Football Talk

ΑΕΚ: Οι μεταγραφές της από εδώ και πέρα και το συμβόλαιο του Λιβάι Γκαρσία

ΑΕΚ: Οι μεταγραφές της από εδώ και πέρα και το συμβόλαιο του Λιβάι Γκαρσία
Τι γίνεται με στόπερ, φορ, κεντρικό χαφ και το ενδιαφέρον που δείχνουν σύλλογοι από το εξωτερικό για τον Γκαρσία.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Η ΑΕΚ έχει καταφέρει να αποκτήσει έως τώρα τους Πινέδα, Πισάρο, Πήλιο, Χρυσόπουλο και να ανανεώσει τα συμβόλαια των Άμραμπατ και Χατζισαφί που έληγαν αυτό το καλοκαίρι. Η συνέχεια αναμένεται εξίσου δυνατή…

Η ΑΕΚ κατάφερε να κρατήσει τον περσινό βασικό της αγωνιστικό κορμό και να τον αναβαθμίσει σε σημαντικό βαθμό με την προσθήκη του Πισάρο, αλλά και το επίπεδο που δουλεύει ο Ματίας Αλμέιδα με το ρόστερ του.

Πάμε να δούμε τι περιμένουμε από εδώ και πέρα: Η ΑΕΚ θέλει και θα αποκτήσει κεντρικό αμυντικό. Η περίπτωση του Νέστορ Αραούχο παραμένει στο προσκήνιο και μάλιστα σύμφωνα με τους Μεξικανούς μπορεί αυτή η ιστορία να έκλεινε μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε. Από την ΑΕΚ δεν επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο. Η Ένωση τα έχει βρει με τον παίκτη, ωστόσο η Αμέρικα θέλει πρώτα να αποκτήσει κεντρικό αμυντικό και έπειτα να πει το τελικό «οκ» για τη μεταγραφή του Αραούχο στην ΑΕΚ. Πότε θα γίνουν όλα αυτά; Κανείς δεν ξέρει! Αυτό είναι ένα σημαντικό ερώτημα. Deadlineδεν έχει δοθεί από την ΑΕΚ στην Αμέρικα κι αυτό δείχνει ότι η Ένωση δεν βιάζεται, με τον Ματίας Αλμέιδα να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο γκρουπ και στους παίκτες του. Ακόμη δηλαδή και… αύριο να έρθει ο νέος στόπερ η λογική θέλει στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια να πάει με το δίδυμο ΒίνταΜουκουντί, ενώ ως εξαιρετική εναλλακτική είναι ο Μήτογλου.

Από τη στιγμή λοιπόν, που η ΑΕΚ έχει σταθερές επιλογές στο κέντρο της άμυνάς της, η ομάδα είναι «δεμένη» και υπάρχει χρόνος γενικά μπροστά, δεν υπάρχει άγχος για την απόκτηση αμυντικού. Ίσως δηλαδή καθυστερήσει χρονικά η επόμενη μεταγραφή και ίσως προκύψουν ακόμη καλύτερες περιπτώσεις παικτών.

Εκτός από τον στόπερ η ΑΕΚ θέλει να αποκτήσει και έναν παίκτη στο κέντρο. Ένα 6-8άρι. Έναν νεαρό παίκτη με προοπτική. Τέτοιος είναι για παράδειγμα ο Αλεξανδρόπουλος, ωστόσο η συγκεκριμένη περίπτωση έχει «παγώσει» για την ΑΕΚ. Ίσως στο μέλλον να «φουντώσει» πάλι, αλλά τις τελευταίες ημέρες έχει μπει στον «πάγο» και η Ένωση τσεκάρει άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Επιπλέον, είναι πάρα πολύ πιθανό η ΑΕΚ να αποκτήσει και επιθετικό μέσα στον Αύγουστο. Έναν φορ στυλ… Μπακαμπού για παράδειγμα. Η απόκτηση επιθετικού είναι ανεξάρτητη από τον Λιβάι Γκαρσία.

Η διοίκηση είναι ξεκάθαρη και δεν θέλει να πουλήσει αυτό το καλοκαίρι τον Λιβάι. Το ενδιαφέρον που έχουν δείξει σύλλογοι από το εξωτερικό (με πιο ουσιαστικό αυτό της Λανς) έχει βρει ξεκάθαρες αρνήσεις από τη διοίκηση. Μόνο με μία πρόταση πάνω από 25 εκατ. ευρώ είναι πιθανό να πωληθεί φέτος ο Λιβάι Γκαρσία. Η ΑΕΚ μάλιστα, δείχνει διάθεση να κάνει αναπροσαρμογή συμβολαίου στον περσινό πρώτο της σκόρερ το επόμενο διάστημα – και εδώ να θυμίσουμε πως το συμβόλαιο του Γκαρσία με την ΑΕΚ έχει ισχύ μέχρι το 2025. Γενικά η ΑΕΚ είναι απόλυτα ήρεμη και καθόλου αγχωμένη για τα μεταγραφικά της. Είναι μέσα Ιουλίου, έχει ακόμη 20 ημέρες μπροστά της μέχρι το πρώτο της ευρωπαϊκό παιχνίδι, έχουμε 1,5 μήνα επίσης μέχρι το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, άρα και το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν πολλές ευκαιρίες στο μέλλον είναι ένα σενάριο πιθανό που θα ήθελε να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ.

Εκτός των άλλων υπάρχει και η ξεχωριστή περίπτωση του Λουίς Πάλμα. Είναι μία έξτρα μεταγραφή ο εξτρέμ του Άρη. Αν η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν βρει τα λεφτά που θέλει από σύλλογο του εξωτερικού άμεσα, τότε μέσα στον Αύγουστο δεν αποκλείεται η ΑΕΚ να τον κάνει δικό της, όπως έκανε πέρυσι σε ανάλογη περίπτωση με τον Πάολο Φερνάντες από το Βόλο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0