Football Talk

ΑΕΚ: Έφτασε η αποστολή στο Ζάγκρεμπ - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας! Όλα όσα έγιναν

ΑΕΚ: Έφτασε η αποστολή στο Ζάγκρεμπ - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας! Όλα όσα έγιναν

Πάτησε.. Ζάγκρεμπ η αποστολή της ΑΕΚ ενόψει του ματς με την Ντιναμό την Τρίτη (15/08) με ισχυρή αστυνόμευση.

Η αποστολή της ΑΕΚ αναχώρησε το πρωί της Δευτέρας (14/08) για το Ζάγκρεμπ ενόψει του πρώτου αγώνα με την Ντίναμο στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League με δύο πούλμαν να την παραλαμβάνουν από το αεροδρόμιο και όλα να κυλούν ήρεμα.  Από την πλευρά της η αστυνομία του Ζάγκρεμπ έχει λάβει ισχυρά μέτρα ασφαλείας υπό τον φόβο των επεισοδίων.

Υπο την σκιά της δολοφονικής επίθεσης στη Νέα Φιλαδέλφεια με τραγικό απολογισμό τον χαμό του 29χρονου φίλου της Ένωσης, Μιχάλη, η Κροατία μερίμνησε για τη μέγιστη αστυνομική ασφάλεια. Η αποστολή των «κιτρινόμαυρων» μετέβη στο ξενοδοχείο χωρίς να πραγματοποιήσει καμία στάση.
Η αστυνομία του Ζάγκρεμπ έιχε κλείσει όλους τους δρόμους ενώ μεγάλη ασφάλεια έχει περικυκλώσει και το ξενοδοχείο ποιυ μένει η ΑΕΚ, ενώ εξέδωσε και ανακοίνωση με λεπτομερείς οδηγίες.

Η ανακοίνωση της κροατικής αστυνομίας: «Την Τρίτη 15 Αυγούστου 2023, στις 20.00 στο Ζάγκρεμπ, στο «Maksimir City Stadium», θα διεξαχθεί διεθνής ποδοσφαιρικός αγώνας για τα προκριματικά του UEFA Champions League, μεταξύ της Ντίναμο Ζάγκρεμπ και της ΑΕΚ.

Η αναμέτρηση αυτή έχει χαρακτηριστεί αγώνας υψηλού κινδύνου, και αναλόγως η αστυνομία θα λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας με επαρκή αριθμό αστυνομικών.

Για τη διατήρηση ευνοϊκής κατάστασης δημόσιας τάξης και ειρήνης κατά τη διαδρομή από και προς το γήπεδο, καθώς και την απρόσκοπτη διεξαγωγή του αγώνα, η αστυνομία θα λάβει μέτρα και ενέργειες της αρμοδιότητάς της, σύμφωνα με τον Νόμο περί Αστυνομικών Καθηκόντων και Εξουσιών, ο Νόμος για την Πρόληψη Ταραχών στους Αθλητικούς Αγώνες και ο Νόμος για τις δημόσιες συγκεντρώσεις.

Παρά την απόφαση της UEFA που απαγορεύει την πώληση εισιτηρίων σε φιλοξενούμενους φιλάθλους, αναμένεται μεγάλος αριθμός φιλάθλων και τους καλούμε να εξοικειωθούν με τις οδηγίες και τις συστάσεις στο ακόλουθο δελτίο τύπου».

Στη συνέχεια δίνει οδηγίες σχετικά με τους τρόπους προσέγγισης των φιλάθλων στο γήπεδο, αλλά και στα μέτρα που θα τηρηθούν για να εισέλθει κάποιος σε αυτό.


Συγκεκριμένα θα απαγορευτεί:

  • η εισαγωγή ή η απόπειρα εισαγωγής αλκοολούχων ποτών και ναρκωτικών, καθώς και η είσοδος και η παραμονή στην αθλητική εγκατάσταση σε κατάσταση μέθης
  • φέρουν πυροτεχνήματα, όπλα και άλλα αντικείμενα κατάλληλα για πρόκληση τραυματισμού ή για δημιουργία αταξίας και βίας,
  • η κάλυψη του προσώπου με καπέλο, κασκόλ ή άλλο μέσο με σκοπό την απόκρυψη της ταυτότητας,
  • η εισαγωγή πανό, σημαιών ή άλλων πραγμάτων με κείμενο ή εικόνες, πινακίδες ή άλλα χαρακτηριστικά που εκφράζουν ή υποκινούν μίσος ή βία με βάση φυλετικές, εθνικές, περιφερειακές ή θρησκευτικές πεποιθήσεις,
  • οι φίλαθλοι να φωνάζουν συνθήματα το περιεχόμενο των οποίων εκφράζει ή υποκινεί μίσος ή βία με βάση φυλετικές, εθνικές, περιφερειακές ή θρησκευτικές πεποιθήσεις,
  • η είσοδος μη διαπιστευμένων ατόμων σε χώρους που προορίζονται για διαιτητές ή άλλα άτομα που συμμετέχουν σε αθλητικό αγώνα,
  • η ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο"

Επιπρόσθετα τονίζεται στην ανακοίνωση ότι θα απαγορευτεί η είσοδος σε άτομα που είναι υπό την επήρεια αλκοόλ, δεν έχουν εισιτήριο, διαθέτουν στην κατοχή τους απαγορευμένα αντικείμενα ή κριθούν ότι είναι πιθανό να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων στον αγώνα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0