Football Talk

Ο Μαρτίνεθ επαναφέρει τις εργοστασιακές ρυθμίσεις στον Ολυμπιακό

Ο Μαρτίνεθ επαναφέρει τις εργοστασιακές ρυθμίσεις στον Ολυμπιακό

Υπό την καθοδήγηση του Ισπανού τεχνικού ο Ολυμπιακός γίνεται ολοένα καλύτερος και βάζει στο παιχνίδι του στοιχεία που παραδοσιακά αρέσουν στον κόσμο του.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Ένα συναίσθημα που είχε λείψει στους φιλάθλους του Ολυμπιακού ήταν αυτό της ανυπομονησίας για να έρθει σύντομα το επόμενο ματς και να δουν ξανά την αγαπημένη τους ομάδα. Η προσμονή αυτή επέστρεψε αφού άπαντες βλέπουν τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν βήματα για να επιστρέψουν στα δικά τους στάνταρ ποδοσφαίρου και με ένα στυλ που ταιριάζει απόλυτα με αυτό που λέμε dna του συλλόγου.

Αναμφίβολα είναι πολύ νωρίς για να κριθεί η δουλειά του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και η φετινή έκδοση του Ολυμπιακού. Ακόμα καλά καλά από το ρόστερ λείπουν 2-3 παίκτες που αναμένεται να έχουν σημαντικό ρόλο και κανείς δεν ξέρει και τι θα συμβεί με ποδοσφαιριστές της ομάδας που έχουν ζήτηση στην αγορά. Ωστόσο, είναι εμφανές πως οι Πειραιώτες βελτιώνονται συνεχώς και βάζουν νέα στοιχεία. Πλέον εκτός από τις νίκες προσφέρουν και θέαμα με αποκορύφωμα την επιβλητική εμφάνιση το βράδυ της Κυριακής (27/08) που έκανε το 4-0 επί του Ατρόμητου να φαντάζει μικρό. 

Ένας Ολυμπιακός πιεστικός από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, επιθετικός σε κάθε φάση του παιχνιδιού, με πάθος, πολλά τρεξίματα, ποιότητα και συνεργασίες που σιγά σιγά αυτοματοποιούνται. Ένας Ολυμπιακός που μπαίνει στα ματς με στόχο να ισοπεδώσει τον αντίπαλο και να του επιβληθεί πλήρως. Κι όλα αυτά ενώ ενσωματώνονται οι μεταγραφές αφού στα πρώτα πέντε επίσημα της σεζόν έχουν ήδη παίξει 11 νέοι παίκτες. Ένας ακόμα λόγος για να περιμένουν οι φίλοι του Ολυμπιακού το επόμενο παιχνίδι. Ο Αντόνιο Κορδόν και η στροφή που έκανε στην αγορά της Λατινικής Αμερικής έχει φέρει στο ρόστερ μερικές πολύ ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Σαντιάγκο Έσε, ο οποίος αν και βρίσκεται λίγες μέρες στον Ρέντη έπαιξε σε όλο το ματς απέναντι στον Ατρόμητο και ήταν εντυπωσιακός δίνοντας άλλη διάσταση στο παιχνίδι της ομάδας. Με ασταμάτητο τρέξιμο, άριστες τοποθετήσεις και ποσοστό 88% στις μεταβιβάσεις του (74/84) ήταν από τους καλύτερους της ομάδας του και κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή. Τέτοια ηγετική εικόνα σε ποδοσφαιριστή 22 ετών στο ντεμπούτο του δεν συναντάς εύκολα.

Επιπλέον, ο Αργεντινός πρόσφερε την ασφάλεια που χρειάζεται στην πλάτη του ο Μαντί Καμαρά ώστε να επικεντρωθεί στη σύνδεση των γραμμών και την δημιουργία. Παρεμπιπτόντως, ο μέσος από την Γουινέα μοιάζει αναγεννημένος στα χέρια του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και δεν είναι ο μόνος. Ο Παναγιώτης Ρέτσος βρίσκεται σταθερά στους διακριθέντες σε κάθε ματς και θυμίζει τον παίκτη που έκανε μεταγραφή 20 εκατομμυρίων, ενώ ο Γιώργος Μασούρας παίζοντας πιο κοντά στην περιοχή δείχνει πόσο σημαντικός μπορεί να είναι για την ομάδα. 

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά την ρεβάνς με την Τσουκάριτσκι και το εντός έδρας ματς με την Λαμία μέχρι την διακοπή. Κυρίως έχει 6 μέρες για να κλείσει τις εκκρεμότητες του ρόστερ. Την επόμενη εβδομάδα θα μπορούμε να πούμε περισσότερα για τις δυνατότητες και την προοπτική αυτής της νέας προσπάθειας που γίνεται στους «Πειραιώτες».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0