Football Talk

Εθνική Ελλάδος: Βάζει γκολ στην Ολλανδία; Παίρνει και αποτέλεσμα! (video)

Εθνική Ελλάδος: Βάζει γκολ στην Ολλανδία; Παίρνει και αποτέλεσμα! (video)

Για την Εθνική μας δεν πάνε ιδιαίτερα καλά τα παιχνίδια με τους Ολλανδούς. Ωστόσο, υπάρχουν δύο εξαιρέσεις και μάλιστα εκτός έδρας, που μπορούν να… καθοδηγήσουν τους παίκτες του Γκουστάβο Πογιέτ το βράδυ της Πέμπτης (07/09)!

Σχετικά Άρθρα

«Επικίνδυνη» αποστολή για την Εθνική μας ομάδα περιλαμβάνει η επανέναρξη των προκριματικών του EURO 2024. Μετά από την εκτός έδρας εξόρμηση στη Γαλλία (1-0, 19/06), η Ελλάδα δοκιμάζεται στο Αϊντχόβεν με αντίπαλο την Ολλανδία (07/09, 21:45).

Η δεύτερη καλύτερη ομάδα του ομίλου, στον οποίο έχει τοποθετηθεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με τους πανίσχυρους «μπλε». Άλλωστε, η αλλαγή στην τεχνική της ηγεσία μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, με τον Ρόναλντ Κούμαν να διαδέχεται τον Λουίς Φαν Χάαλ, δεν βοήθησε ιδιαίτερα.

Παρ’ όλα αυτά, τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για τη «γαλανόλευκη». Ούτως ή άλλως δυσκολεύεται παραδοσιακά απέναντι στους Ολλανδούς. Υπάρχουν ωστόσο δύο παιχνίδια, μακριά από τη χώρα μας, όπου το πρόσημο ήταν θετικό. Το ένα διεξήχθη το 1987, στο πλαίσιο των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ το άλλο πρόκειται για φιλική αναμέτρηση το 2016.

Όσον αφορά το πρώτο, λοιπόν, η Ελλάδα αντιμετώπιζε τη σπουδαία Ολλανδία του Ρίνους Μίχελς, με παίκτες όπως ο Κούμαν, ο Ράικαρντ, ο Γκούλιτ, ο πρώην ομοσπονδιακός μας τεχνικός Τζον Φαν’τ Σχιπ και φυσικά ο Μάρκο Φαν Μπάστεν. Η Εθνική μας όμως, «σόκαρε» τους γηπεδούχους στο Ρότερνταμ!

Μόλις στο 6ο λεπτό, ο Δημήτρης Σαραβάκος έδινε το προβάδισμα στην Ελλάδα, αναπτερώνοντας τις ελπίδες των παικτών του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Ο Φαν Μπάστεν μπορεί να ισοφάρισε σε 1-1 στο 56’, μα το επίτευγμα για την ομάδα της χώρας μας, παρέμενε τεράστιο. Ιδίως, εάν αναλογιστούμε ότι μετέπειτα οι Ολλανδοί αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης το 1988!

Αυτό αποτελεί και το μοναδικό επίσημο παιχνίδι, ανεξαρτήτως έδρας, απέναντι στους «οράνιε», όπου η Ελλάδα δεν ηττήθηκε. Συνολικά, υπολογίζοντας και τα φιλικά, μετρά επτά ήττες σε εννέα αναμετρήσεις. Στην τελευταία συνάντηση μεταξύ των δύο ομάδων πάντως, τα χαμόγελα ήταν… γαλανόλευκα!

Πίσω στο 2016, ταξιδεύουμε, όπως και τώρα, στο Αϊντχόβεν για ένα παιχνίδι στο πλαίσιο της προετοιμασίας εν όψει των προκριματικών Μουντιάλ του 2018. Η Ολλανδία ανοίγει το σκορ με τον Βαϊνάλντουμ, αλλά η ομάδα του Σκίμπε στέκεται καλά και καταφέρνει να ισοφαρίσει με τον Κώστα Μήτρογλου. Μάλιστα, εκμεταλλευόμενη τις ευκαιρίες της, έφτασε και σε δεύτερο τέρμα, κάνοντας την ολική ανατροπή, χάρη στο γκολ του Γιάννη Γιαννιώτα!

Στα αξιοσημείωτα είναι ότι στα δύο μοναδικά ματς όπου η Ελλάδα πέτυχε κάποιο γκολ κόντρα στους Ολλανδούς, δεν έφυγε τελικά ηττημένη από το γήπεδο! Εν αντιθέσει, στους αγώνες που δεν βρήκε δίχτυα, δεν μπόρεσε τελικά να αποκομίσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Τι χρειάζεται, λοιπόν, το σύνολο του Γκουστάβο Πογιέτ, ώστε να επιστρέψει στην Αθήνα χαμογελώντας; Μα φυσικά να σκοράρει!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0