναι ο απόλυτος παίκτης, ο πιο ολοκληρωμένος από όλους. Δεν επαναπαύθηκε στο εκ γενετής ταλέντο του. Δούλεψε σκληρά για να φτάσει στο σημείο να γνωρίζουν όλοι το όνομά του, ακόμη και παιδιά που δεν τον έζησαν. Η παρακαταθήκη του ασύλληπτη και ο μόνος χαρακτηρισμός που αποτυπώνει το μεγαλείο του είναι εκείνος που του αποδόθηκε παραλαμβάνοντας το βραβείο, Messi is Infinity.

Σουζάννα Μποντίνη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0