Football Talk

Ροναλντίνιο – Μπαρτσελόνα: Επέτειος δύο δεκαετιών απ΄ όταν το ποδόσφαιρο απέκτησε… πινελιές μαγείας! (video)

Ροναλντίνιο – Μπαρτσελόνα: Επέτειος δύο δεκαετιών απ΄ όταν το ποδόσφαιρο απέκτησε… πινελιές μαγείας! (video)

Μία τέτοια μέρα σαν και αυτή, ο Ρονάλντο ντε Ασίς Μορέιρα ή κοινώς Ροναλντίνιο στα ποδοσφαιρικά στέκια, έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με τη Μπαρτσελόνα. Σαν σήμερα 20 χρόνια πίσω, το χαμογελαστό παιδί από το Πόρτο Αλέγκρε «βαφτίστηκε» για δεύτερη φορά και άλλαξε τον ρου της Βαρκελώνης μια για πάντα.

Μέσι, Ρονάλντο, Πελέ, Μαραντόνα. Ποιος είναι ο κορυφαίος που έχει έρθει ποτέ σε επαφή με τη «στρογγυλή θεά»; Εκείνος στα πόδια του οποίου αυτή έλαμπε περισσότερο; Οι απόψεις διίστανται και καμία απάντηση δεν δύναται να λεχθεί με βεβαιότητα. Και αυτό διότι οι εποχές αλλάζουν όπως και οι συνιστάμενες που μπαίνουν στο… μύλο και βγάζουν τον τελικό νικητή. Κάπου ανάμεσα σε αυτούς τους σπουδαίους του είδους, θα πεταχτεί και κάποιος αλαφροΐσκιωτος, κορδωμένος και θα βροντοφωνάξει «Ροναλντίνιο». Κάποιος που δεν μεγάλωσε με τον ορθό λόγο αλλά με τα «παραμύθια». Και από δαύτα, ο «Γκαούτσο» είχε να διηγηθεί αμέτρητα.

Ήταν 19 Ιουλίου του 2003 όταν το χαμογελαστό παιδί από το Πόρτο Αλέγρε άφηνε το Παρίσι για να… φωτίσει την Καταλονία. Μία προσθήκη που ακόμα και ο πιο αισιόδοξος φίλος της Μπαρτσελόνα, δεν μπορούσε να οραματιστεί τα συναισθήματα που θα τoυ προξενούσε ο «μάγος» αυτός κάθε φορά που θα τον έβλεπε να «δαμάζει» το τόπι, φορώντας τη φανέλα της ομάδας του, όπως μόνο εκείνος μπορούσε.

Επέτειος δύο δεκαετιών από τον πιο… ποιοτικά φαντεζί γάμο που έχει δει η ποδοσφαιρική υφήλιος. Μία σύζευξη που έφερε το γκολ-ποίημα στο Stamford Bridge και το αριστούργημα κόντρα στη Σεβίλλη, στο ντεμπούτο του στη La Liga. Κινήσεις ανεμικές, γεμάτες αλεγρία. Σκέψεις μεθυστικές που σε άφηναν με το… στόμα ανοιχτό. Ο Ροναλντίνιο της Μπαρτσελόνα ήταν βγαλμένος από τα όνειρα κάθε αγνού ρομαντικού ποδοσφαιρόφιλου. Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε που τις ατομικές του διεθνείς διακρίσεις, τις καρπώθηκε φορώντας τα «μπλαουγκράνα». Έγινε σύμβολο των νέων, ίνδαλμα των μικρών.

Ο Ροναλντίνιο Γκαούτσο της Μπάρσα, δεν ήταν οι πέντε κούπες  που ομολογουμένως βοήθησε για να καταλήξουν στην πρωτεύουσα της Καταλονίας. Ήταν το ευφάνταστο στοιχείο, το αρτιστίκ. Ο «Ρόνι» μιλούσε στη μπάλα, την κατεύθυνε όπως μόνο εκείνος ήξερε και μπορούσε. Τα μαγικά του αγγίγματα, τα.. άρρωστα κοντρόλ του, τα κοψίματα του. Μία ποδοσφαιρική πανδαισία που έβγανε αβίαστα. Και αυτή η πενταετία του φωτός, ξεκίνησε πριν από ακριβώς 20 χρόνια.

Θυμηθείτε τον…

 



Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0