Football Talk

Από τον Μανδά στον Τετέι: Οι 5+1 Έλληνες παίκτες στο… ραντάρ των «μεγάλων» (video)

Από τον Μανδά στον Τετέι: Οι 5+1 Έλληνες παίκτες στο… ραντάρ των «μεγάλων» (video)

Ο μεταγραφικός «πυρετός» συνεχίζεται και οι ομάδες στρέφονται στα ενδότερα της χώρας για πιθανές ευκαιρίες, με έξι Έλληνες ποδοσφαιριστές να ξεχωρίζουν και να εμφανίζονται έτοιμοι για το επόμενο βήμα στην καριέρα τους.

Η ΑΕΚ απέκτησε τον Σταύρο Πήλιο από τον ΠΑΣ Γιάννινα και απέδειξε πως υπάρχουν Έλληνες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στις ομάδες εκτός του Big5, όπου οι «μεγάλοι» μπορούν να στηριχθούν και να επενδύσουν.

Χρήστος Μανδάς (ΟΦΗ)

Ο 21χρονος τερματοφύλακας αποτελεί ένα από τα ονόματα που όλοι διατηρούν στα υπόψιν τους. Ο Μανδάς, αφού δεν βρήκε θέση βασικού στον Ατρόμητο, πήγε στον ΟΦΗ και η περσινή του σεζόν με τους Κρητικούς ήταν εξαιρετική. Κράτησε οκτώ φορές ανέπαφη την εστία του και κατέγραψε τις περισσότερες επεμβάσεις ανά παιχνίδι στην κατηγορία (3.3).

Μάριος Τζαβίδας (Ατρόμητος)

Ο Τζαβίδας είναι ένα από τα νεαρά ταλέντα που «ξεπετάχτηκαν» φέτος, με τον Ατρόμητο να δείχνει ότι τον εμπιστεύεται και τον Κρις Κόουλμαν να του δίνει 31 συμμετοχές με τη φανέλα. Παρ’ ότι είναι νωρίς, έδειξε ενθαρρυντικά σημάδια βελτίωσης όσο περνούσε η χρονιά και αν συνεχίσει έτσι, δεν θα αργήσει να επακολουθήσει και μία καλή μεταγραφή.

Κωνσταντίνος Μπαλογιάννης (Ελεύθερος)

Ο μοναδικός παίκτης στη λίστα που έχει αποχωρήσει από τον σύλλογο του και είναι διαθέσιμος στην αγορά. Ο 24χρονος πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στον ΟΦΗ, ενώ είναι ευέλικτος και μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές διαφορετικές θέσεις, από αριστερός μπακ-χαφ έως ψευτο-εννιάρι. Για αυτό και ο πρώην προπονητής του, Βάλντας Νταμπράουσκας, τον χαρακτήρισε ως κάποιον που θέλει κάθε τεχνικός.

Ανδρέας Τετέι (Κηφισιά)

Ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές στην ιστορική πορεία της Κηφισιάς προς την Stoiximan Super League και τα 12 γκολ που πέτυχε στη Super League 2 δεν έχουν περάσει απαρατήρητα. Ο Ανδρέας Τετέι βρίσκεται σε καταπληκτική ηλικία (22 ετών) για να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και με την ομάδα των Βορείων Προαστίων να έχει πρόσφατα απορρίψει πρόταση ύψους 600.000 ευρώ για τον ίδιο, το ποσό δεν θα είναι αμελητέο.

Άγγελος Λιάσος (ΠΑΣ Γιάννινα)

Ένας αρκετά έμπειρος ποδοσφαιριστής παρά το νεαρό της ηλικίας του (23 χρονών). Ο Λιάσος ολοκλήρωσε φέτος την 3η του σεζόν στη Stoiximan Super League και μετράει συνολικά 72 συμμετοχές. Εάν ο ΠΑΣ Γιάννινα «μπλέξει» εκ νέου στη μάχη της παραμονής είναι αρκετά πιθανό και εκείνος να αποχωρήσει από το κλαμπ, όπως έκανε πρόσφατα ο Σταύρος Πήλιος για λογαριασμό της ΑΕΚ.

Γιώργος Λιάβας (Παναιτωλικός)

Ανάλογη περίπτωση με τον Λιάσο είναι και ο Λιάβας του Παναιτωλικού, ο οποίος είναι στα 22 του έτη και έχει συνολικά τέσσερις χρονιές στην κορυφαία κατηγορία της Ελλάδας. Και οι δικές του εμφανίσεις φτάνουν τις 72 και μέσα στο 2023 άρχισε να καθιερώνεται στην ομάδα του Αγρινίου, με τις δυνατότητες του να είναι εμφανείς.

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0