Football Talk

Η ΑΕΚ είναι το... σπίτι του Γαλανόπουλου και το «φωνάζει» εντός και εκτός γηπέδου (video)

Η ΑΕΚ είναι το... σπίτι του Γαλανόπουλου και το «φωνάζει» εντός και εκτός γηπέδου (video)

Ο Κώστας Γαλανόπουλος έχει επιστρέψει στην ΑΕΚ καλύτερος από ποτέ και διδάσκει σεβασμό και ήθος όχι μόνο με τα όσα πράττει εντός γηπέδου, αλλά και με τις δηλώσεις που κάνει, μίλωντας ακόμα και για θέματα που θεωρούνται… ταμπού.

Ο κόσμος της «Ένωσης» είναι κάτι παραπάνω από περήφανος που βλέπει τον Κώστα Γαλανόπουλο να έχει επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. Ένα παιδί γέννημα θρέμμα ΑΕΚ, που ταλαιπωρήθηκε από σοβαρούς τραυματισμούς, μένοντας εκτός για μήνες, ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ομάδα της καρδιάς του και πλέον εξελίσσεται σε έναν ηγέτη για αυτήν.

Ο 25χρονος μέσος συγκλόνισε με τον πανηγυρισμό του μετά το γκολ επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μέσα στην Κροατία, ωστόσο το ήθος του δεν φαίνεται μόνο από το πως συμπεριφέρεται εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου αλλά και από τις δηλώσεις που κάνει στον απόηχο κάθε ματς.

Η στυγερή δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι ένα θέμα για το οποίο ο Γαλανόπουλος έχει μιλήσει εκτενώς, και το έκανε ξανά μετά την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό (25/9,1-2).

Ο αρχηγός των «κιτρινόμαυρων» στη Λεωφόρο, αφιέρωσε τη νίκη της ομάδας στην οικογένεια και στη μνήμη του αδικοχαμένου φιλάθλου, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Και αυτή τη νίκη την αφιερώνουμε στον Μιχάλη και την οικογένειά του. Να μην τους πάρει όλους η μπάλα, αλλά με στεναχώρησε ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού φώναζαν συνθήματα για τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ευτυχώς υπήρχαν κάποιοι που αποδοκίμασαν αυτή την ενέργεια».

Σε συνέντευξη που πρόσφατα παραχώρησε, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το πώς προέκυψε ο πανηγυρισμός του μετά το γκολ επί της Ντιναμό στα προκριματικά του Champions League, αλλά εκτός αυτού έκανε λόγο για κάτι για το οποίο ελάχιστοι μιλούν ανοιχτά.


Σε ερώτηση σχετικά με το αν σκέφτηκε να τα παρατήσει ύστερα από τόσο καιρό απουσίας από την ενεργό δράση, ο Γαλανόπουλος απάντησε «ναι» και δήλωσε πως χρειάστηκε βοήθεια από ειδικό για την ψυχική του υγεία μέσα στο διάστημα αυτό. Η υποστήριξη σε μία τόσο δύσκολη περίοδο είναι αναγκαία, ωστόσο λίγοι θα μιλούσαν για αυτό.

 «Σκέφτηκα να τα παρατήσω, αλλά πάνω στην ένταση, την απογοήτευση μίας προπόνησης που μπορεί να μην έβλεπα αποτέλεσμα... Στην τελική είναι αυτό που σου λέω, βρήκα τη δύναμη μέσα μου και τα κατάφερα.»

«Και εγώ στο παρελθόν, είχα πάει σε μία ψυχολόγο για να λέω τα προβλήματα, τα άγχη μου. Με βοήθησε που μιλούσα με έναν άνθρωπο που ξέρει να με καθοδηγήσει. Όταν το χρειαστώ δεν κανένα πρόβλημα να την πάρω τηλέφωνο».


Σε κάθε συνέντευξη του 25χρονου παίκτη, σε κάθε post στο Instagram όλα είναι ΑΕΚ. Άλλωστε, όπως ο ίδιος είπε μετά την ανανέωση του συμβολαίου του τον Ιούνιο: «Εδώ είναι το σπίτι μου».

Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr

  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0