Football Talk

ΑΕΚ: Η ελληνική παράδοση κόντρα στις συνεχόμενες ευρωπαϊκές προκρίσεις της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

ΑΕΚ: Η ελληνική παράδοση κόντρα στις συνεχόμενες ευρωπαϊκές προκρίσεις της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι πιστή στο ραντεβού της στα play off του Champions League, ωστόσο η ΑΕΚ θέλει να της χαλάσει την καλή παράδοση.

Έτοιμη να δώσει το πρώτο της φετινό ευρωπαϊκό παιχνίδι είναι η ΑΕΚ, μιας και η αποστολή της ομάδας βρίσκεται στην Κροατία για να αντιμετωπίσει την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ένα παιχνίδι που κανονικά θα έπρεπε να είναι το δεύτερο και με τη λήξη του να μαθαίναμε ποιος σύλλογος θα προκρινόταν στα play off.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, έχει ως μοναδικό στόχο την πρόκριση και θέλει να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της. Παίζει σε μια απαιτητική έδρα, κόντρα σε μία ομάδα η οποία τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να χτίσει τρομερή παράδοση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Αυτό γιατί, τα τελευταία έντεκα χρόνια, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έχει καταφέρει να έχει καταφέρει να πάρει εννιά προκρίσεις και να βρεθεί εκείνη στα play off της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πέρσι είχε καταφέρει να φτάσει μέχρι τους ομίλους του Champions League. Στον τρίτο προκριματικό γύρο είχε αντιμετωπίσει τη Λουντογκόρετς, την οποία κέρδισε με 2-1 εκτός έδρας στο πρώτο ματς, ενώ ντούμπλαρε τις νίκες της στη ρεβάνς (4-2).


Ιστορικά, η κροατική ομάδα έχει οχτώ αποκλεισμούς από τις δεκαοχτώ συμμετοχές της στον τρίτο προκριματικό γύρο, ωστόσο οι έξι από αυτούς ήταν όταν δεν υπήρχαν τα play off και ουσιαστικά ο τρίτος προκριματικός γύρος ήταν ο τελευταίος, που έδινε ένα εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης.

Από την πλευρά της η ΑΕΚ, μπορεί να σταθεί και εκείνη σε μία παράδοση, η οποία αφορά τα ματς που έχουν δώσει ελληνικές ομάδες με τη Ζάγκρεμπ. Αυτό γιατί η Ντιναμό, σε δέκα παιχνίδια έχει ηττηθεί εφτά φορές. Μόλις δύο φορές έχει πανηγυρίσει τη νίκη, ενώ ένα ματς είχε λήξει ισόπαλο.

Τα τελευταία δύο ματς που έχουν δώσει στο «Μάξιμιρ» ελληνικές ομάδες, είχαν θετικό πρόσημο. Το πιο πρόσφατο παιχνίδι, ήταν με τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2015-2016, εκεί που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πάρει το διπλό με γκολ του Μπράουν Ιντέγε.



Το αμέσως προηγούμενο ματς στη συγκεκριμένη έδρα, ήταν με τον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2010-2011 για τους ομίλους του Europa League. O «δικέφαλος του βορρά» είχε πανηγυρίσει ένα σπουδαίο διπλό χάρις σε γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.



ΑΕΚ και Ντιναμό έχουν τεθεί δύο φορές αντιμέτωπες στο παρελθόν, τη σεζόν 1964-1965 για το κύπελλο κυπελλούχων, με την «Ένωση» να επικρατεί με 2-0 εντός έδρας και να γνωρίζει την ήττα στη ρεβάνς με 3-0.

Παναγιώτης Ραμαντάνης


www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0