Football Talk

Απάντηση Λουτσέσκου σε Γιοβάνοβιτς: «Θέλω να τον δω να μιλάει όταν του έχουν κλέψει ένα πρωτάθλημα κι ένα Κύπελλο»

Απάντηση Λουτσέσκου σε Γιοβάνοβιτς: «Θέλω να τον δω να μιλάει όταν του έχουν κλέψει ένα πρωτάθλημα κι ένα Κύπελλο»

Δεν δίστασε να απαντήσει στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο Ρασβάν Λουτσέσκου στην συνέντευξη Τύπου του ΠΑΟΚ, τον οποίο τόνισε ότι σέβεται, αλλά θα ήθελε να δει την αντίδρασή του αν του είχαν κλέψει ένα πρωτάθλημα κι ένα Κύπελλο.

Ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει την Άιντραχτ Φρανκφούρτης την Πέμπτη (05/10) για την ανάγκες του Europa Conference League και ο προπονητής του «Δικέφαλου του Βορρά», Ραζβάν Λουτσέσκου, μίλησε για τον αγώνα που έρχεται και δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Συγκριμένα ανέφερε για τον προπονητή του Παναθηναϊκού:

«Ποτέ δεν επιτίθεμαι σε ένα πρόσωπο, είμαι μορφωμένο, Αν κριτικάρω, για να πω πιο σωστά, αν πω την πραγματικότητα, αυτή ήταν η πραγματικότητα, υπάρχει σύστημα στην Ελλάδα ή δύο συστήματα που λειτουργούν για τις ομάδες των Αθηνών. Είμαι ένας προπονητής που μου έκλεψαν έναν τίτλο, μου τον πήραν από επιτροπή. Ο Γιοβάνοβιτς δεν ήταν σε αυτή την κατάσταση. Έχασα ένα κύπελλο από λάθος αποφάσεις και απόλαυσε ένα Κύπελλο που δεν κερδήθηκε από την ομάδα του, αλλά από λάθη του διαιτητή.

Είμαι ένας προπονητής που έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές την ομάδα του, δεν μπορεί να πει ότι κερδίσαμε ένα παιχνίδι ότι βοηθηθήκαμε από διαιτητή. Πέρσι χάσαμε ένα Κύπελλο και ανέφερα ότι η ομάδα που το κέρδιζε το άξιζε. Όταν να πω κάτι, το αναλύω, δεν λέω ψέματα, λέω την πραγματικότητα. Αλλά και γι' αυτό την Κυριακή, ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από εμάς, αν ήταν 3-1 δεν θα έλεγα κάτι. Όμως το ποδόσφαιρο είναι και το δεύτερο ημίχρονο. Είναι λεπτομέρειες, νικούσαμε 2-1 στα 95'. Δεν κριτίκαρα την ομάδα του, δεν τον ανέφερα. Αυτό που μισώ σε αυτή την ιστορία είναι η υποκρισία, αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Είπα τι έγινε την Πέμπτη, τι έγινε πέρσι, ανέλυσα παιχνίδια και έτσι βλέπω πολλά, για πράγματα που δεν λέει κάτι, γιατί δεν καταλαβαίνει.

Έζησα την κατάσταση που ο Παναθηναϊκός κέρδισε στην Τρίπολη στην Κρήτη με τον ΟΦΗ, σε αυτούς έδωσε πέναλτι, σε εμάς όχι. Δεν το ανέφερα όμως, προσπάθησα να είμαι ισορροπημένος. Όταν βλέπω τόσα πράγματα έχω το δικαίωμα να αντιδρώ. Τέσσερα λεπτά έδειξε ο διαιτητής στον 4ο, έγινε φάουλ στον Ζίβκοβιτς, αλλά συνεχίσαμε να παίζουμε. Πρόσθεσαν 60 δευτερόλεπτα, γιατί;, ήταν προφανώς ότι πίεζαν με τρόπο για να ισοφαρίσουν. Έχω δικαίωμα να μιλήσω . Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την ποιότητα ή την δουλειά του Γιοβάνοβιτς. Θέλω να τον δω να μιλάει μετά από αυτές τις καταστάσεις. Σε σέβομαι πολύ είσαι καταπληκτικός προπονητής, αλλά η πραγματικότητα είναι αυτή που είπα».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου ο Ραζβάν Λουτσέσκου:

Για το αν αισθάνεται σίγουρος ότι η ομάδα έχει αφήσει πίσω το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και αν είναι έτοιμος για το ματς με την Άιντραχτ:

«Όταν υπάρχει κίνητρο και αυτοπεποίθηση μπορείς να προσπεράσεις οτιδήποτε υπάρχει πίσω σου. Είδα χθες να υπάρχει κίνητρο στην προπόνηση. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο για εμάς, από την αρχή της σεζόν βλέπω την ομάδα να κινείται μπροστά και αυτός είναι κάτι πολύ θετικό και για το αυριανό παιχνίδι».

Για το πώς θα αντιμετωπίσει την Άιντραχτ:

«Ο σεβασμός για τον αντίπαλο θα πρέπει να είναι σε κάθε παιχνίδι, ανεξάρτητα το μέγεθός του, αν δεν το κάνεις είναι το πρώτο βήμα προς την αποτυχία. Την ίδια στιγμή θα πρέπει να μπαίνεις στο γήπεδο με αυτοπεποίθηση, να έχεις την αυτοπεποίθηση για όλη τη δουλειά που έκανες μέσα στην εβδομάδα. Όσον αφορά την Άιντραχτ, οι ποδοσφαιριστές μας ξέρουν καλά από ποιο πρωτάθλημα προέρχεται, είναι ένας αξιοσέβαστος αντίπαλος, βρίσκεται σε μια κατάσταση που δεν κερδίζει τόσο εύκολα, είναι μια νεανική ομάδα με ενθουσιασμό, αλλά αυτό δεν αναιρεί το κομμάτι ότι είναι μια ποιοτική ομάδα, στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα η ομάδα που είναι πιο καλή, θα πρέπει να κυριαρχήσουμε στο γήπεδο, να αντιδράσουμε την στιγμή που θα χάσουμε την μπάλα και να εφαρμόσουμε όλα τα κομμάτια που αφορούν την νοοτροπία μας».

