Football Talk

Ολική ανατροπή η Κλάκσβικ, καθάρισε εύκολα η Γαλατασαράι και… παράταση άγχους για Κοπεγχάγη! (video)

Ολική ανατροπή η Κλάκσβικ, καθάρισε εύκολα η Γαλατασαράι και… παράταση άγχους για Κοπεγχάγη! (video)

Ανατροπή και «τροφή» στα όνειρα της για πρόκριση στa Play off του Champions League πέτυχε η Κλάκσβικ κόντρα στη Μόλντε, ενώ η Γαλατασαράι επιβλήθηκε της Ολίμπια Λιουμπλιάνα και η Κοπεγχάγη πήρε… παράταση στο κομμάτι «πρόκριση» για την επόμενη εβδομάδα στην έδρα της Σπάρτα Πράγας!

Ημέρα προκριματικών Champions League η Τετάρτη, με την αγωνία στο κομμάτι «πρόκριση» να παίρνει παράταση στη Δανία με την Κοπεγχάγη και την Σπάρτα Πράγας, να αναδεικνύονται ισόπαλοι και όλα πλέον θα κριθούν στην Τσεχία σε μια εβδομάδα. Αντίθετα, η Γαλατασαράι κατάφερε να επιβληθεί της Ολίμπια Λιουμπλιάνα και έθεσε γερές βάσεις για να πάρει την πρόκριση στα Play off του Champions League. Μεγάλο ενδιαφέρον είχε το παιχνίδι στα Νησιά Φερόε, με την Κλάκσβικ να ανατρέπει το παιχνίδι στη Μόλντε και να έχει προβάδισμα εν όψει του επόμενου παιχνιδιού, με το 2-1 στα χέρια της.

Κοπεγχάγη - Σπάρτα Πράγας 0-0

Η πρωταθλήτρια Δανίας, Κοπεγχάγη, και η πρωταθλήτρια Τσεχίας, Σπάρτα Πράγας, κοντραρίστηκαν για τον τρίτο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League το βράδυ της Τρίτης (8/8). Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ήταν μοιρασμένο, Κοπεγχάγη να έχει τον πρώτο λόγο επιθετικά, όμως δεν κατάφερε να αποκομίσει κάτι με την ανάπαυλα να βρίσκει τις δύο ομάδες να ολοκληρώνουν το 45λεπτο της αναμέτρησης στο 0-0. Με τα δεδομένα να παραμένουν ίδια και στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι είχαν αρκετές φάσεις, όμως καμία από αυτές δεν κατάφερε να καταλήξει στα αντίπαλα δίχτυα της Σπάρτα Πράγας. Η Κοπεγχάγη έχοντας το πάνω χέρι του παιχνιδιού, δεν κατάφερε να πάρει την νίκη μέσα στην έδρα της και έτσι η αγωνία παίρνει… παράταση και όλα θα κριθούν στην Τσεχία την επόμενη εβδομάδα.

250808_fck-acsp-8.jpg

Κλάκσβικ - Μόλντε 2-1

Ο όνειρο της… κυνηγάει η Κλάκσβικ, μια ομάδα από τα Νησιά Φερόε, έχοντας ήδη εξασφαλισμένους τους ομίλους του Europa League και παράλληλα, έχοντας να αντιμετωπίσει την νορβηγική και έμπειρη στα ευρωπαϊκά σαλόνια Μόλντε, το όνειρο του UEFA Champions League συνεχίζει να υπάρχει στο μυαλό του συλλόγου. Μετά το πέρας του πρώτου ημιχρόνου καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να… σπάσει το ρόδι και το 0-0 ήταν γεγονός. Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου όμως, η Μόλντε δεν άφησε την ώρα να περάσει και με συνοπτικές διαδικασίες έκανε το 1-0 και τον Έικρεμ να γράφει το όνομα του στον φωτεινό πίνακα των σκόρερ στο 49’. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα (64’) οι γηπεδούχοι με ένα γκολ του Φρεντερικσμπέργκ, έφεραν το παιχνίδι σε ισοπαλία (1-1) και έτσι να αποτυπώνει στον πίνακα του σκορ την ισορροπημένη επιθετική εικόνα των δύο ομάδων. Με τον ίδιο πρωταγωνιστή, οι γηπεδούχοι έφεραν… τούμπα το παιχνίδι στο 86ο λεπτό και απέκτησαν πλεονέκτημα ενός γκολ στο θέμα της πρόκρισης!

F3CCucqXsAID1Dw.jpeg

Ολίμπια Λιουμπλιάνα - Γαλατασαράι 0-3

Να υποστηρίξει την έδρα της, στη Σλοβενία, κλήθηκε η Ολίμπια Λιουμπλιάνα από την Γαλατασαράι. Το έργο της δεν ήταν εύκολο παρόλα αυτά, με το σκορ να γέρνει εις βάρος της πολύ νωρίς στην αναμέτρηση, με τον Γιλμάζ να βγάζει την ασίστ για τον Ακτούρκογλου, ο οποίος έκανε το 1-0 στο 9ο λεπτό του παιχνιδιού. Η απάντηση των Σλοβένων δεν άργησε να έρθει και το 1-1 έγινε από τον Μπρίστιτς στο 20ο λεπτό, με τον επόπτη να υποδεικνύει σε θέση οφσάιντ τον παίκτη της Ολίμπια και το σκορ παρέμεινε υπέρ των φιλοξενούμενων. Με το ξεκίνημα του δεύτερου μισού, οι Τούρκοι γρήγορα γρήγορα έκαναν το 2-0 με τον Μέρτενς στο 48’, ενώ στο 57’ ο Μπαρντακτζί τριπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του, όμως ο επόπτης επέβαλε την τάξη υποδεικνύοντας τον ποδοσφαιριστή της Γαλατά σε αντικανονική θέση οφσάιντ! Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ντερβισόγλου στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων της κανονικής διάρκειας και το 3-0 κάνει την δουλειά των Τούρκων πιο άνετη.

Άξιο αναφοράς φυσικά είναι πως υπήρξε πανό συμπαράστασης από τους φίλους της Γαλατά, στο γήπεδο της Λιουμπλιάνα για τον αδικοχαμένο οπαδό της ΑΕΚ, Μιχάλη!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0