Football Talk

Η ΑΕΚ «πριόνισε» την καρέκλα του προπονητή στον Άγιαξ και ο Παυλίδης τον... τελειώνει! (video)

Η ΑΕΚ «πριόνισε» την καρέκλα του προπονητή στον Άγιαξ και ο Παυλίδης τον... τελειώνει! (video)
Η «χαριστική βολή» στη συνεργασία του Άγιαξ με τον Μορίς Στάιν, φαίνεται πως θα είναι ελληνική υπόθεση!
Σχετικά Άρθρα
Το μεγάλο «καράβι» που ονομάζεται Άγιαξ, αρμενίζει στραβά από την αρχή της σεζόν. Αναλύσεις επί αναλύσεων δεν χρειάζονται. Μία γρήγορη ματιά, στα δέκα ματς με τα «ηνία» στα χέρια του Μόρις Στάιν, αρκεί.

Η ήττα από την Άλκμααρ (08/10, 1-2), μεγάλωσε το αρνητικό σερί του «Αίαντα». Δεν κέρδισε για 7ο συνεχόμενο ματς και πλέον, η καρέκλα του 49χρονου Ολλανδού «τρίζει». Ήδη αναμένεται να υπάρξουν συναντήσεις, όπου θα κρίνουν αν θα λάβει πίστωση χρόνου ή θα αποχωρήσει πρόωρα. Και ποιος θα ρίξει άδικο στους ιθύνοντες του συλλόγου και τον κόσμο;

Από το καλοκαίρι του 2023, όταν και ανέλαβε τα «ηνία», ο Άγιαξ έχει μόλις δύο νίκες. Μία στην πρεμιέρα της φετινής Eredivisie και μία στο πρώτο ματς με τη Λουντογκόρετς, για τα προκριματικά του Europa League. Δηλαδή, έχει να κερδίσει από τις 24 Αυγούστου!

Μετά από 45 ημέρες, ο Άγιαξ «παραπαίει». Σαφώς, υπήρξαν και μη αγωνιστικοί λόγοι που οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση, με κυριότερο όλων, το «ντου» των οπαδών του, μετά τη βαρύτατη ήττα από τη... μισητή Φέγενορντ, σε δύο «δόσεις».

Το «χεράκι» τους, όμως, και ίσως την χαριστική βολή, φαίνεται πως την έδωσαν Έλληνες!

Η αρχή έγινε με την ΑΕΚ. Ο Άγιαξ έφυγε χωρίς να ηττηθεί από την OPAP Arena, αλλά προβλημάτισε με την εικόνα του.

Τρεις ημέρες μετά (08/10), με γκολ του Παυλίδη και το Ντε Βιτ, ηττήθηκε με 2-1 από την Άλκμααρ και επιβεβαιώσε πως η διακοπή των πρωταθλημάτων, θα τον βρει στην 16η θέση της Eredivisie, δηλαδή στη ζώνη του υποβιβασμού!



Εν ολίγοις, αντί να βελτιώνεται η κατάσταση, χειροτερεύει. Και αν δεν αλλάξει άμεσα κάτι, και συνεχίσει χωρίς νίκη και στο Europa League, κανείς δεν θα... δακρύσει γι' αυτόν. Τουλάχιστον στην Ελλάδα.

Μετά από δύο αγωνιστικές στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA, η ΑΕΚ απέχει ήδη δύο βαθμούς από τους Ολλανδούς.

Κι αν καταφέρει να αυξήσει ή έστω να διατηρήσει αυτήν την απόσταση, θα έχει το «μαξιλαράκι» της 3ης θέσης του Europa Conference League, αλλά και την ευκαιρία να διεκδικήσει δίχως άγχος ό,τι καλύτερο μπορεί, στον δυσκολότερο -κατά πολλούς- όμιλο του Europa League.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0