Football Talk

ΑΕΚ: «Κακός δαίμονας» οι Βέλγοι, αλλά η Μπριζ οδηγός κόντρα στην Αντβέρπ! (video)

ΑΕΚ: «Κακός δαίμονας» οι Βέλγοι, αλλά η Μπριζ οδηγός κόντρα στην Αντβέρπ! (video)
Η παράδοση της ΑΕΚ απέναντι σε βελγικές ομάδες, δεν είναι θετική. Αν συναντήσει την Αντβέρπ, όμως, στα Play Off του Champions League, ξέρει τι χρειάζεται: να το... κάνει όπως την τελευταία φορά, απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ! Κι όλοι οι οιωνοί, θα είναι με το μέρος της.
Σχετικά Άρθρα
Η κληρωτίδα της UEFA έφερε την ΑΕΚ αντιμέτωπη με τη νταμπλούχο Βελγίου, Αντβέρπ, στα Play Off του Champions League. Ομάδα γνώριμη, από το μεταξύ τους φιλικό στις αρχές του Ιουλίου, όπου η ΑΕΚ επικράτησε με σκορ 3-0.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να τα... ξαναπούν, στο πρώτο επίσημο «ραντεβού» τους και μόλις δεύτερο με ελληνική ομάδα; Η πρόκριση της «Ένωσης» επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, μέσω των δύο ματς-φωτιά που έρχονται, σε OPAP Arena (08/08, 21:45) και Μαξιμίρ (15/08, 21:00).

Αν το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα τα καταφέρει, θα έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία απέναντι στην τωρινή ομάδα παλιών γνώριμων του ελληνικού ποδοσφαίρου, Νταβίνο Βέρχουλστ (Απόλλων Σμύρνης, 2020-2022) και Μπιορν Ένχελς (Ολυμπιακός, 2017-2019), να βελτιώσει την «κιτρινόμαυρη» παράδοση απέναντι σε συλλόγους του Βελγίου, όπου μετρά μόλις μία νίκη μετά από 14 ματς (1 νίκη, 7 ισοπαλίες, 4 ήττες).

Πώς θα το κάνει; Όπως το καλοκαίρι του 2017, όταν «σφράγισε» απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ την επιστροφή της σε ευρωπαϊκούς ομίλους, σε αυτήν τη νέα σελίδα της ιστορίας της, αφήνοντας πίσω την περιπέτεια σε άλλες κατηγορίες, πλην της Super League.

αεκ_μπριζ.jpg


Ξανά σε ευρωπαϊκούς ομίλους, πρωταθλήτρια και πάλι!

Η ΑΕΚ «έμπαινε» στον τρίτο χρόνο της, μετά την επιστροφή της στη Super League και χρειαζόταν μία υπέρβαση, για να μπει στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Δεν τα κατάφερε απέναντι στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας για το Champions League, αλλά απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ, στον 4ο προκριματικό γύρο του Europa League, ήταν καταιγιστική.

«Άντεξε» στο Βέλγιο, φεύγοντας με το 0-0 και στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ έκανε μία από τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις της στην Ευρώπη, συντρίβοντας την αντίπαλό της με 3-0, σε μία πολύ μεγάλη βραδιά του Αντρέ Σιμόες, που σκόραρε δύο φορές και κέρδισε το πέναλτι για το πρώτο γκολ.



Όπως φάνηκε αργότερα, δεν ήταν απλώς μία σημαντική επιστροφή σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά και η συνέχιση μίας αήττητης πορείας εκτός συνόρων, που ολοκληρώθηκε την επόμενη σεζόν (2018/19), μετά από 14 ματς συνολικά!

Εκείνο το ευρωπαϊκό όνειρο «έσβησε» στο Κίεβο, κόντρα στη Ντιναμό, στην περίφημη φάση που ο Μασούντ αστόχησε, όντας σχεδόν πάνω στη γραμμή. Από την άλλη, όμως, η σεζόν «έκλεισε» με την ιστορική κατάκτηση του πρωταθλήματος, μετά από 24 χρόνια «ανομβρίας»!



Η ΑΕΚ, λοιπόν, έχει έναν πολύ καλό λόγο για να ερμηνεύσει μία πιθανή συνάντηση με την Αντβέρπ ως καλό «οιωνό». Τόσο για την Ευρώπη, όσο και για την Ελλάδα.

Πριν σκεφτεί οτιδήποτε άλλο, όμως, προέχει το εμπόδιο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που για πολλούς, είναι υψηλότερο κι από αυτό της Αντβέρπ, στον προκριματικό γύρο που ακολουθεί.

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0