Football Talk

Ισπανία – Αγγλία 1-0: It’s… not coming home και για πρώτη φορά παγκόσμια πρωταθλήτρια η «φούριας ρόχας» (video)

Ισπανία – Αγγλία 1-0: It’s… not coming home και για πρώτη φορά παγκόσμια πρωταθλήτρια η «φούριας ρόχας» (video)

Η Αγγλία δεν τα κατάφερε και η Ισπανία είναι στην κορυφή του κόσμου! Έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, χάρις στο «χρυσό» γκολ της Όλγα Καρντόνα (1-0) και στέρησε από τις «λέαινες» το όνειρο να φέρουν το τρόπαιο «σπίτι».

Σχετικά Άρθρα

Η Ισπανία επικράτησε με 1-0 της Αγγλίας και βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου. Στην πρώτη της παρουσία σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, το έκαναν όπως και οι… άντρες και η Όλγα Καρτντόνα έδειξε τον «δρόμο» στη «φούριας ρόχας» με το… χρυσό γκολ της, όπως κάποτε είχε κάνει και ο Αντρές Ινιέστα.

Χαμένο πέναλτι και πολλές ακόμη ευκαιρίες για την Ισπανία, η οποία δεν μπορούσε να «κλειδώσει» το ματς, όμως δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τις «λέαινες» και κατέκτησε το Μουντιάλ, στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέα Ζηλανδίας.

Το παιχνίδι μπορεί να ξεκίνησε λίγο… αργά, αλλά οι παίκτριες των δύο ομάδων ανέβασαν γρήγορα ρυθμό και έχασαν αμφότερες από μία σπουδαία ευκαιρία. Το τρομερό σουτ της Λόρεν Χεμπ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι στο 16’, ενώ στη συνέχεια απείλησαν και οι Ισπανίδες, με την Μέρι Ερπς να πραγματοποιεί σημαντική επέμβαση στο πλασέ της Σάλμα Παραγιουέλο (17’).

Μολαταύτα, η «φούριας ρόχας» βρήκε το πολυπόθητο γκολ που την έφερε πιο κοντά στο… όνειρο. Μετά από μία εξαιρετική συνεργασία, η Καρμόνα βρέθηκε ως η τελική αποδέκτης εντός της περιοχής και με διαγώνιο σουτ νίκησε την Ερπς για το 1-0 στο 29’.

Η Ισπανία συνέχισε να ασκεί πίεση και έφτασε σε δύο περιπτώσεις κοντά σε δεύτερο γκολ. Αρχικά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρος, η Παραγιουέλο σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στο 50’ η Ερπς σταμάτησε εντυπωσιακά το φαλτσαριστό σουτ της Καλντενέι.

Μολονότι η Αγγλία έψαχνε γκολ ισοφάρισης, η Ισπανία ήταν αυτή που εξακολουθούσε να απειλεί, με το δυνατό σουτ της Μπονματί να «ξύνει» το δοκάρι και να περνάει για χιλιοστά άουτ. Στο 64’ η Παρέδες έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και η διαιτητής του παιχνιδιού έδειξε την άσπρη βούλα μετά την παρέμβαση του VAR.

Η Ερμόσο ανέλαβε την ευθύνη της εκτέλεσης, όμως η Ερπς την… ψάρωσε και μπλόκαρε την μπάλα στη γωνία της (70’).

Η Αγγλία πήρε τα… πάνω της από αυτό και είδε την Κολ να κάνει σπουδαία επέμβαση σε προσπάθεια της Τζέιμς από πλάγια θέση, στο 76ο λεπτό. Οι διακοπές για τραυματισμούς, ωστόσο, δεν της επέτρεψαν να πιάσει ρυθμό και έφερναν τον τίτλο όλο και πιο κοντά στην αντίπαλο της.

Τα 13 λεπτά καθυστερήσεων που υπέδειξε η 4η βοηθός, έδωσαν ελπίδα στις «λέαινες», όμως εκείνες δυσκολεύονταν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, και αν δεν είχαν την Ερπς στο τέρμα θα είχαν δεχθεί και δεύτερο γκολ στο 90+1’ με την Μπρόουνζ.

Οι Ισπανοί… έπαιξαν με τον χρόνο, κράτησαν την μπάλα στα πόδια τους και «στέφθηκαν» πρωταθλητές κόσμου!

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0