Football Talk

Οι τρεις χωρίς νίκη μετά από 7 αγωνιστικές, ούτε νιώθουν «περήφανοι», ούτε... αγχώνονται! (video)

Οι τρεις χωρίς νίκη μετά από 7 αγωνιστικές, ούτε νιώθουν «περήφανοι», ούτε... αγχώνονται! (video)

Ατρόμητος, Βόλος και Παναιτωλικός δεν έχουν «γευτεί» ακόμη τη χαρά της νίκης, παρότι έχουν ολοκληρωθεί επτά «στροφές» της Stoiximan Super League. Κάποιοι θα βιαστούν να μιλήσουν για υποβιβασμό. Η «παράδοση», όμως, άλλα δείχνει...

Η φετινή σεζόν της Stoiximan Super League δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τρεις από τις συμμετέχουσες ομάδες. Μετά την ολοκλήρωση και της 7ης αγωνιστικής, Ατρόμητος, Βόλος και Παναιτωλικός αναζητούν τη νίκη χωρίς αποτέλεσμα.

Η ομάδα του Περιστερίου πέρασε ένα «εφιαλτικό» βράδυ στη Λεωφόρο, γνωρίζοντας την ήττα από τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται σε 5-0 (8/10). Πρόκειται για την τέταρτη φορά που ο Ατρόμητος χάνει βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ την κατάσταση έχουν σώσει ελάχιστα οι τρεις ισοπαλίες που έχει πετύχει.

Σε αντίστοιχη μοίρα βρίσκεται και ο Βόλος, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να… γευτεί τη χαρά της νίκης ούτε μία φορά μέχρι στιγμής. Αντίθετα, έχει ηττηθεί τέσσερις φορές και έχει φέρει δύο ισοπαλίες. Η ομάδα της Μαγνησίας έχει παιχνίδι λιγότερο αλλά η εικόνα της δεν παύει να προκαλεί προβληματισμό στον Κώστα Μπράτσο.

Τέλος, ο Παναιτωλικός συμπληρώνει την τριάδα αυτών που έως τώρα έχουν φτάσει στην πηγή αλλά δεν έχουν πιεί νερό. Ο σύλλογος του Αγρινίου, όχι μόνο δεν έχει κερδίσει ακόμα στην Stoiximan Super League, αλλά έχει σημειώσει μόνο δυο γκολ! Κι εκείνος έχει ηττηθεί με «πεντάρα» από τον Παναθηναϊκό, στην 4η αγωνιστική.

Μπορεί να φαίνεται πως οι ομάδες αυτές ήδη από τα πρώτα ματς «φλερτάρουν» με τον υποβιβασμό, τα στατιστικά, ωστόσο, δείχνουν πως δεν είναι κανόνας το να πέφτουν κατηγορία όσοι δεν κερδίζουν στην αρχή του πρωταθλήματος.

Στις τελευταίες δέκα σεζόν, δώδεκα ομάδες βρέθηκαν 16 φορές συνολικά σε ανάλογη θέση έως την 7η αγωνιστική, ωστόσο μόλις τέσσερις ήταν αυτές που άλλαξαν κατηγορία στο τέλος της χρονιάς.        

2023/24

 Ατρόμητος, Βόλος, Παναιτωλικός

2022/23

 Λεβαδειακός, Ιωνικός (υποβιβάστηκαν και οι δύο)

2021/22

 Ατρόμητος

2020/21

 Παναιτωλικός

2019/20

 Παναιτωλικός, Λαμία

2018/19

 Απόλλων Σμύρνης (υποβιβάστηκε)

2017/18

 Απόλλων Σμύρνης, ΑΕΛ

2016/17

 -

2015/16

 Πανθρακικός (υποβιβάστηκε)

2014/15

 Παναιτωλικός

2013/14

 Πλατανιάς, ΟΦΗ

Επομένως, Ατρόμητος, Βόλος και Παναιτωλικός έχουν λόγους να ανησυχούν για τα αποτελέσματά τους, ωστόσο μπορούν να διατηρούν ακόμα ελπίδες ότι θα... γλιτώσουν τον υποβιβασμό.


Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0