Football Talk

ΑΕΚ: Ο Γκατσίνοβιτς έδειξε στον Τζιμπούρ πώς γίνεται σωστά μία εκτέλεση πέναλτι α λα Πανένκα

ΑΕΚ: Ο Γκατσίνοβιτς έδειξε στον Τζιμπούρ πώς γίνεται σωστά μία εκτέλεση πέναλτι α λα Πανένκα

Το γκολ του Γκατσίνοβιτς απέναντι στον Ατρόμητο (28/09) στο 90+5’ πέρα από έξαλλους πανηγυρισμούς έφερε στους φίλους της ΑΕΚ και μνήμες από μία αντίστοιχη και κάπως λιγότερο επιτυχημένη εκτέλεση πέναλτι α λα Πανενένκα, του Ραφίκ Τζεμπούρ.

Ο Γκατσίνοβιτς παραλίγο να στείλει την μισή OPAP Arena με… καρδιακά επεισόδια στο νοσοκομείο.

5982686.jpg

Στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο για την 6η αγωνιστική της Stoiximan Super League, το χρονόμετρο ήταν στο 90+5’ και ο φωτεινός πίνακας έδειχνε 1-1 με την «Ένωση» των 10 ποδοσφαιριστών να αναζητά με… μανία το γκολ της νίκης.

Η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι και ο «Γκάτσι» ανέλαβε την εκτέλεση. Κανείς δεν περίμενε πως σε μία τέτοια στιγμή ο Σέρβος θα δοκίμαζε κάτι τόσο ριψοκίνδυνο. Με τρομερή εκτέλεση α λα Πανένκα έκανε το 2-1 δημιουργώντας μία «έκρηξη» στις κερκίδες του γηπέδου.

Οι αναμνήσεις βέβαια με αυτού του είδους την εκτέλεση από τα 11 βήματα δεν είναι και τόσο ευχάριστες για το κιτρινόμαυρο φίλαθλο κοινό.

Αφού τα κεφάλια σταμάτησαν να «βράζουν» από τους πανηγυρισμούς, πολλοί θα θυμήθηκαν την προσπάθεια του Τζιμπούρ πριν μερικά χρόνια και σίγουρα θα χάρηκαν που το αποτέλεσμα δεν ήταν το ίδιο απογοητευτικό…

Η ΑΕΚ είχε ταξιδέψει το 2010 στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον Ηρακλή την 18η αγωνιστική του τότε πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι ήταν «κολλημένο» στο 1-1 και η «Ένωση» όπως στον αγώνα της Πέμπτης (28/09) έψαχνε απεγνωσμένα το… χρυσό γκολ.

Στο 87ο λεπτό η τύχη της… χαμογέλασε και ο διαιτητής έδειξε την λευκή βούλα. Την μπάλα πήρε «παραμάσχαλα» ο Τζιμπούρ και γεμάτος αυτοπεποίθηση ανέλαβε την ευθύνη. Με «παγωμένο αίμα» ο Αλγερινός βγήκε μπροστά όταν η μπάλα… έκαιγε, όμως τα έκανε όλα λάθος.

Ηρακλής-ΑΕΚ 1-1 - Ποδόσφαιρο - Stoiximan Super League - A.E.K. - Ηρακλής |  sport-fm.gr: bwinΣΠΟΡ FM 94.6

Με μία τραγική εκτέλεση α λα Πανένκα, έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι προκαλώντας την απογοήτευση στους Αεκτζήδες και την οργή του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Η κάμερα μετά την φρικτή εκτέλεση του Ραφίκ, εστίασε στον πάγκο της «Ένωσης» και κατέγραψε τον Ντούσκο να τον… στολίζει για την απόλυτα λανθασμένη (εκ του αποτελέσματος τουλάχιστον) επιλογή του.

Ακόμη πιο αστείο είναι το γεγονός πως πέρα από εικόνα έχουμε και ήχο για αυτό το ξέσπασμα, καθώς οι φωνές του Μπάγεβιτς πέρασαν και στην ζωντανή μετάδοση «χαρίζοντας» μας μία πραγματικά αξέχαστη στιγμή.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0