Football Talk

Προκριματικά Champions League: Επίδειξη δύναμης από την Μπράγκα, στα πέναλτι η Κοπεγχάγη σε «ματσάρα» (video)

Προκριματικά Champions League: Επίδειξη δύναμης από την Μπράγκα, στα πέναλτι η Κοπεγχάγη σε «ματσάρα» (video)

Η Μπράγκα έστειλε ένα ισχυρό «μήνυμα» σε Μαρσέιγ και Παναθηναϊκό, με μία καταπληκτική εμφάνιση απέναντι στην Μπάτσκα Τοπόλα (4-1). Η Κοπεγχάγη σε ένα τρομερό ματς με την Σπάρτα Πράγας (3-3) χρειάστηκε την διαδικασία των πέναλτι για να βρεθεί στα play off του Champions League, ενώ «σβηστά» ξεπέρασε το εμπόδιο της Ολίμπια Λιουμπλιάνας η Γαλατάσαραϊ (1-0).

Η Μπράγκα αναμένει τον αντίπαλο της στα play off του Champions League, ο οποίος θα προκύψει από την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μαρσέιγ, όμως φρόντισε ήδη να… προειδοποιήσει όποιον βρει στο «δρόμο» της. Επικράτησε με άνεση με 4-1 επί της Μπάτσκα Τοπόλα στη Σερβία και βρίσκεται μία… ανάσα από τα «αστέρια».

Προηγούνταν στο σκορ με 4-0 έπειτα από την συμπλήρωση 20 μόλις λεπτών, βγάζοντας μερικές υπέροχες συνεργασίες, με τους Πίτσι (9’), Μπρούμα (13’), Ντζαλό (16’) και Αλ Μουσράτι (20’) να βρίσκουν δίχτυα. Ο Ράκονιατς στο 40’ μείωσε για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα, με τους Σέρβους να συνεχίζουν στους ομίλους του Europa League.

Καταπληκτικό ματς στη Πράγα, καθώς μετά το 0-0 στη Δανία η Σπάρτα και η Κοπεγχάγη αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3, με τους φιλοξενούμενους να προκρίνονται στην επόμενη φάση στη διαδικασία των πέναλτι. Ο Τζόρνταν Λάρσον, γιος του Χένρικ της Μπαρτσελόνα, άνοιξε το σκορ στα 14 δευτερόλεπτα, με το 3ο γρηγορότερο γκολ στην ιστορία του θεσμού.

Ο Μπιρμάντσεβιτς έστειλε το ματς στην παράταση με γκολ στο 80’, όπου ο Λάτσι με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-1 για την Σπάρτα Πράγας (105’). Ο Ολατούντζι σημείωσε το τρίτο γκολ των γηπεδούχων, ο Κλέασον ισοφάρισε δις (3-3) και οι Κρέιτσι και Σόρενσεν αστόχησαν στα πέναλτι, ώστε να εξασφαλίσει την πρόκριση η Κοπεγχάγη.

Η ΑΕΚ, που επικράτησε με 2-1 της Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ, σε περίπτωση που αποκλειστεί θα αντιμετωπίσει στα play off του Europa League τους πρωταθλητές Τσεχίας.

Με χαρακτηριστική άνεση νίκησε η Γαλατασαράι την Ολίμπια Λιουμπλιάνας με 1-0, χάρις στο γκολ του Μάουρο Ικάρντι στο 24’, ενώ από τους Τούρκους θα απουσιάσει ο Λούκας Τόρεϊρα, αφού αποβλήθηκε στο 65ο λεπτό.

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0