Football Talk

Φεντερίκο Βαλβέρδε: Εκείνος... θυμήθηκε το γκολ!

Φεντερίκο Βαλβέρδε: Εκείνος... θυμήθηκε το γκολ!

Παίκτης παραγωγικός, άκρως απαραίτητος στην μεσαία γραμμή. Από την στιγμή που ήρθε στην Καστίγια έδειξε τις δυνατότητές του και στην Ρεάλ «απογειώθηκε». Στον αγώνα δε κόντρα στην Ρεάλ Σοσιεδάδ το βράδυ της Κυριακής (18/09) έδειξε σε όλους τι εστί Φεντερίκο Βαλβέρδε.

Το βράδυ της Κυριακής (18/09) οι «λος μπλάνκος» παραλίγο να φύγουν με το κεφάλι χαμηλωμένο, καθώς αιφνιδιάστηκαν νωρίς από την Σοσιεδάδ. Βαλβέρδε και Χοσελού έσωσαν την ομάδα από μια ενδεχόμενη ταπεινωτική ήττα. Ο πρώτος δε επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Αντσελότι.

Το γκολ του κόντρα στους «txuri-urdinak» είναι το δεύτερο για το 2023, το πρώτο μάλιστα, από τον Φεβρουάριο απέναντι στην Οσασούνα. «Έσπασε» το σερί 16 αγώνων χωρίς τέρματα στην La Liga.

Ακόμη μια σημαντική διάκριση είναι πως στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι ο μοναδικός παίκτης με τα περισσότερα γκολ έξω από την περιοχή από την αρχή της περασμένης σεζόν.

Μπορεί να του πήρε καιρό να βρει το γκολ. Αυτό που τον κάνει, όμως, να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι ακόμη και αν δεν συνεισφέρει σε τέρματα παραμένει παίκτης-κλειδί στη μεσαία γραμμή. Και αυτό γιατί ξέρει ακριβώς πως να συντονίζει ολόκληρη την ομάδα, από την άμυνα ως την επίθεση, ενώ με τα τρεξίματα που κάνει και τις ασίστ που δημιουργεί καθίσταται αναγκαίος συνδετικός κρίκος.

Τον χαρακτηρίζουν η σταθερότητα, η συγκέντρωση και η ψυχραιμία. Προσαρμόζεται σε όποια θέση και αν χρειαστεί μέσα στο γήπεδο με την ίδια αποτελεσματικότητα, υποστηρίζοντας τις κινήσεις όλων των συμπαικτών του.

Κατανοεί τις τακτικές και τον αγωνιστικό χώρο, δουλεύει σκληρά και ασταμάτητα και οι αντοχές του είναι ανεξάντλητες. Όλα αυτά τα στοιχεία σχηματίζουν ένα πολύτιμο διαμάντι. Πώς είναι δυνατόν να μην ξεκινάει βασικός σε κάθε παιχνίδι;

Θα έλεγε κανείς πως είναι ένας σωστός ηγέτης. Από όταν ήρθε ο Μπέλινγκχαμ στην ομάδα συνεπήρε τον κόσμο με το εκπληκτικό ταλέντο του, ενώ πολύ πιστεύουν ότι μπορεί να σηκώσει την ομάδα στις πλάτες του. Όμως, ο Βαλβέρδε έχει ένα προβάδισμα. Απέναντι στη Σοσιεδάδ, ο Ουρουγουανός φάνηκε, άλλωστε, πολύ περισσότερο.

Δεν αγωνίζεται εγωιστικά, προτιμά να δημιουργεί ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του. Όποτε κρίνει απαραίτητο παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και η ποιότητα του εμπνέει την ομάδα . Ζητούν την ηγεσία και αυτό ακριβώς προσφέρει. Όποτε τον χρειάζονται είναι εκεί.

Σουζάννα Μποντίνη

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0