Football Talk

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 5-0: Απόλυτος κυρίαρχος και ξανά, μία «ανάσα» από την κορυφή! (video)

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 5-0: Απόλυτος κυρίαρχος και ξανά, μία «ανάσα» από την κορυφή! (video)

«Περίπατο» έκανε ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο, με τον Τζούριτστιτς να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, σκοράροντας εις διπλούν και μοιράζοντας μια ασίστ για να βάλει τη… σφραγίδα του στο εξ αναβολής παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Η ώρα για την εξ αναβολής αγωνιστική της… πρώτης στροφής της Stoiximan Super League έφτασε, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς διαφοροποίησε πολύ τα πρόσωπα της αρχικής ενδεκάδας, ενώ από την άλλη μεριά ο Κρις Κόουλμαν έκανε τέσσερις αλλαγές στο βασικό σχήμα.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν από την αρχή του παιχνιδιού τις διαθέσεις τους να… τελειώσουν το ματς, με ένα γρήγορο γκολ του Τζούριτσιτς. Παλάσιος και Σπόραρ έκαναν το 3-0 και η ανάπαυλα έστειλε τους «πράσινους» στα αποδυτήρια με… άλλον αέρα. Στο δεύτερο μισό το «Τριφύλλι» συνέχισε την πολιορκία του και σχεδόν… δεν ίδρωσε. Ο προπονητής της ομάδας έκανε συντήρηση δυνάμεων και πλέον οι παίκτες μπορούν να… αποφορτιστούν μέχρι το επόμενο παιχνίδι στις 22 Οκτωβρίου με τον Ολυμπιακό.

Στην νίκη αυτή, ο Παναθηναϊκός ήταν απόλυτος κυρίαρχος και έφτασε μια ανάσα από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μειώνοντας την διαφορά από τον πρώτο Ολυμπιακό (19 βαθμοί) και πλέον βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογία με 16 βαθμούς. Ακολουθάνε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ των 14ων βαθμών.

Βαθμολογία_Ελληνικού_πρωταθλήματος_ποδοσφαίρου_2023-2024___Super_League_Ελλάδα_-_Google_Chrome_8_10_2023_11_36_19_μμ.jpg

1ο ημίχρονο

Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό, καθώς βρήκε γκολ από την πρώτη τελική στον αγώνα. Μια μεγάλη μπαλιά του Ρούμπεν Πέρεθ για τον Μλαντένοβιτς στα αριστερά, έβγαλε στην κόντρα το «τριφύλλι», με τον Σέρβο να σεντράρει στον συμπατριώτη του Τζούριτσιτς, ο οποίος με μια κεφαλιά έκανε το 1-0 στο 3ο λεπτό.

Ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 11ο λεπτό του παιχνιδιού, με τον Βέργο να εκτελεί τον Λοντίγκιν από τα όρια της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Ο έλεγχος του παιχνιδιού παρόλα αυτά, παρέμεινε στα πόδια των «πράσινων», διατηρώντας το υψηλό πρέσινγκ στο οποίο αρέσκονται να ασκούν.

Αντεπίθεση με πολύ καλές προϋποθέσεις δημιούργησε ο Ατρόμητος στο 23ο λεπτό, αλλά ο Γιουμπιτάνα επιχείρησε μια εντελώς άστοχη σέντρα-σουτ, με την μπάλα να περνάει πολύ άουτ, βάζοντας τέλος στις… σειρήνες στην άμυνα των γηπεδούχων.

Με εντυπωσιακό τρόπο ο Τζούριτσιτς, έβγαλε στο ανοιχτό γήπεδο τον Παλάσιος, ο οποίος χωρίς να το σκεφτεί πολύ, εκτέλεσε τον Τσιντώτα από διαγώνια θέση και έστειλε την μπάλα στο τέρμα για δεύτερη φορά, κάνοντας το 2-0 στο 32’.

