Football Talk

Αύγουστος, ο πιο κρίσιμος μήνας για τον φετινό Ολυμπιακό

Αύγουστος, ο πιο κρίσιμος μήνας για τον φετινό Ολυμπιακό
Μέσα στις επόμενες 30 μέρες οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να ολοκληρώσουν το ρόστερ τους, να προκριθούν σε ευρωπαϊκό όμιλο και να ξεκινήσουν με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Συνηθίζεται οι σεζόν των ομάδων να κρίνονται γύρω στον Μάιο όταν τα πρωταθλήματα ολοκληρώνονται και γίνεται ο σχετικός απολογισμός. Ωστόσο σε ότι αφορά τον φετινό Ολυμπιακό, για πολλούς λόγους, ο Αύγουστος είναι ο μήνας που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το τι να περιμένουμε στο υπόλοιπο της χρονιάς. 

Ο μεγάλος αντίπαλος των Πειραιωτών αυτή τη στιγμή είναι ο χρόνος αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το φετινό καλοκαίρι μπήκαν σε μια νέα εποχή με τον Αντόνιο Κορδόν να είναι το απόλυτο αφεντικό σχετικά με τον σχεδιασμό του ρόστερ και τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να επιχειρεί να περάσει τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα. Το γεγονός δε πως η πεποίθηση του νέου αθλητικού διευθυντή του Ολυμπιακού πως οι καλές μεταγραφές γίνονται στο τέλος, κάνει ακόμα πιο δύσκολο το όλο εγχείρημα. 

Σε λίγες μέρες οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν το πρώτο τους φετινό επίσημο ματς, χωρίς να έχουν αποκτήσει ακόμα τουλάχιστον τέσσερις ποδοσφαιριστές που θα προορίζονται για βασικοί μέσα στη σεζόν. Έναν εξτρέμ, έναν στόπερ, έναν αριστερό μπακ και έναν επιθετικό. Οι δύο Ισπανοί ψάχνουν τα κατάλληλα κομμάτια για να συμπληρώσουν το παζλ και προσδοκούν σε βελτίωση της ομάδας όσο η χρονιά θα κυλάει. Σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν, όμως, σημασία έχουν τα αποτελέσματα και αυτό το γνωρίζουν και οι δύο πολύ καλά. 

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα κριθεί αν και σε ποια ευρωπαική διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός, ενώ στις 20 Αυγούστου οι «Πειραιώτες» ρίχνονται και στη «μάχη» του πρωταθλήματος, εκεί όπου στην παρούσα συνθήκη του νέου ξεκινήματος είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ξεκινήσει με νίκες κυρίως για λόγους ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης. 

Εκτός από τα παραπάνω, μέσα στο ίδιο διάστημα, στον Ολυμπιακό θα επιχειρήσουν να βρουν λύσεις με τους παίκτες που δεν υπολογίζονται. Ζινκερνάγκελ και Μπουτούτσι ετοιμάζουν ήδη βαλίτσες για Βέλγιο και Τουρκία αντίστοιχα αλλά υπάρχουν αρκετοί ακόμα που δεν υπολογίζονται και είναι δεδομένο πως όσες περισσότερες πωλήσεις γίνουν από αυτήν την κατηγορία τόσο το καλύτερο για τον σύλλογο που αφενός θα βάλει χρήματα στα ταμεία του και αφετέρου θα μειώσει τους «δυσαρεστημένους» στον Ρέντη. 

Μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο είναι πασιφανές πως ο Αύγουστος θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες και την χρονιά του φετινού Ολυμπιακού. Τα περιθώρια λάθους στους ποδοσφαιριστές που θα αποκτηθούν είναι μηδαμινά, αφού σχεδόν όλοι θα έχουν σημαντικό ρόλο και ευθύνες στην ομάδα, ενώ παράλληλα χρειάζεται να έχουν υψηλό επίπεδο προσαρμογής ώστε να… μπουν άμεσα στα «θέλω» του προπονητή. Είναι δεδομένο πως οι επόμενες μέρες θα είναι ιδιαίτερα «καυτές» στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0