Football Talk

Ιρλανδία – Ελλάδα 0-2: Εθνικάρα είσαι… τρέλα και όλα για όλα με Ολλανδία! (video)

Ιρλανδία – Ελλάδα 0-2: Εθνικάρα είσαι… τρέλα και όλα για όλα με Ολλανδία! (video)

Η «δουλειά» έγινε στην Ιρλανδία, η Ελλάδα πέρασε νικηφόρα με 2-0 (13/10) και συνεχίζει να ελπίζει σε απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του EURO 2024!

Σχετικά Άρθρα

O «τελικός» κατέληξε στα χέρια της Εθνικής μας ομάδας! Η Ελλάδα έκανε αυτό ακριβώς που έπρεπε στην Ιρλανδία, εκμεταλλεύτηκε τις φάσεις της, δεν άφησε χώρους στους αντιπάλους της και με το 2-0 (13/10), παραμένει… ζωντανή στο κυνήγι της απευθείας πρόκρισης από τον δεύτερο προκριματικό όμιλο του EURO 2024!

Γιακουμάκης και Μασούρας «καθάρισαν» την υπόθεση-νίκη από το πρώτο ημίχρονο και κάπως έτσι, η «γαλανόλευκη» ανεβαίνει στη δεύτερη θέση του ομίλου, τρεις πόντους μπροστά από τους Ολλανδούς, που έχουν ματς λιγότερο. Αγώνας… φωτιά ακολουθεί τώρα μεταξύ των δύο ομάδων, τη Δευτέρα (16/10, 21:45) στην OPAP Arena.

Οι Ιρλανδοί «πατούσαν» καλύτερα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και κατάφεραν να βρουν γρήγορα δύο καλές στιγμές. Αρχικά στο 4’, ο Σμόλμποουν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση απέναντι από τον Βλαχοδήμο, αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ είχε απάντηση, ενώ ένα λεπτό μετά ο Φέργκιουσον πλάσαρε μέσα από την περιοχή, αλλά είδε την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ.


Η Ελλάδα προειδοποίησε με ένα σουτ του Μπακασέτα στο 17’ και τελικά βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα στο 20ο λεπτό. Ο Τσιμίκας έκανε μία σέντρα ακριβείας από αριστερά, κάτι που εκμεταλλεύτηκε με μία «καρφωτή» κεφαλιά ο Γιακουμάκης για το 0-1!


Από εκεί και πέρα η Εθνική ήλεγξε τον ρυθμό, «άγγιξε» το δεύτερο τέρμα με τον Πέλκα στο 33’ και έφτασε εν τέλει σε αυτό, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου με τον Γιώργο Μασούρα. Οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Γιακουμάκης γύρισε στον Πέλκα, με τον τελευταίο να στρώνει στον εξτρέμ του Ολυμπιακού, ώστε να εκτελέσει εύκολα τον Μπαζούνου για το 0-2!



Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα λίγο έλειψε να φτάσει και σε τρίτο γκολ στο 53’. Ο Πέλκας πραγματοποίησε ένα σουτ με πολλά φάλτσα, αλλά ο γκολκίπερ των Ιρλανδών είχε απάντηση.


Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν, αλλά η Εθνική μας ήταν εκείνη που απείλησε ξανά με τον Χατζηγιοβάνη στο 68’ και τον Ιωαννίδη στο 74’. Η Ιρλανδία είχε τις στιγμές της στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τους Ντόχερτι και Ρόμπινσον να προσπαθούν να βρουν δίχτυα, χωρίς όμως αποτέλεσμα, με την Ελλάδα να παίρνει τους πολύτιμους τρεις βαθμούς και να πηγαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία κόντρα στην Ολλανδία!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ιρλανδία (Σ. Κένι): Μπαζούνου, Ντόχερτι, Ντάφι, Κούλεν, Μπράουν (70’ Τζόνσον), Φέργκιουσον, Σμόλμποουν (70’ Ρόμπινσον), Σκέιλς, Νάιτ, Ογκμπένε, Κόλινς (46’ Μάνινγκ)

Ελλάδα (Γ. Πογέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα, Ρέτσος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (64’ Μπουχαλάκης), Μάνταλος, Μπακασέτας (87’ Σιώπης), Μασούρας (87’ Κουλιεράκης), Πέλκας (64’ Χατζηγιοβάνης), Γιακουμάκης (70’ Ιωαννίδης)

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0