Football Talk

Η εγχώρια αγωνιστική δράση των αντιπάλων του Παναθηναϊκού στο Europa League! (video)

Η εγχώρια αγωνιστική δράση των αντιπάλων του Παναθηναϊκού στο Europa League! (video)

Ο απολογισμός του Σαββατοκύριακου που μας πέρασε για Ρεν, Βιγιαρεάλ και Μακάμπι Χάιφα, με βάση τα παιχνίδια τους σε εγχώριο επίπεδο. Η ανατροπή των Ισπανών και το «σοκ» των Ισραηλινών.

Η ώρα για την πρώτη σέντρα του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League έφτασε. Οι «πράσινοι» την Πέμπτη (21/9) θα υποδεχτούν την Βιγιαρεάλ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Πάμε όμως να δούμε τον αγωνιστικό απολογισμό ολόκληρου του ομίλου στα εγχώρια πρωταθλήματα.

Ρεν

Ξεκινόντας από την γαλλική Ρεν, η οποία αγωνίστηκε και πρώτη από όλους το απόγευμα του Σαββάτου, τα πράγματα δεν πήγαν ιδανικά, αλλά ούτε και καταστροφικά. Οι «ερυθρόμαυροι» υποδεχόμενοι την Λιλ ήρθαν ισόπαλοι (2-2), με ισοφάριση στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης από τον Ιμπραχίμ Σαλάχ, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο 55’. Οι Γάλλοι αρνήθηκαν να χάσουν, αφού βρέθηκαν με 2 γκολ πίσω στο σκορ, αλλά στο 74’ ξεκίνησε η… αντεπίθεση τους μέχρι να βρουν το τέρμα της ισοφάρισης. Μετά από πέντε αγωνιστικές στη Ligue 1, η βαθμολογία τους βρίσκει στην 8η θέση, έχοντας καταγράψει 4 ισοπαλίες και μονάχα 1 νίκη στην πρεμιέρα απέναντι στη Μέτς.

Βιγιαρεάλ

Συνεχίζουμε με τον επόμενο αντίπαλο του Παναθηναϊκού, την Βιγιαρεάλ. Σίγουρα για τους Ισπανούς τα πράγματα στον αγώνα της Κυριακής (17/9) κόντρα στην Αλμερία δεν ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς. Ένα γκολ στο 44ο λεπτό, δεν τους αφόπλισε, αφού ο Μορένο βρήκε ένα γκολ ισοφάρισης πριν την ολοκλήρωση της ανάπαυλας. Ωστόσο, καθ’ όλη τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου δεν κατέστη εφικτό να βρούν ένα γρήγορο γκολ που θα του δώσει προβάδισμα και χρειάστηκε να… καρδιοχτυπήσουν, καθώς ο Σόρλοθ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων των 90 λεπτών βρήκε το λυτρωτικό γκολ για το «κίτρινο υποβρύχιο». Παρόλα αυτά, μετά την ολοκλήρωση και της 5ης αγωνιστικής στη LaLiga, οι «κίτρινοι» βρίσκονται στην 13η θέση της βαθμολογίας με τρεις ήττες και δύο νίκες.

Μακάμπι Χάιφα

Κλείνοντας έμεινε το τελευταίο χρονικά παιχνίδι, αυτό της Μακάμπι Χάιφα στην έδρα της Μακάμπι Πετάχ Τίκβα. Οι πρωταθλητές Ισραήλ έζησαν μια… ψυχρολουσία, καθώς γνώρισαν την ήττα από τους αντιπάλους τους με σκορ 3-2. Η ψυχρολουσία όμως δεν προήλθε από την ήττα αυτή καθ’ αυτή, αλλά από το γεγονός πως οι προσπάθεια τους να απαντήσουν και να ανατρέψουν το σκηνικό του παιχνιδιού, οι αντίπαλοι το πέταγαν στα σκουπίδια με συνοπτικές διαδικασίες. Αρχικά η Χάιφα βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 34’, όμως βρήκε ισοφάριση στο 45+1’ με τον Ραφαέλοβ. Στο 53ο λεπτό πήραν το προβάδισμα, αλλά ο VAR παρενέβη και το ακύρωσε λόγω οφσάιντ. Στο 82ο λεπτό οι αντίπαλοι βρήκαν ένα γκολ για το 2-1, όμως είχαν εκ νέου απάντηση για το 2-2 στο 88’. Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε το… τελειωτικό χτύπημα και διαμορφώθηκε το τελικό 3-2.

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0