Football Talk

ΑΕΚ - Ατρόμητος 2-1: Έγινε του... πέναλτι, αλλά «καθάρισε» ο Γκατσίνοβιτς αλά Πανένκα! (video)

ΑΕΚ - Ατρόμητος 2-1: Έγινε του... πέναλτι, αλλά «καθάρισε» ο Γκατσίνοβιτς αλά Πανένκα! (video)

Η ΑΕΚ «έπαιξε» με τη φωτιά, αλλά δεν... κάηκε! Λύγισε τον Ατρόμητο (28/09, 2-1) στην OPAP Arena, σε ένα ματς που είχε τρία πέναλτι, αποβολή και στο φινάλε, κρίθηκε από «αλήτικο» γκολ του Γκατσίνοβιτς!

«Έσπασε» το ρόδι και στο σπίτι της! Η ΑΕΚ επικράτησε επεισοδιακά του Ατρομήτου με σκορ 2-1 (28/09) στην OPAP Arena, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, με τα τρία γκολ να έρχονται από την «άσπρη βούλα»!

Ο Άμραμπατ «άνοιξε» το σκορ στο 31', ο Ανγκιέλσκι ισοφάρισε στο 89' και ο Γκατσίνοβιτς έκρινε το ματς με εκτέλεση «αλά Πανένκα» στο 90+5'! Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς η ΑΕΚ, λόγω αποβολής του Σιντιμπέ στο 89'. Γλύτωσε την «Ένωση» από την ισοφάριση ο Χατζισαφί στο 90+13', διώχνοντας πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Ανγκιέλσκι!

Τέλος στο σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη στην έδρα της «Ένωσης», την ώρα που οι Περιστεριώτες έφτασαν τα πέντε, χωρίς «τρίποντο».

Στο -4 από την κορυφή της βαθμολογίας και τον Ολυμπιακό το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα, που έχει παίξει, ωστόσο, ένα ματς λιγότερο.


1ο ημίχρονο


Η ΑΕΚ πήρε τα «ηνία» της αναμέτρησης από τα πρώτα λεπτά και κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο μέρος. Κάτι που φάνηκε και από το γεγονός πως ο Ατρόμητος ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο χωρίς σουτ, πόσω μάλλον τελική στον στόχο.

Η πρώτη απειλή από την πλευρά των γηπεδούχων ήρθε στο 20ο λεπτό. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Κάλενς έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα (23'), σε μία φάση... καρμπόν, αλλά με εκτελεστή τον Χατζισαφί, ούτε ο Πόνσε κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.


Η λύση στον «γόρδιο δεσμό» της άμυνας του Ατρομήτου ήρθε στο 31ο λεπτό.

Το φοβερό σουτ του Αραούχο εκτός περιοχής, «τράνταξε» το δοκάρι του Τσιντώτα και στο... ριμπάουντ, ο Μάνταλος κέρδισε πέναλτι.

Ο Άμραμπατ ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0 για την ΑΕΚ.



Η «Ένωση» είχε ακόμα δύο καλές ευκαιρίες για να πάρει προβάδισμα ασφαλείας, αλλά ο Σιντιμπέ αστόχησε από ευνοϊκή θέση στο 41', ενώ η κεφαλιά του Μήτογλου στις καθυστερήσεις, απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή.




2ο ημίχρονο

Η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με την ΑΕΚ να διαχειρίζεται περισσότερο το προβάδισμά της, παρά να απειλεί.

Ο Ατρόμητος έκανε αλλαγές και προσπάθησε να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Απείλησε με τον Βαλένσια στο 58', αλλά και τον Έντερ στο 77', που ανάγκασε τον Στάνκοβιτς σε απόκρουση με τις άκρες των δαχτύλων.

 

Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ατρόμητος βρήκε δίχτυα με τον Έρλινγκμαρκ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, μετά από παρέμβαση του VAR.



Εν τέλει, ο Ατρόμητος βρήκε το γκολ που έψαχνε όσο το προβάδισμα της ΑΕΚ ήταν ακόμη «εύθραυστο».

Ο Σιντιμπέ ανέτρεψε τον Ανγκιέλσκι εντός περιοχής στο 86' και αρχικά, υπήρξε υπόδειξη για οφσάιντ. Μετά από επανεξέταση της φάσης στο VAR, η απόφαση ίσχυσε κανονικά, ο Γάλλος μπακ της ΑΕΚ αποβλήθηκε και ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι, έφερε το ματς στα... ίσα!



Όλα έδειχναν πως το ματς «έγερνε» προς την ισοπαλία, αλλά στις καθυστερήσεις, ο Πέτρος Μάνταλος κέρδισε πέναλτι!

Ο Γκατσίνοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και με... αλήτικο τρόπο στο 90+5', διαμόρφωσε το 2-1 ως τελικό σκορ, για να «χαρίσει» τους τρεις βαθμούς στην ΑΕΚ!



Μάλιστα, στην τελευταία φάση του αγώνα είχαμε τη... στιγμή της βραδιάς, με τον Χατζισαφί να απομακρύνει πάνω στη γραμμή στο 90+13', την κεφαλιά του Ανγκιέλσκι!

Ο MVP

Ο Πέτρος Μάνταλος. Έχει κάνει εξαιρετικό ματς και στο φινάλε, με το δικό του κερδισμένο πέναλτι, κρίνει το αποτέλεσμά του.


Η φάση του αγώνα

Η απομάκρυνση του Χατζισαφί στο 90+13' πάνω στη γραμμή. Αν έμπαινε γκολ σε εκείνο το χρονικό σημείο, δεν υπήρχε χρόνος αντίδρασης.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Κάλενς, Χατζισαφί, Γιόνσον (83' Γαλανόπουλος), Άμραμπατ (60' Ελίασον), Πισάρο (60' Γκατσίνοβιτς), Μάνταλος, Αραούχο (60' Τσούμπερ), Πόνσε (60' Ζίνι).

Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τσακμάκης, Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ, Κούντε (55' Καμαρά), Κούεν (46' Έντερ), Γιουμπιτάνα (69' Φριντγιόνσον), Βέργος (69' Ανγκιέλσκι), Ρομπάιγ (55' Βαλένσια).

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0