Football Talk

Τελικά, ούτε οι Σαουδάραβες πληρώνουν: Δημοσιεύματα «καίνε» τη Saudi Pro League για οφειλές χιλιάδων σε παίκτες

Τελικά, ούτε οι Σαουδάραβες πληρώνουν: Δημοσιεύματα «καίνε» τη Saudi Pro League για οφειλές χιλιάδων σε παίκτες

Καταγγελίες - σοκ έχουν βγει στην επιφάνεια από παίκτες της Saudi Pro League σχετικά με την μη καταβολή των υπέρογκων μισθών τους. Η Αλ Αχλί έχει ήδη «καεί» από σχετική υπόθεση, ενώ η Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο φαίνεται πως έχει την… φωλιά της λερωμένη.

Σχετικά Άρθρα

Η Σαουδική Αραβία είχε εισέλθει πολύ δυναμικά στον χώρο του ποδοσφαίρου την τελευταία χρονιά, καθώς μετά τη συμφωνία του Ρονάλντο με την Άλ Νασρ, όλο και περισσότεροι καταξιωμένοι στην Ευρώπη πάικτες, έχουν μετακομίσει εκεί.

Τα ποσά τα οποία προσφέρονται από τις ομάδες της Saudi Pro League είναι αστρονομικά και πολύ λίγοι είναι αυτοί που λένε το «όχι». Ωστόσο, πίσω από τις πολυτέλειες και τα πλούτη που οι ομάδες αυτές υπόσχονται κρύβεται και μία άλλη πραγματικότητα η οποία πρέμενε μέχρι πρόσφατα άγνωστη.

Τις τελευταίες ημέρες, όλο και περισσότερες καταγγελίες έχουν «δει το φως της δημοσιότητας», και αφορούν την μη καταβολή μισθών από συγκεκριμένες ομάδες του πρωταθλήματος σε παίκτες τους.

Η FIFPRO, μια μη κυβερνητική οργάνωηση με σκοπό την ενημέρωση των ποδοσφαιριστών για τα δικαιώματά τους, έχει στείλει προειδοποιητικό μήνυμα για τις ομάδες της Σαουδικής Αραβίας σχετικά με τη μεγάλη πιθανότητα να υπάρξουν προβλήματα με τα χρήματα.

Αυτό βέβαια φαντάζει απίθανο αν αναλογιστεί κανείς το «χρυσάφι» που οι σύλλογοι αυτοί είναι διατεθειμένοι να… στρώσουν στα πόδια κάθε παίκτη που επιθυμούν να κάνουν δικό τους. Ωστόσο, υπάρχει σχετική υπόθεση που μέχρι πρότινος παρέμενε άγνωστη και επιβεβαιώνει τις παραπάνω φήμες.

Ο Λιούις Γκραμπάν, ένας παίκτης με τεράστια πορεία στο αγγλικό ποδόσφαιρο έχοντας προηγουμένως αγωνιστεί για Μπόρνμουθ, Άστον Βίλα και Ντότιγχαμ Φόρεστ, υπέγραψε με την Αλ Αχλί στις αρχές του 2023. Το ποσό της απόκτησής του δεν ήταν πρωτοφανές παρόλα αυτά, ο ίδιος κατήγγειλε πως η ομάδα δεν τον πλήρωσε ποτέ!

Το διετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει τερματίστηκε μετά το πέρας των τριών πρώτων μηνών καθώς ο σύλλογος του χρωστούσε ήδη 400.000! Ο Άγγλος κεντρικός επιθετικός κινήθηκε νομικά κατά της ομάδας του και απαίτησε να του επιστραφεί το ποσό των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ ως αποζημίωση.

Η ομάδα τελικά υποχρεώθηκε να του επιστρέψει μόλις 700χιλιάδες, η συνεργασία τους έληξε αλλά οι κυρώσεις δεν σταμάτησαν εκεί. Η FIFA επενέβη και επέβαλε στην Αλ Αχλί ban δύο μεταγραφικών περιόδων.

Η «Athletic» αποκαλύπτει πως η υπόθεση του Γκραμπάν δεν είναι η μοναδική, απλώς τυγχάνει να είναι αυτή που έχει γίνει έως τώρα γνωστή. Αυτή είναι η «κορυφή του παγόβουνου», καθώς σύμφωνα με την ίδια πηγή υπάρχουν περισσότερες καταγγελίες για χρωστούμενα από ομάδες της Saudi Pro League, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Αλ Νασρ των Ρονάλντο και Μανέ!

Ίσως τελικά βιαστήκαμε να πούμε πως στη Σαουδική Αραβία, όσον αφορά τις επενδύσεις στον χώρο του ποδοσφαίρου, είναι κάθε άλλο παρά… τσιγκούνηδες.

Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr

   

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0