Football Talk

Ολυμπιακός: Οι «πολεμιστές», ο «λιποτάκτης» και η πρόκριση

Ολυμπιακός: Οι «πολεμιστές», ο «λιποτάκτης» και η πρόκριση

Στο πρώτο του επίσημο ματς την φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε λογικά ανέτοιμος αλλά χάρη στη μαχητική διάθεση όλων επικράτησε της Γκενκ και έχει στα χέρια του την πρόκριση. Ο απαράδεκτος Χουάνγκ και ο μονόδρομος των «Πειραιωτών».

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Λίγα σοβαρά συμπεράσματα μπορεί να βγάλει κανείς από τα αποκαλυπτήρια του Ολυμπιακού στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν απέναντι στην Γκενκ. Είναι εμφανές και λογικό πως οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται χρόνο για να ενσωματώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τα νέα  τους μεταγραφικά αποκτήματα, για περάσει ο προπονητής τα στοιχεία που θέλει στην ομάδα, αλλά και να μάθει και ο ίδιος ο Μαρτίνεθ καλύτερα το υλικό που έχει στα χέρια του. 

Σε αυτή τη φάση της σεζόν και με αυτά τα δεδομένα, το μόνο που μετράει στον Ολυμπιακό είναι τα αποτελέσματα και η ομάδα του Μαρτίνεθ κατάφερε να ξεκινήσει με το δεξί, σπάζοντας ένα σερί 15 αγώνων χωρίς νίκη στην Ευρώπη. Πλέον οι «Πειραιώτες» απέχουν 90 λεπτά από την πρόκριση στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ και από την εξασφάλιση ευρωπαϊκού ομίλου για ακόμα μια χρονιά.

Ο Ολυμπιακός τα κατάφερε κυρίως για έναν λόγο. Για την μαχητικότητα που έδειξαν όσοι αγωνίστηκαν. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό όλοι πάλευαν με λύσσα για κάθε κατοχή, για κάθε μπάλα και χάρη σε αυτή τη νοοτροπία εξισορρόπησαν την λογική έλλειψη αυτοματισμών και τα βαριά πόδια μετά την σκληρή δουλειά των προηγούμενων εβδομάδων. Μην ξεχνάμε πως αυτό ήταν το πρώτο επίσημο ματς του Ολυμπιακού, ενώ για την δευτεραθλήτρια Βελγίου ήταν το πέμπτο.

Πέρα από τη νοοτροπία, ο Μαρτίνεθ μπορεί να κρατήσει την συνολική αμυντική λειτουργία αλλά και την απόδοση των αμυντικών του, ειδικά του Ρέτσου που φαίνεται από το ξεκίνημα της προετοιμασίας αναγεννημένος και το βράδυ της Πέμπτης έκανε μια εμφάνιση σαν αυτές που οδήγησαν την Λεβερκούζεν να βγάλει από τα ταμεία της πάνω από 20 εκατ. ευρώ πριν από κάποια χρόνια. Παράλληλα ο Ισπανός τεχνικός μπορεί να χαμογελάει για τον… ορεξάτο Καμαρά που επιβεβαίωσε πως μπορεί να έχει σημαντικό ρόλο στον φετινό Ολυμπιακό

Φυσικά στην ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης είναι πιθανό να χρειαστούν περισσότερα πράγματα. Η Γκενκ θα πιέσει με ότι έχει και οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν να γίνουν πιο λειτουργικοί στη μεσαία γραμμή. Εκεί όπου αντιμετώπισαν τα περισσότερα προβλήματα στο πρώτο ματς λόγω της καλής και συντονισμένης πίεσης που ασκούσαν σε εκείνα τα τετραγωνικά οι Βέλγοι. Θα χρειαστεί ενδεχομένως οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνεθ να είναι πιο αποτελεσματικοί και με περισσότερο καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. 

Σίγουρα θα χρειαστεί η ίδια μαχητική νοοτροπία από όλους. Από την πρώτη μέρα της εποχής Κορδόν - Μαρτίνεθ στον Ολυμπιακό είναι ξεκάθαρο πως δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην έννοια ομάδα - οικογένεια και στο καλό κλίμα στο εσωτερικό του κλαμπ.

Είναι αμείλικτοι και ιδιαίτερα αυστηροί σε όποιον διαταράξει αυτά τα στοιχεία και όπως καταλαβαίνετε δεν θα μπορούσε να περάσει έτσι η συμπεριφορά του Χουάνγκ. Ο Νοτιοκορεάτης με την αδιαμφησβήτητη αξία που υποκλινόταν πέρσι στον κόσμο προφανώς άφησε κάποιους να του «πειράξουν» το μυαλό. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός πως αποφάσισε να «κρεμάσει» την ομάδα και τους συμπαίκτες του  και να… λιποτακτήσει λίγες ώρες πριν το πρώτο ματς της σεζόν. Με μια απαράδεκτη και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά τα μάζεψε και έφυγε, αθετώντας εκτός όλων των άλλων και το ίδιο το συμβόλαιο που είχε υπογράψει έναν χρόνο πριν. 

Η αλήθεια είναι πως από την αρχή του καλοκαιριού ήταν «περίεργη» η συμπεριφορά του, καθώς πρόκειται για έναν παίκτη που ουσιαστικά δεν έκανε προετοιμασία επικαλούμενος συνεχώς ενοχλήσεις στη μέση, ωστόσο κανείς στον Πειραιά δεν περίμενε κάτι τέτοιο και λογικά είναι έξαλλοι μαζί του σε σημείο που να θέλουν να του κρεμάσουν το δελτίο στα αποδυτήρια.

Μια απόφαση που μοιάζει με μονόδρομο μετά την συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή. Η εποχή των αναντικατάστατων, αν υπήρξε ποτέ, έχει περάσει στο ποδόσφαιρο. Εξάλλου είναι ήδη στον δρόμο για το «λιμάνι» ο 21χρονος Αργεντινός  κεντρικός χαφ Σαντιάγκο Χέζε που κοστολογείται στα 8 εκατ. ευρώ αυτή τη στιγμή και δεν αποκλείεται να έρθει και άλλος παίκτης στον άξονα, ενώ ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει ήδη εκεί τους Ιμπόρα και Αλεξανδρόπουλο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0