Football Talk

Η στάση της ΑΕΚ και ο Λιβάι Γκαρσία που δεδομένα κάποια στιγμή θα πουληθεί, αλλά στην ώρα του...

Η στάση της ΑΕΚ και ο Λιβάι Γκαρσία που δεδομένα κάποια στιγμή θα πουληθεί, αλλά στην ώρα του...

Τροφή για σκέψη: Εσείς πότε και με τι ποσό θα... πουλούσατε τον Γκαρσία;

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Με το που τελείωσε ονειρικά για την νταμπλούχο ΑΕΚ η περσινή σεζόν, δύο ήταν τα βασικά ερωτήματα όλων: Αν θα αποκτηθεί ο Πινέδα κι αν θα πωληθεί ο Λιβάι Γκαρσία. Στο πρώτο ερώτημα δόθηκε η απάντηση και γρήγορα. Η ΑΕΚ αγόρασε τον καλύτερο παίκτη του περσινού πρωταθλήματος δίνοντας 6,5 εκατ. ευρώ στη Θέλτα. Και πάμε τώρα στο δεύτερο ερώτημα: Πότε κι αν θα πωληθεί ο Γκαρσία.

Καταρχάς, δεν υπάρχει κανένας λόγος για… άγχος. Ο Λιβάι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025. Ένα συμβόλαιο το οποίο πρέπει να ανανεωθεί με τη διοίκηση να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Πρόκειται σαφώς για έναν κομβικό παίκτη για την ΑΕΚ και, σύμφωνοι, από τους ελάχιστους στο ρόστερ που δύσκολα μπορεί να καλυφθεί το κενό του αν απουσιάσει σε κάποιο ματς. Ο Αλμέιδα τον έκανε ένα σούπερ επιθετικό, ο ίδιος ο Λιβάι δούλεψε και βελτιώθηκε σε πολλά πράγματα, με αποτέλεσμα να χτίσει αυτός ο αθλητής μία υπεραξία μέσα σε έναν χρόνο και μάλιστα χωρίς να παίζει η ομάδα στην Ευρώπη!

Πολλοί μιλούν για ρίσκο της ΑΕΚ να μην πουλήσει τώρα τον Λιβάι που ήρθε η πρόταση 21,5 εκατ. ευρώ από τη Λανς. Ρίσκο μπορεί να είναι. Όμως όταν πιστεύεις σε αυτό που έχεις στα χέρια σου, όταν πιστεύεις στην ομάδα που δημιουργείς και έχοντας μπροστά σου δεδομένα συμμετοχή σε κάποιον ευρωπαϊκό όμιλο, θαρρώ το ρίσκο είναι μικρό. Επιπλέον, η ΑΕΚ ευτυχώς, έχει φτάσει σε ένα οικονομικό επίπεδο, ως εταιρεία, η οποία δεν έχει καμία ανάγκη να πουλήσει ή να μπει σε κάποιον ευρωπαϊκό όμιλο, προκειμένου να επιβιώσει οικονομικά. Ευτυχώς έχουμε ξεφύγει απ’ αυτές τις εποχές.

Γερό δηλαδή να είναι το παλικάρι, την υγειά του να έχει και η λογική θέλει να εκτοξεύεται κι άλλο η τιμή του τους επόμενους μήνες παίζοντας και στην Ευρώπη. Μπορεί σίγουρα να έρθει μία πρόταση κοντά στα 30 εκατ. ευρώ μέχρι τέλος Αυγούστου. Εκεί το πράγμα… ζορίζει και λογικά τον πουλάς. Τα χρήματα είναι πάρα πολλά! Όμως αυτή τη στιγμή, ορθώς έπραξε η ΑΕΚ και δεν έδωσε τον Γκαρσία με αυτά τα χρήματα που της προσφέρθηκαν και λίγο καιρό πριν τις πρώτες ευρωπαϊκές μάχες.

Δεδομένα κάποια στιγμή ο Λιβάι Γκαρσία θα πουληθεί. Πρέπει βασικά να πουληθεί και θα είναι καλό και για τον παίκτη και για την ίδια την ομάδα. Το ερώτημα είναι το πότε και με πόσα. Η ΑΕΚ θέλει να τον… χαρεί λίγο ακόμα και καλά κάνει. Με ένα ποσό κοντά στα 30 εκατ. ευρώ και άνω, όμως, δεν μπορείς να πεις «όχι». Όποτε έρθει λοιπόν τέτοια πρόταση, αν έρθει φυσικά, τον Λιβάι τον δίνεις.

Το ζητούμενο εννοείται είναι η ίδια η ομάδα. Το πολύ θετικό για τον σύλλογο είναι πως ο Αλμέιδα έχει δημιουργήσει ένα γκρουπ το οποίο δε στηρίζεται σε έναν παίκτη. Επειδή όμως ο Λιβάι είναι κομβικός, η ΑΕΚ πρέπει να βρει έναν παίκτη αντάξιό του, πριν τον πουλήσει  - όποτε τον πουλήσει! Όπως κοίταξε την περίπτωση του Μπακαμπού, όπως τσέκαρε την περίπτωση του Μάμα Μπαλντέ. Παίκτες δηλαδή που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με τον Γκαρσία. Είναι θετικό πως η ομάδα κινείται προς αυτή την κατεύθυνση: να πάρει δηλαδή επιθετικό μέσα στο καλοκαίρι, ανεξάρτητα τι θα γίνει και πότε με τον Λιβάι Γκαρσία.

Με απλά λόγια, η στάση της ΑΕΚ γενικά στο θέμα Γκαρσία είναι σωστή σε όλα! Και ο Λιβάι βλέπει ότι η ομάδα θέλει να του κάνει νέο συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές που το αξίζει και θέλει να την βοηθήσει κι άλλο τώρα στην Ευρώπη και σκοπεύει κάποια στιγμή να του δώσει την ευκαιρία να παίξει σε ένα πολύ καλύτερο πρωτάθλημα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0