Football Talk

Ο Παναθηναϊκός με την αποτελεσματική επίθεση του και η… υπεροψία της Βιγιαρεάλ! (video)

Ο Παναθηναϊκός με την αποτελεσματική επίθεση του και η… υπεροψία της Βιγιαρεάλ! (video)

Στο καμίνι της Αθήνας, ο Παναθηναϊκός πάταξε την «υπεροψία» της Βιγιαρεάλ και παράλληλα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα απέδειξε πως έγινε αποτελεσματικός επιθετικά, με συμβολή Ιωαννίδη-Σπόραρ

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Βράδια από αυτό που λέμε «για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι». Ο Παναθηναϊκός εξήγε, επί του πρακτέου, τον ορισμό της συγκεκριμένης έκφραση και επικράτησε κατά κράτος της Βιγιαρεάλ. Με σκορ 2-0, δεν έδωσε κανένα δικαίωμα σε κανέναν να… βγάλει άχνα. Ο Ιωαννίδης και ο Σπόραρ εκτέλεσαν στο έπακρο την δουλειά τους, η οποία είναι το σκοράρισμα.

Για τον Φώτη, τα λόγια περισσεύουν, καθώς σε κάθε ευκαιρία που του δινόταν κατά το παρελθόν, αλλά φυσικά και στο παρόν, βγάζει τους πάντες ασπροπρόσωπους για την επιλογή τους. Η ελαστικότητα του στο τερέν και η άνοδος στο κομμάτι της τεχνικής, έχει οριζοντιωθεί προς τα πάνω και πλέον δεν μιλάμε για ένα ανερχόμενο σέντερ φορ, αλλά για έναν επιθετικό που είναι εδώ και στόχος τους είναι μονάχα η προσωπική του εξέλιξη και άνοδος.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά. Προτού εκκινήσει ο αγώνας της Πέμπτης, για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League και το παιχνίδι Παναθηναϊκός – Βιγιαρεάλ, μάθαμε τις ενδεκάδες των δύο ομάδων. Για τους «πράσινους» αν μπορούμε να ορίσουμε κάποια επιλογή ως έκπληξη θα είναι αυτή του Τσέριν, η οποία έχει βάσιμη λογική από πίσω, καθώς η εικόνα του Βιλένα στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό δεν ήταν ικανοποιητική και ο Γιοβάνοβιτς τον αντικατέστησε. Η παρουσία του Μλαντένοβιτς από την άλλη ήταν υποχρεωτική, με τον Χουάνκαρ να βρίσκεται εκτός αποστολής λόγω κόκκινης κάρτας.

Για την Ισπανική ομάδα όμως τα πράγματα δεν κινήθηκαν στο ίδιο πλαίσιο και ο προπονητής της ομάδας, Πατσετά, κράτησε στον πάγκο εννέα ποδοσφαιριστές οι οποίοι έπαιξαν στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας για την La Liga. «Οκ», θα πει κανείς, «αυτό δεν μας λέει απολύτως τίποτα». Το γεγονός όμως πως πολλά από τα αστέρια της ομάδας βρισκόντουσαν στον πάγκο και ο Ισπανός τεχνικός προχώρησε σε αλλαγές χωρίς να χάσει πολύ χρόνο στο δεύτερο ημίχρονο (στο 60ο λεπτό), μπορεί να μας μεταφέρει μια υπεροψία απέναντι στον αντίπαλο. Ίσως ο πιο επιδραστικός ποδοσφαιριστής της ομάδας, ο Πινο, πέρασε από το μισάωρο της αναμέτρησης, ως αναγκαστική αλλαγή. Ωστόσο, στον πάγκο έμειναν επίσης οι: Μορένα, Σέρλοτ και Παρέχο, σημείο που δείχνει πως η Βιγιαρεάλ είχε υπεροψία απέναντι στον Παναθηναϊκό και αυτό πέρασε στην γενικότερη νοοτροπία της.

Αν κάτι διαφοροποιήθηκε σε τεράστιο βαθμό την φετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός, είναι στην επιθετική του αποτελεσματικότητα, όπου σε όλα τα παιχνίδια μέχρι στιγμής το έχει αποδείξει. Μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να βγάζει εις πέρας τις αποστολές που έχει, χωρίς... κολλήματα. Οι δύο σέντερ φορ του, μόνο στα παιχνίδια της Ευρώπης έχουν πετύχει συνολικά 7 γκολ και 2 ασίστ. Πιο συγκεκριμένα, ο Σπόραρ έχει σκοράρει τρία γκολ απέναντι στην Ντνίπρο (ένα στην Σλοβακία και δύο στην Λεωφόρο) και ο Ιωαννίδης έχει σκοράρει τρεις φορές με Ντνίπρο (στη Σλοβακία), Μαρσέιγ (στο Βελοντρόμ) και Βιγιαρεάλ (στο ΟΑΚΑ), ενώ παράλληλα έχει μοιράσει και από μία ασίστ με Μαρσέιγ (στη Λεωφόρο) και με Μπράγκα (στην Πορτογαλία). Δεν το λες και άσχημο απολογισμό, ενώ βρισκόμαστε ακόμα στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Τα δείγματα της φετινής ομάδας γεμίζουν με αισιοδοξία όλο τον κόσμο και μπορεί να ονειρεύεται μεγάλα πράγματα, καθώς το… DNA του συλλόγου επανήλθε, μετά από πολλά χρόνια κακουχίας. Φυσικά επάνω σε αυτό έχει συμβάλει ολόκληρος ο οργανισμός, αλλά φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0