Football Talk

Διαιτητές από Αγγλία και μάλιστα «elite», όπως ο Όλιβερ και ο Τέιλορ, θα ήταν αποδεκτοί στην Ελλάδα;

Διαιτητές από Αγγλία και μάλιστα «elite», όπως ο Όλιβερ και ο Τέιλορ, θα ήταν αποδεκτοί στην Ελλάδα;

Πριν από μερικές ώρες, σύμφωνα με δημοσίευμα ελληνικής αθλητικής εφημερίδας, έγινε γνωστό πως η ΕΠΟ ζητά «elite» διαιτητές από την UEFA για να σφυρίξουν τα εγχώρια ντέρμπι. Είναι ξεκάθαρο το γεγονός πως η εμπιστοσύνη στους Έλληνες έχει «κλονιστεί». Αλλά αν ερχόταν για παράδειγμα ένας Άγγλος, που συμπεριλαμβάνεται στην εν λόγω κατηγορία, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα;

Είναι δεδομένο πως ουδείς πλέον στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στους Έλληνες διαιτητές, πράγμα που αναδεικνύεται πλήρως από το φημολογούμενο αίτημα της ΕΠΟ, για άφιξη «elite» διαιτητών από το εξωτερικό για τα ντέρμπι της Super League.

Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο των Ελλήνων διαιτητών έχει «κλονιστεί». Είναι προφανές, με συνέπεια να εμπιστευόμαστε περισσότερο έναν ξένο που θα έρθει στη χώρα μας για ένα «μεγάλο» ματς, παρά για έναν που γνωρίζει τις συνθήκες μίας αναμέτρησης, καθώς μεγάλωσε εδώ.

Ωστόσο, μία απορία που προκύπτει από το εν λόγω γεγονός, είναι αν για παράδειγμα μας αρκούν για τα μεγάλα εγχώρια ματς διαιτητές από την Αγγλία, οι οποίοι «κουβαλούν» τον τίτλο των «elite». Δύο είναι οι διαιτητές της Premier League που διακρίνονται από τους υπολοίπους.

Ο Άντονι Τέιλορ και ο Μάικλ Όλιβερ, με αμφότερους να έχουν απασχολήσει το φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό, τόσο φέτος, όσο και πέρυσι. Ο Τέιλορ είναι ο άνθρωπος που διεύθυνε την αναμέτρηση ανάμεσα στην Άρσεναλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δίχως να κάνει κάποιο λάθος.

Είναι όμως ο ίδιος άνθρωπος που δεν κατάφερε να πείσει με την απόδοσή του στον τελικό του Europa League, δεχόμενος μία επίθεση από τον Ζοσέ Μουρίνιο, για ένα πέναλτι που δεν καταλογίστηκε υπέρ της Ρόμα στο φινάλε, με το τρόπαιο να καταλήγει στη Σεβίλλη.



Όσον αφορά τον Μάικλ Όλιβερ, άπαντες γνωρίζουν πως πρόκειται για τον κορυφαίο Άγγλο διαιτητή. Πάντα κοντά στις φάσεις, λίγα λάθη, εμπνέει εμπιστοσύνη και έχει κερδίσει τον σεβασμό των περισσοτέρων. Ο ίδιος άνθρωπος είναι όμως, ο οποίος δεν έδωσε πέναλτι υπέρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην 2η αγωνιστική της Premier League απέναντι στην Τότεναμ.

Είχε καθαρό οπτικό πεδίο, αλλά δεν θεώρησε πως ο Ρομέρο κόβει την μπάλα, πράγμα που συμβαίνει ξεκάθαρα. Ο VAR επίσης συμφώνησε με την απόφασή του και το 0-0 παρέμεινε κανονικά.

Συνεπώς, ακόμη και οι «elite» διαιτητές κάνουν λάθη. Πόσο μάλλον στο «Νησί», όπου φέτος οι αποφάσεις τους έχουν απασχολήσει περισσότερο από ποτέ το φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό. Ας μην ξεχνάμε πως σε αυτούς ανήκει και ο Τάσος Σιδηρόπουλος. Γιατί λοιπόν να προτιμήσουμε έναν Άγγλο, ο οποίος δεδομένα έχει κάνει λάθη και έχει «αναγκάσει» την Premier League να απολογηθεί, από έναν Έλληνα; Ίσως στο μυαλό μας φαντάζουν πιο αξιόπιστοι. Ίσως βέβαια και να κάνουμε… λάθος!

Δημήτρης Μανάκος

Πηγή: England365.gr

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0