Football Talk

Γαλατασαράι – Κοπεγχάγη 2-2: Επέστρεψαν απ’ την… κόλαση οι Τούρκοι για έναν «χρυσό» βαθμό! (video)

Γαλατασαράι – Κοπεγχάγη 2-2: Επέστρεψαν απ’ την… κόλαση οι Τούρκοι για έναν «χρυσό» βαθμό! (video)

Προηγήθηκε με δύο τέρματα στην Τουρκία η Κοπεγχάγη, αλλά μία κόκκινη στο 73’ άλλαξε τα πάντα. Η Γαλατασαράι βρήκε δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο από Μποέ και Τετέ, για να επιστρέψει και να πάρει έναν υπερπολύτιμο βαθμό (2-2, 20/09).

Δεν είχε την κατοχή, ούτε τις ευκαιρίες, αλλά ήταν εκείνη που όταν βρέθηκε σε θέση «βολής», το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Παρ' όλα αυτά, στο φινάλε δεν ήταν αρκετό! Η Κοπεγχάγη προηγήθηκε με 2-0, αλλά η κόκκινη του Γέλερτ στο 73’ άλλαξε δραματικά τις ισορροπίες του αγώνα. Η Γαλατασαράι γύρισε στο ματς, έκανε το 2-2 με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο και έτσι… έσωσε τον βαθμό στην πρεμιέρα του πρώτου ομίλου του Champions League. Το έτερο ματς είναι εκείνο μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (20/09, 22:00).

Τα τέρματα των Δανών, ένα σε κάθε ημίχρονο, σημείωσαν οι Ελγιουνούσι και Γκονσάλβες, ενώ οι… απαντήσεις από την πλευρά των γηπεδούχων ήρθαν από τους Μποέ και Τετέ.

Η τουρκική ομάδα των… αστέρων πίεζε και προσπαθούσε να φτάσει πρώτη στο γκολ, έχοντας μάλιστα και δοκάρι με τον Ακτούρκογλου στο 24'. Παρ' όλα αυτά, δεν τα κατάφερε και το «πλήρωσε». Στο 35’, ο Λεράγκερ πήρε την πρώτη κεφαλιά, για να ακολουθήσει ο Ελγιουνούσι με μία δεύτερη και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 των φιλοξενούμενων!


Η εικόνα δεν διαφοροποιήθηκε, ωστόσο η ισοφάριση δεν ήρθε. Εν αντιθέσει, είχαμε επανάληψη του πρώτου… επεισοδίου, καθώς στο 58ο λεπτό, ο Μέλινγκ γύρισε στον Γκονσάλβες, ο οποίος σούταρε από το ύψος του πέναλτι για το 2-0!


Όλα έδειχναν να έχουν κριθεί, όμως, μία κόκκινη στο 73΄ στον Γέλερτ, άλλαξε τα πάντα. Οι γηπεδούχοι απέκτησαν αυτοπεποίθηση και αφού μείωσαν στο 86’ με ένα δυνατό σουτ του Μποέ, δεν θα άφηναν τη δουλειά στη… μέση!

Έφεραν το ματς σε απόλυτη ισορροπία μόλις δύο λεπτά αργότερα (88’), με τον Τετέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με ένα ωραίο βολέ και να γράφει το τελικό 2-2, χαρίζοντας έναν «χρυσό» βαθμό στη Γαλατά!



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Γαλατασαράι (Μπουρούκ): Μουσλέρα, Μπουί, Νέλσον (76' Εντομπελέ), Μπαρντακτζί, Ανχελίνιο, Ντεμιρμπάι (59' Ολιβέιρα), Τορέιρα, Ζιγές (66' Γιλμάζ), Μέρτενς (59' Τετέ), Ακτούρκογλου (66' Ζαά), Ικάρντι

Κοπεγχάγη (Νίστρουπ): Γκραμπάρα, Γέλερτ, Ντικς, Βάβρο, Μέλινγκ, Λέραγκερ, Φαλκ, Γκονσάλβες (70' Κλάεσον), Ασουρί (76' Λουντ), Λάρσον (70' Όσκαρσον, 76' Άνκερσεν), Ελγιουνούσι (90+3' Χόιλουντ)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0