Για το αν θα κινηθεί στη λογική του ροτέισον λόγω του σερί των αγώνων ή θα πάει με το μικρότερο δυνατό ρίσκο:

«Θέλω να πω ότι δεν έχω ροτέισον, έχω ένα γκρουπ παικτών και πρέπει να πάρω το καλύτερο από κάθε παίκτη, σκεπτόμενος το κάθε παιχνίδι. Εγώ σαν προπονητής θέλω να το εκφράζω σαν χρησιμοποίηση του ρόστερ. Είναι πνευματική φρεσκάδα, θα πρέπει να αναζητούμε λύσεις με ποδοσφαιριστές που θα έχουν πνευματική φρεσκάδα, αν δεν έχει την πνευματική φρεσκάδα ρισκάρεις να μην υπάρχει καθαρή άποψη για το παιχνίδι. Αυτό είναι επιστημονικά πιστοποιημένο δεν το λέω εγώ. Ένα τρίτο κομμάτι είναι τα ατομικά χαρακτηριστικά, η ποιότητα που πρέπει να φέρουμε στο παιχνίδι.

Θα φέρω ως παράδειγμα τον Αντρέ Βιεϊρίνια που είναι ο κορυφαίος των κορυφαίων αλλά δεν μπορούμε να τον έχουμε σε κάθε παιχνίδι, οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του όταν είναι έτοιμος. Ένα τέταρτο στοιχείο είναι το ποδόσφαιρο και το πώς διαμορφώθηκε με τον Covid με τις πέντε αλλαγές, το να μπορείς να αλλάξεις πέντε ποδοσφαιριστές και να δώσεις ώθηση στην ομάδα σου είναι πολύ σημαντικό, θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές να κατανοήσουν την σημασία που έχουν στην ομάδα ακόμη και όταν δεν παίζουν».

Για το αν θα πάρει μεγαλύτερα ρίσκα κόντρα στην Άιντραχτ:

«Μακάρι το ποδόσφαιρο να ήταν τόσο εύκολο να βλέπουμε τις στατιστικές και να λέμε έτσι θα γίνει. Η γερμανική λίγκα είναι ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα στον κόσμο και θα πρέπει να το λάβουμε υπόψιν μας. Η αλήθεια είναι ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα, χαρακτηρίζεται από τις αμυντικές προσεγγίσεις τον αντιπάλων, όποια ομάδα και να κοιτάξεις θα δεις πράγματα που έχουν ενδιαφέρον. Η Λαμία, ο ΟΦΗ, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Ατρόμητος, ο Αστέρας Τρίπολης, έχουν τα δικά τους στοιχεία. Όσον αφορά τον αντίπαλο θα πρέπει να αναλύσουμε και να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας με αυτό που βλέπουμε δεν έχει σημασία αν έχουν βάλει τέσσερα γκολ και έχουν δεχθεί πέντε, εμείς θα πρέπει να βγάλουμε το πλάνο μας στον αγωνιστικό χώρο για να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας».

«Είναι τελείως διαφορετικό οι ποδοσφαιριστές να έρχονται και να έχουν έναν αγώνα την εβδομάδα και διαφορετικό να υπάρχουν παιχνίδια ανά τρεις ημέρες. Παίζουμε την Κυριακή, Δευτέρα, τρίτη κάνουμε προπόνηση, την Τετάρτη υπάρχει χαμηλή ένταση και την Πέμπτη παίζουμε ξανά. Δεν υπάρχει μια φυσιολογική διαδικασία. Το θεμιτό είναι να έρχονται οι ποδοσφαιριστές στην αρχή της προετοιμασίας. Πρέπει να αντιληφθούν και την κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα, εδώ είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα, παρόλα αυτά οι ποδοσφαιριστές έχουν την ατομική ικανότητα που μπορούν να βάλουν στο παιχνίδι, όπως ο Ντεσπόντοφ που μας χάρισε τη νίκη στο Ελσίνκι. Το πότε πιστεύω ότι θα είμαστε στο μάξιμουμ; Στις αρχές του Ιανουαρίου θα φτάσουμε στο μάξιμουμ των ικανοτήτων μας. Όταν μιλάω για τον Ιανουάριο, μιλάω για μια συνολική ενσωμάτωση των ποδοσφαιριστών. Ο Μεϊτέ είχε ένα δύσκολο καλοκαίρι, προπονούνταν μόνος του. Ο Οζντόεφ είχε και αυτός ένα δύσκολο καλοκαίρι, ο Ντεσπόντοφ ξέρετε πολύ καλά πότε ήρθε, πήγε στην Εθνική ομάδα, οι ποδοσφαιριστές αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να το εφαρμόσουν στο γήπεδο, όχι ατομικά αλλά ομαδικά μέσα στο γήπεδο».

Για τον Σάστρε:

«Το λάθος ήταν ότι έκανε αυτή την ανάρτηση, το συζητήσαμε και το λήξαμε, συναισθήματα είχα και εγώ μετά τον τελικό στον Βόλο. Μπορεί να παίξει στο επόμενο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, είναι ένα τελείως διαφορετικό κομμάτι, θα πρέπει να έχουμε την ομάδα έτοιμη για το επόμενο παιχνίδι. Πέρα από όλα αυτά ο Ζοάν είναι ένα φοβερό παιδί».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0