Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι – Σεβίλλη 1-1 (5-4 πεν.): Τη «λύγισαν» στα πέναλτι και πήραν το Super Cup στον Πειραιά οι Άγγλοι! (video)

Μάντσεστερ Σίτι – Σεβίλλη 1-1 (5-4 πεν.): Τη «λύγισαν» στα πέναλτι και πήραν το Super Cup στον Πειραιά οι Άγγλοι! (video)

Κι όμως, την κέρδισε στο ίδιο της το «παιχνίδι»! Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε το Super Cup στο «Γ. Καραϊσκάκης» στη διαδικασία των πέναλτι, κερδίζοντας τη Σεβίλλη, ύστερα από το ισόπαλο 1-1 του 90λεπτου.

Μπορεί στον τελικό του Europa League, τα πέναλτι να την βοήθησαν να φτάσει στο τρόπαιο, ωστόσο απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, η Σεβίλλη δεν είχε την ίδια τύχη. Οι «πολίτες» ήταν αλάνθαστοι στη διαδικασία και με τον Γκουντέλι να αστοχεί στο τελευταίο, πήραν το Super Cup που διεξήχθη στο «Γ. Καραϊσκάκης»! Έδωσε με τον τρόπο αυτό συνέχεια στην περασμένη, ονειρική σεζόν, όπου κατέκτησε την Premier League, το Champions League και το FA Cup.

Στο 90λεπτο οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν. Οι Άγγλοι πίεσαν πολύ, ειδικά μετά το γκολ του Εν-Νεσίρι, ενώ από την άλλη οι Ανδαλουσιανοί προσπάθησαν να παίξουν έξυπνα, χτυπώντας στις αντεπιθέσεις. Τελικά, όμως, ο Πάλμερ βρήκε απάντηση και έκανε το 1-1, το οποίο οδήγησε το ματς κατευθείαν στα πέναλτι, καθώς στο Super Cup δεν υφίσταται παράταση.

Παρά το γεγονός ότι έδειχνε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού στα πρώτα λεπτά, το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έπιασε τους ρυθμούς που το έχουμε συνηθίσει.

Είχε παρ’ όλα αυτά την πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης, στο 8ο λεπτό. Ο Άκε πήρε την κεφαλιά σε πλεονεκτική θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να της δώσει την κατάλληλη δύναμη, με αποτέλεσμα ο Μπόνο να απομακρύνει εύκολα.

Ένα σουτ του Γκβαρντιόλ στο 11’ έφυγε αρκετά ψηλά πάνω από την εστία του Μαροκινού γκολκίπερ και η Σίτι έδειχνε ότι δυσκολεύεται αρκετά να φτάσει στην περιοχή των Ανδαλουσιανών.

Αντίθετα, όταν η Σεβίλλη πάτησε στην περιοχή των «πολιτών» με αξιώσεις, φρόντισε να το μετουσιώσει σε γκολ. Στο 25’ ο Ακούνια σέντραρε από αριστερά, ο Εν-Νεσίρι κέρδισε κατά κράτος τη μονομαχία ανάμεσα σε Άκε και Γκβαρντιόλ και έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, για το 1-0 της ομάδας του!


Οι Άγγλοι ανέβασαν σε εκείνο το σημείο την πίεσή τους, αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά τον αντίπαλό τους, πηγαίνοντας έτσι στα αποδυτήρια όντες πίσω στο σκορ.

Στην επανάληψη, οι Σεβιγιάνοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι η Σίτι ανέβηκε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, χτυπώντας την στις αντεπιθέσεις. Παρά λίγο μάλιστα να της κάνει πάλι τη «ζημιά» στο 50’, όταν ο Οκάμπος γύρισε στην περιοχή και βρήκε τον Εν-Νεσίρι, με τον τελευταίο να κάνει άσχημο πλασέ, δίνοντας την ευκαιρία στον Έντερσον να διώξει.

Η Σεβίλλη μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά της, δεν το έκανε και εν τέλει το πλήρωσε. Στο 63’ ο Ρόδρι είδε τον Πάλμερ στην περιοχή, σέντραρε για το κεφάλι του και ο νεαρός Άγγλος δε λάθεψε από τη μικρή περιοχή, κάνοντας το 1-1!


Δύο λεπτά αργότερα, στο 65’, ο Εν-Νεσίρι λίγο έλειψε να «πληγώσει» ξανά τη Σίτι, αλλά ο Έντερσον διατήρησε την ισοπαλία.

Από εκεί και πέρα, το «Γ. Καραϊσκάκης» έδειχνε να… γέρνει προς την περιοχή όπου επιτίθονταν οι «πολίτες». Η Σεβίλλη έμοιαζε κουρασμένη και ο Ακέ παραλίγο να σκοράρει με κεφαλιά στο 90’, αλλά ο Μπόνο έδιωξε σε κόρνερ και κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι. Το σουτ του Γουόκερ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, κατέληξε εκτός στόχου και έτσι οι δύο ομάδες έμελλε να λύσουν τις διαφορές του στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, οι δύο ομάδες ήταν αλάνθαστες, μέχρι να έρθει η σειρά για το πέμπτο πέναλτι της Σεβίλλης. Ο Γκουντέλι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και έτσι η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε το Super Cup στο «Γ. Καραϊσκάκης».


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μαν. Σίτι (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ακάντζι, Γκβαρντιόλ, Άκε, Κόβατσιτς, Ρόδρι, Πάλμερ (85' Άλβαρες), Φόντεν Γκρίλις, Χάαλαντ

Σεβίλλη (Μεντιλίμπαρ): Μπουνού, Νάβας (83' Μοντιέλ), Μπαντέ, Γκουντέλι, Ακούνια, Χορδάν, Ράκιτιτς, Οκάμπος, Τόρες (74' Χουάνλου), Λαμέλα (90+3' Σούσο), Εν Νεσιρί (90+3' Μιρ)

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0