Football Talk

Ο ευρωπαίος Ολυμπιακός με το πόδι κολλημένο στο... γκάζι «θύμισε» Τότεναμ! (video)

Ο ευρωπαίος Ολυμπιακός με το πόδι κολλημένο στο... γκάζι «θύμισε» Τότεναμ! (video)
Δύο γκολ, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο ευρωπαϊκής αναμέτρησης; Χρειάστηκαν 1367 ημέρες, αλλά ο Ολυμπιακός το ξαναέκανε!
Σχετικά Άρθρα
Ονειρεμένο ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό, απέναντι στην Τσουκαρίτσκι. Πριν συμπληρωθούν καλά-καλά είκοσι λεπτά παιχνιδιού, οι Πειραιώτες δεν πήραν απλώς το προβάδισμα, στο πρώτο ματς με τους Σέρβους, για τα Play Off του Europa League, αλλά «διπλασίασαν» τα τέρματά τους, ενώ πήγαν στα αποδυτήρια, με τρίτο γκολ υπέρ τους!

Ο Ελ Κααμπί χρειάστηκε μόλις τρία λεπτά (3') για να σκοράρει, ενώ ο Φορτούνης έκανε το 2-0 στο 16ο λεπτό, με φοβερό σουτ εκτός περιοχής. Μάλιστα, στο 40ο λεπτό οι σκόρερ των δύο πρώτων γκολ συνεργάστηκαν, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να γίνεται από εκτελεστής, δημιουργός, «σερβίροντας» για το 3-0 από τον Μαροκινό φορ!

Τέτοιες εκκινήσεις σε ευρωπαϊκά ματς, με το «πόδι» κολλημένο στο... γκάζι, μόνο ως σύνηθες φαινόμενο δεν λογίζονται. Ο Ολυμπιακός, πάντως, τις έχει ξανακάνει. Και απέναντι σε αντιπάλους, πολύ ανώτερους ποιοτικά της Τσουκαρίτσκι!

Τρία γκολ σε ημίχρονο ευρωπαϊκής αναμέτρησης, είχε να πετύχει από τις 18 Φεβρουαρίου του 2021, απέναντι στην Αϊντχόφεν. Ξανά στο Europa League, αλλά για τη φάση των «32». Δύο πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο, όμως;



Στις 26 Νοεμβρίου του 2019, οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν την Τότεναμ, στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Champions League, με τους Μαντί Καμαρά, Ελ Αραμπί και Μασούρα, να αποτελούν τους συνδετικούς κρίκους ανάμεσα στα δύο ματς, αφού είχαν δώσει και τότε το «παρών»! Μέσα στην έδρα των «Spurs», πάντως, όχι απλώς τους αιφνιδίασαν, αλλά βρέθηκαν να προηγούνται με σκορ 2-0 στο 19'!

Ο Ελ Αραμπί «άνοιξε» το σκορ στο 6ο λεπτό, ενώ ο Σεμέδο έδωσε προβάδισμα, που έμοιαζε... ασφαλείας, στο 19ο. Όπως φάνηκε, ωστόσο, δεν ήταν.

Οι Άγγλοι, υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο, μείωσαν σε 2-1 πριν να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με τον Ντέλε Άλι. Στο δεύτερο μέρος «ανέβασαν» στροφές και επικράτησαν με σκορ 4-2, αφήνοντας ουσιαστικά τον Ολυμπιακό εκτός Champions League.



Η συνέχεια στην Ευρώπη, πάντως, δεν άφησε «πικρή» γεύση στους Πειραιώτες! Με τον Πέδρο Μαρτίνς στο τιμόνι έφτασαν έως τους "16" του Europa League και αν έχουν κάποιο... παράπονο από εκείνη την πορεία, μάλλον είναι ο αποκλεισμός από τη Γουλβς, αφού δεδομένα, άξιζαν κάτι περισσότερο σε εκείνο το ζευγάρι.





Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0