Football Talk

Τεράστιο ροτέισον για τον Παναθηναϊκό και στόχος το νικηφόρο «κλείσιμο» (video)

Τεράστιο ροτέισον για τον Παναθηναϊκό και στόχος το νικηφόρο «κλείσιμο» (video)

Με πολλές αλλαγές στην αρχική του ενδεκάδα πρόκειται να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός τον Ατρόμητο, σε ένα παιχνίδι που οι «πράσινοι» αποσκοπούν αποκλειστικά και μόνο στη νίκη για να «κλείσουν» τις υποχρεώσεις τους, όπως πρέπει πριν τη διακοπή!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Έφτασε η μέρα να εκπληρωθεί η υποχρέωση της 1ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα το βράδυ της Κυριακής (8/10) θα έρθει αντιμέτωπος με τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Στόχος φυσικά είναι μόνο η νίκη και κάθε διαφορετικό αποτέλεσμα… δεν κάνει για το «Τριφύλλι».

Με μια προπόνηση επί ελληνικού εδάφους, μετά την ισοπαλία στο Ισραήλ με την Μακάμπι Χάιφα πρόλαβαν να κάνουν το «πράσινοι» το πρωί του Σαββάτου. Οι υψηλές απαιτήσεις των τελευταίων εβδομάδων, όπως ήταν φυσιολογικό, έχουν… βαρύνει τα πόδια των παικτών της ομάδας, αλλά η ώρα για να πάρουν λίγο χρόνο για αποφόρτιση κοντοζυγώνει. Το μόνο αρνητικό… παράσημο από το Ισραήλ που αποκόμισε ο Παναθηναϊκός είναι μια κάκωση που υπέστη ο Χουάνκαρ στην ποδοκνημική. Βάση της άσχημης αγωνιστικής εικόνας του όμως, δεν είχε και πολλές πιθανότητες να βρεθεί στο αρχικό σχήμα.

Ούτως ή αλλιώς όμως, το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, «επιβάλει» στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να πραγματοποιήσει τεράστιο ροτέισον, με πολλούς παίκτες να κάθονται στον πάγκο και να πάρουν λεπτά, παίκτες που δεν αγωνίστηκαν στην 2η αγωνιστική του Europa League. Είναι αρκετά πιθανό να δούμε τον Λοντίγκιν κάτω από την εστία των «πράσινων», για να… ηρεμήσει λίγο ο Μπρινιόλι, ενώ λόγω του τραυματισμού του Χουάνκαρ, δεδομένα στα αριστερά της άμυνας θα βρεθεί ο Μλαντένοβιτς.

Εκτός από την αριστερή μεριά της άμυνας, διόλου απίθανο είναι να δούμε και το δεξί άκρο να διαφοροποιείται με τον Βαγιαννίδη να έχει ανεβάσει και πάλι ρυθμούς στις προπονήσεις και να παίρνει και μερικά λεπτά συμμετοχής με την Χάιφα. Στο κέντρο της άμυνας Σένκεφελντ και Γεντβάι είναι αρκετά… φορτισμένοι, αλλά μοναδικοί διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές που μπορούν να αγωνιστούν αντ’ αυτών είναι ο Αράο και ο Ρούμπεν Πέρεθ, με τον δεύτερο να υπολογίζεται όμως για την θέση του αμυντικού χαφ για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, όπου είναι και η κανονική του.

Εκτός του Ισπανού όμως, στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα βρεθεί ως βασικός και ο Τζούριτσιτς, ο οποίος δεν πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής στο τελευταίο παιχνίδι και είναι πιο γεμάτος από δυνάμεις. Ο Τσέριν έχει πιθανότητες να διατηρηθεί, περισσότερες από αυτές που έχει ο Βιλένα. Για την επίθεση, ο Ιωαννίδης θα κάτσει στον πάγκο, για να περάσει ο Σπόραρ, ο οποίος από τα δεξιά του θα έχει τον Παλάσιος και αριστερά του τον Βέρμπιτς που δεν αγωνίζεται στην Ευρώπη, αφού είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας.

Το «κλείσιμο» του… μαραθώνιου αγώνων που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός, πρέπει οπωσδήποτε να ολοκληρωθεί με νίκη, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται με έξι βαθμούς μπροστά και να είναι ο επόμενος αντίπαλος της ομάδας μετά την διακοπή του πρωταθλήματος. Σίγουρα υπάρχει κούραση, σίγουρα τα πόδια είναι βαριά, αλλά υπάρχει πίστη και θέληση να μπει ένα γρήγορο γκολ και η… ιστορία να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται χωρίς το «Τριφύλλι» να μπλέξει.

מכבי חיפה - פנאטיניקוס

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0