Football Talk

Ο Σκάρπα και ο πιο… λάτιν Ολυμπιακός όλων των εποχών

Ο Σκάρπα και ο πιο… λάτιν Ολυμπιακός όλων των εποχών
Η στροφή του Ολυμπιακού στην αγορά της Λατινικής Αμερικής αλλάζει εντελώς τους «ερυθρόλευκους» σε όλα τα επίπεδα καθώς γεμίζουν με ποιότητα και ταλέντο το ρόστερ τους. 

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Στον δρόμο για τον Πειραιά βρίσκονται ο Σαντιάγκο Χέζε, Φρανσίσκο Ορτέγκα και Γκουστάβο Σκάρπα. Δύο Αργεντίνοι και ένας Βραζιλιάνος που θα προστεθούν στη… λάτιν παροικία που στήνουν ο Αντόνιο Κορδόν με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον Ρέντη.  Υπενθυμίζεται πως ήδη έχουν αποκτηθεί ο Αργεντινός Νικολας Φρέιρε και ο Τζάκσον Πορόσο από το Εκουαδόρ. Αν προσθέσουμε σε αυτούς και τον Ρόντινει, είναι πολύ πιθανό ο… νέος Ολυμπιακός να έχει σε αρκετά παιχνίδια πάνω από τη μισή του ενδεκάδα με ποδοσφαιριστές από την Λατινική Αμερική. Ποτέ ξανά δεν υπήρχαν τόσοι πολλοί από την συγκεκριμένη Ήπειρο σε ένα ρόστερ του Ολυμπιακού. Και ακόμα έχει δρόμο η μεταγραφική περίοδος…

Πως έγινε όμως η στροφή του Ολυμπιακού στην συγκεκριμένη αγορά; Είναι αλήθεια πως τόσο ο Κορδόν όσο και ο Μαρτίνεθ, βλέποντας παιχνίδια της περσινής σεζόν, προβληματίστηκαν σε αρκετές περιπτώσεις από την έλλειψη πάθους και αποφασιστικότητας και έκριναν πως ποδοσφαιριστές από την συγκεκριμένη αγορά θα μπορούσαν να βελτιώσουν σημαντικά την ομάδα και σε αυτόν τον τομέα. Παράλληλα γνώριζαν πως οικονομικά είναι εκτός κάθε λογικής η αγορά νεαρών ταλαντούχων παικτών από την Ευρώπη σε αντίθεση με αντίστοιχες περιπτώσεις από την Αργεντινή, την Βραζιλία και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός βρίσκεται μια ανάσα από το να κάνει δικούς τους έναν από τους καλύτερους μέσους (Χέζε), έναν από τους καλύτερους αριστερούς μπακ (Ορτέγκα) του πρωταθλήματος της Αργεντινής και τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του πρωταθλήματος Βραζιλίας το 2022 (Σκάρπα). 

Ο τελευταίος είναι ότι πλησιέστερο σε μεταγραφές άλλων εποχών στον Ολυμπιακό. Ανήκει σε αυτή την κατηγορία ποδοσφαιριστών που μπορούν να ξεσηκώσουν την κερκίδα με κάθε τους κίνηση και να προκαλέσουν ντελίριο ενθουσιασμού στους οπαδούς.  Έχει «μαγικό» αριστερό πόδι, είναι το ίδιο ικανός και στην εκτέλεση και στην δημιουργία και διαθέτει στο μέγιστο ποδοσφαιρικό εγωισμό που δεν του επιτρέπει να δεχτεί την αποτυχία. Στη Νότιγχαμ Φόρεστ, σε ένα στυλ ποδοσφαίρου που δεν τον βοηθούσε, δεν πήρε πολλές ευκαιρίες, ωστόσο είναι δεδομένο πως στην Ελλάδα θα έχει πιο εύκολο έργο.

Το ζητούμενο πλέον για τον Ολυμπιακό και τον προπονητή του, εφόσον ολοκληρωθούν αυτές οι μεταγραφές, είναι να καταφέρει να τους προσαρμόσει στα «θέλω» του και στα δεδομένα της ομάδας. Δεν είναι εύκολο καθώς σε πολλές περιπτώσεις έχουμε δει ποδοσφαιριστές από την Λατινική Αμερική να χρειάζονται λίγο παραπάνω χρόνο για να βρουν τον εαυτό τους στην Ευρώπη. Όσο πιο γρήγορα συμβεί αυτό τόσο πιο καλά θα πάνε τα πράγματα για τον Ολυμπιακό

www.bnsports.gr

 
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0