Απειλή εκ νέου στο 36’ για τους φιλοξενούμενους, με τον Μλαντένοβιτς να σεντράρει στην περιοχή για τον Βέρμπιτς, ο οποίος βρισκόταν στην καρδιά της περιοχής αμαρκάριστος, αλλά η κεφαλιά που έπιασε ήταν απογοητευτική. Ο Σλοβένος ένα λεπτό αργότερα, επιχείρησε μια ατομική ενέργεια εντός της περιοχής, σούταρε, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας… τύλιξε την μπάλα στην αγκαλιά του.

Προτού καλά-καλά ηρεμήσουν οι «πράσινοι» από τους πανηγυρισμούς για το 2-0, ο Παλάσιος φεύγοντας στην αντεπίθεση βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Τσιντώτα, αλλά ο Ασεβέδο έσπρωξε τον Αργεντινό εντός της περιοχής. Ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν είδε σε φυσική ροή την παράβαση, αλλά ο VAR έκανε ορθά την δουλειά του και τον κάλεσε να επανεξετάσει την φάση. Πράγματι, ο Μανούχος υπέδειξε την εσχάτη των ποινών και έστειλε τον παίκτη των φιλοξενούμενων στα αποδυτήρια. Ο Σπόραρ έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και εκτέλεσε εύστοχα για να κάνει το 3-0 και να «κλειδώσει» την νίκη για τον Παναθηναϊκό από το ημίχρονο.

2ο ημίχρονο

Με εμφατικό τρόπο ξεκίνησαν οι «πράσινοι» και το δεύτερο ημίχρονο, με τον Σπόραρ να βρίσκει για τέταρτη φορά δίχτυα στο παιχνίδι, αλλά ο διαιτητής υπέδειξε φάουλ το οποίο είχε προηγηθεί υπέρ των φιλοξενούμενων και η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη.

Μετά από ατομική ενέργεια του Βέρμπιτς, ο Παλάσιος βρέθηκε στην μεγάλη περιοχή, σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού του Ατρόμητου και η φάση ολοκληρώθηκε στο 55’.

Τέσσερα τα γκολ για τον Παναθηναϊκό μετά από… μπιλιάρδο της μπάλας στα σώματα των Περιστεριωτών, με τον Σπόραρ να περνάει όποιον βρήκε στο διάβα του, να πασάρει στον Τζούριτσις, ο οποίος διπλασίασε τα προσωπικά του γκολ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με την βοήθεια του σώματος του Ιμερέκοφ στο 60’.

Παρά το μεγάλο σκορ εις βάρος τους, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν εξαιρετικοί φάση στο 71ο λεπτό, με τον Αντζιέλσκι να φεύγει στην αντεπίθεση σε θέση τετ-α-τετ με τον Μπρινιόλι, αλλά ο επιθετικός του Ατρόμητου αστόχησε για πολύ λίγο, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε να βάλει ο Γερεμέγιεφ, ο οποίος ακουμπώντας την μπάλα λίγο πριν περάσει την γραμμή του τέρματος από την κεφαλιά του Παλάσιος, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 5-0 στο 90+2' για να πετύχει το δεύτερο γκολ του με την πράσινη φανέλα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

 

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς):Λοντίγκιν, Μλαντένοβιτς, Γεντβάι (58’ Αράο), Σένκεφελντ, Βαγιαννίδης (79’ Κώτσιρας), Ρούμπεν Πέρεθ, Βιλένα (58’ Ζέκα), Τσέριν, Τζούριτσιτς (79’ Ιωαννίδης), Παλάσιος, Βερμπιτς, Σπόραρ (68’ Γερεμέγιεφ).

 

Ατρόμητος (Κρις Κόουλμαν): Τσιντώτας, Κεσχρίντα (88’ Κιβρακίδης), Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Έντερ (58’ Φριτζόνσον), Έρλινγκμαρκ, Γιουμπιτάνα, Καμαρά, Βαλένσια (68’ Κουέν), Βέργος (68’ Αντζιέλσκι).

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0