Football Talk

Πεντάρα με σόου Τζούριτσιτς ο Παναθηναϊκός και… στάση για ξεκούραση! (video)

Πεντάρα με σόου Τζούριτσιτς ο Παναθηναϊκός και… στάση για ξεκούραση! (video)

Με… παράσημο πέντε γκολ αποχώρησε από την Λεωφόρο ο Ατρόμητος και τον Παναθηναϊκό να κλείνει με τον καλύτερο τρόπο τον αγωνιστικό Γολγοθά των τελευταίων εβδομάδων, με τον Φίλιπ Τζούριτστις να κάνει… σόου!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε αυτόν τον Γολγοθά αγώνων ο Παναθηναϊκός, μετά από δύο ντέρμπι, ευρωπαϊκά παιχνίδια και ασταμάτητα παιχνίδια. Η υποχρέωση της πρώτης εξ αναβολής αγωνιστικής, δεν του έδωσε το δικαίωμα να ολοκληρώσει τα παιχνίδια του πριν την διακοπή του πρωταθλήματος. Μετά την ισοπαλία στο Χάιφα και την… αναρρίχηση στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στον 6ο όμιλο του Europa League, οι «πράσινοι» επανέλαβαν την ίδια διαδικασία και στην Stoiximan Super League.

Με μια καθολική νίκη, που περιλάμβανε τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ και ισάριθμους παίκτες να μοιράζουν ασίστ, ο Παναθηναϊκός δεν άφησε κανένα δικαίωμα σε κανέναν να βγάλει… άχνα, ισοπεδώνοντας τον Ατρόμητο, ο οποίος βρισκόταν σε αγωνιστική βελτίωση μετά το άσχημο ξεκίνημα του. Παράλληλα «έκατσε» στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 16 βαθμούς, με τον Ολυμπιακό να προπορεύεται με 19 πόντους και την ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ να ακολουθάνε ισόβαθμοι στο τρίτο… σκαλί του βάθρου με 14.

MVP της βραδιάς με διαφορά ήταν ο Φίλιπ Τζούριτσιτς, που άνοιξε λογαριασμό στο 3ο λεπτό του παιχνιδιού, ύστερα από μια σέντρα-ξυράφι από τον συμπατριώτη του Μλαντένοβιτς. Αυτό που ήθελε ακριβώς δηλαδή ο Παναθηναϊκός, να πάρει κεφάλι γρήγορα στο σκορ και να… καθαρίσει το παιχνίδι όσο πιο αναίμακτα μπορεί. Το σόου του Σέρβου όμως δεν τελείωσε εκεί, αφού έγινε και ο δημιουργός του δεύτερου τέρματος της ομάδας, βγάζοντας με άρτια τεχνική, μια κάθετη μπαλιά στον Παλάσιος, ο οποίος βρέθηκε από διαγώνια θέση... φάτσα με το τέρμα και «κεραυνοβόλησε» τον Τσιντώτα. Το 3-0 ήρθε από τον Σπόραρ μερικά δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, ενώ ο Τζούριτσιτς πήρε τα ηνία για το 4-0, μετά από μια αριστοτεχνική ατομική ενέργεια του Σπόραρ μέσα στην περιοχή και ο Σέρβος παίζοντας «μπιλιάρδο» πέτυχε την… ντοπιέτα του, 10 χρόνια μετά από την τελευταία φορά που κατάφερε κάτι αντίστοιχο. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Γερεμέγιεφ, κλείνοντας το παιχνίδι με ένα εύκολο γκολ.

Οι τρεις βαθμοί αυτοί, ήταν απαραίτητοι να κατακτηθούν και το πλάνο της ομάδας υλοποιήθηκε με εξαιρετικό τρόπο. Όντας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ο Παναθηναϊκός έχει χρόνο για… στάση και ξεκούραση, με την επόμενη αναμέτρηση να είναι στις 22 Οκτωβρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό για την 8η στροφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έχουν πραγματικά ανάγκη την ξεκούραση την δεδομένη στιγμή, αφού οι απαιτητικές υποχρεώσεις, τους έχουν φτάσει να παίζουν στα… κόκκινα και ήρθε ο χρόνος για «μια ανάσα».

Εννοείται πως οι διεθνείς ποδοσφαιριστές είναι οι «άτυχοι» της υπόθεσης, αφού θα πρέπει να εκτελέσουν το χρέος τους στις εθνικές ομάδες τους, έχοντας προφανώς λιγότερο χρόνο για αποφόρτιση από ότι οι υπόλοιποι.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0