Football Talk

ΑΕΚ: Η μεταγραφική κουβέντα που άνοιξε και πόσο λογική είναι…

ΑΕΚ: Η μεταγραφική κουβέντα που άνοιξε και πόσο λογική είναι…

Το τσεκάρισμα στην αγορά, η ανάγκη, η πίστη στο ρόστερ και οι λύσεις με Πήλιο, αλλά κι άλλους…

«Νεκρές» από ειδήσεις είναι αυτές οι ημέρες στις ομάδες, λόγω της διακοπής των πρωταθλημάτων. Είναι λογικό λοιπόν, να προκύπτουν θέματα που αφορούν το μέλλον. Κάποια απ’ αυτά τα θέματα έχουν βάσει, κάποια άλλα όχι και τόσο. Στην περίπτωση της ΑΕΚ έχει ξεκινήσει μία… μικρή, για την ώρα, κουβέντα σχετικά με τα μεταγραφικά και το ενδεχόμενο απόκτησης αριστερού μπακ τον Γενάρη.

Είναι λογική αυτή η μεταγραφική κουβέντα για αριστερό μπακ; Ναι, είναι! Αφορμή για να ξεκινήσει αυτή η συζήτηση έδωσαν τα ξένα δημοσιεύματα σχετικά με τον Αλέξις Βέγκα από το Μεξικό. Μπορεί από την ΑΕΚ να μην επιβεβαιώνονται αυτά τα σενάρια για τον Μεξικανό αριστερό μπακ, όμως αυτό δε σημαίνει ότι η «Ένωση» δεν τσεκάρει παίκτες στην αγορά που να αγωνίζονται στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Τον Γενάρη η ΑΕΚ θα χάσει για το Πανασιατικό Κύπελλο τους Ιρανούς Χατζισαφί και Μοχαμάντι. Αμφότεροι παίζουν ως αριστερό μπακ. Αριθμητικά δεν… βγαίνει δηλαδή. Ως καθαρό αριστερό μπακ θα είναι μόνο ο Πήλιος, τον οποίο ο Αλμέιδα ετοιμάζει για εκείνη την περίοδο. Ο Πήλιος δουλεύει εντατικά όλο αυτό το διάστημα, έχει πάρει παιχνίδια με την ΑΕΚ Β και ο προπονητής βλέπει σε αυτόν συνεχώς πρόοδο. Και με τον Πήλιο πανέτοιμο όμως, πάλι χρειάζεται η ΑΕΚ εναλλακτική. Ως εσωτερική λύση θα μπορεί να λογίζεται ο Σιντιμπέ, ακόμα και ο… Ελίασον ή ο πασπαρτού Πινέδα.

Όμως κοιτώντας μακροπρόθεσμα η ΑΕΚ θα χρειαστεί και από το καλοκαίρι αριστερό μπακ μιας και τα συμβόλαια των Χατζισαφί, Μοχαμάντι ολοκληρώνονται. Υπάρχει το +1 στη συμφωνία, όμως το ενδεχόμενο κάποιος εκ των δυο να αποχωρήσει είναι πολύ πιθανό.

Η ΑΕΚ λοιπόν, με βάσει το τώρα (Γενάρη) αλλά και με το μετά (καλοκαίρι) τσεκάρει στην αγορά αριστερούς μπακ. Εφόσον βρει αυτό που θέλει τότε θα προχωρήσει στην απόκτησή του. Γενικά, να έχουμε στο μυαλό μας το εξής, όπως έχει αποδείξει η ιστορία με τον Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο: η ομάδα πράγματι αν δεν βρει παίκτες που να υπηρετούν την αγωνιστική φιλοσοφία του προπονητή δεν θα κάνει μεταγραφές. Δεν είναι… απελπισμένη. Αριστερό μπακ η ΑΕΚ και τσεκάρει και θα πάρει, είτε τον Γενάρη, είτε το καλοκαίρι, εφόσον βρει ο προπονητής αυτό που θέλει…

Θοδωρής Καρβουνιάρης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0