Football Talk

Ο Ινφαντίνο το «κλείδωσε»: Το Μουντιάλ του 2034 στη Σαουδική Αραβία!

Ο Ινφαντίνο το «κλείδωσε»: Το Μουντιάλ του 2034 στη Σαουδική Αραβία!

Ε ναι! Είναι γεγονός. Η Σαουδική Αραβία έχει εισχωρήσει για τα καλά στον... μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου, φτάνοντάς το ένα βήμα παρακάτω. Αναλαμβάνει, πλέον και επίσημα, τη φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2034.

Επισημοποιήθηκε η οικοδέσποινα χώρα του Μουντιάλ 2034 από τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο. Η Σαουδική Αραβία είναι εκείνη που θα έχει την τιμή. Σύμφωνα με τον Ινφαντίνο, άλλωστε, κανένα άλλο άθλημα δεν ενώνει τον κόσμο από το ποδόσφαιρο και η εν λόγω κίνηση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια προσπάθεια ένωσης των λαών.

Κάποια στιγμή είχε συζητηθεί και η συμμετοχή της Ελλάδας και της Αιγύπτου μαζί με τους Σαουδάραβες, όμως τελικά, δεν ευημέρησε αυτό το πλάνο.

Χαρακτηριστικά ο Ινφαντίνο ανέφερε:

«Το μεγαλύτερο σόου στη γη θα διοργανωθεί από τον Καναδά, το Μεξικό και τις ΗΠΑ το 2026 - στη Βόρεια Αμερική. Οι επόμενες δύο εκδόσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα φιλοξενηθούν στην Αφρική (Μαρόκο) και Ευρώπη (Πορτογαλία και Ισπανία) - μαζί με τρία επειτιακά παιχνίδια που θα διεξαχθούν στη Νότια Αμερική (Αργεντινή, Παραγουάη, Ουρουγουάη)- το 2030 και στην Ασία (Σαουδική Αραβία) το 2034. Τρεις εκδόσεις, πέντε ήπειροι και δέκα χώρες θα εμπλακούν στη διοργάνωση αγώνων του τουρνουά - αυτό καθιστά το ποδόσφαιρο πραγματικά παγκόσμιο».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0