Football Talk

Το ματς καριέρας του Μαρσελίνιο στη Στοκχόλμη, η πρώτη ευρωπαϊκή πρόκριση του Ατρομήτου και ο… Φαν Πέρσι! (video)

Το ματς καριέρας του Μαρσελίνιο στη Στοκχόλμη, η πρώτη ευρωπαϊκή πρόκριση του Ατρομήτου και ο… Φαν Πέρσι! (video)

Όσα χρόνια και αν περάσουν, κάποια πράγματα δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Και ένα από αυτά, είναι η πρώτη ευρωπαϊκή πρόκριση του Ατρομήτου, με το τρένο να μπαίνει σε σωστή «τροχιά» στην Στοκχόλμη. Σε ένα τρομερό βράδυ του Μαρσελίνιο, με γκολ των Ναπολεόνι και Ούμπιντες, μερικές ημέρες προτού ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι αφιχθή στα δυτικά προάστια.

Πέρασαν οκτώ χρόνια από τότε. Οκτώ έτη από την τεράστια επικράτηση του Ατρομήτου επί της ΑΙΚ Στοκχόλμης στη Σουηδία, με τον Μιχάλη Γρηγορίου να βάζει τις βάσεις για την πρώτη ευρωπαϊκή πρόκριση των Περιστεριωτών, σε ολόκληρη την ιστορία τους, στο ντεμπούτο του.

Ο Ατρόμητος ταξίδεψε… μακριά και «πετούσε φωτιές» στην Στοκχόλμη, και με τον Μαρσελίνιο να κάνει εκπληκτικό παιχνίδι, καταγράφοντας ένα γκολ και μια ασίστ, επικράτησε με 3-1 της ΑΙΚ, για να βρεθεί με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Europa League.

Επρόκειτο για μία καταπληκτική εμφάνιση, η οποία ξεκίνησε με το γκολ του Στέφανο Ναπολεόνι από νωρίς. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στην πρώτη τους ευκαιρία στο ματς, για να έρθει ο Μαρσελίνιο και να κάνει το 2-0, με όμορφο, διαγώνιο σουτ εκτός περιοχής.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και μπήκαν στο ματς με την έναρξη του δευτέρου μέρους, παρά την απόκρουση πέναλτι του Γκορμπούνοφ στο 48ο λεπτό. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας, ο Γκοϊτόμ βρήκε δίχτυα από τα «11» βήματα, μετά από χέρι σε στατική φάση και το 2-1 τους έδωσε αυτοπεποίθηση.

Η ελληνική ομάδα όμως δεν πανικοβλήθηκε. Βγήκε στην κόντρα, προειδοποίησε με υπέροχο πλασέ του Μαρσελίνιο, για να έρθει ο ίδιος παίκτης εν τέλει, και να κερδίσει το τρίτο πέναλτι στο παιχνίδι, στο 78ο λεπτό.


Όπως είναι γνωστό, ο Χαβιέ Ουμπίδες δεν αστοχεί σε κάτι τέτοιο και υπό αυτές τις συνθήκες, ο Ατρόμητος επικράτησε με 3-1 της ΑΙΚ, βάζοντας πλώρη για την πρώτη του ευρωπαϊκή πρόκριση.




Εν τέλει, αυτή «κλείδωσε» με την δεύτερη επικράτησή του στο Περιστέρι (1-0), ξανά με γκολ του Μαρσελίνιο, για να αποκλειστεί στη συνέχεια από την Φενέρμπαχτσε, σε ένα ματς που θα μείνει αλησμόνητο στο Περιστέρι, χάρη στο γκολ - φάουλ του Ρόμπιν Φαν Πέρσι στο φινάλε της συνάντησης.


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0