Football Talk

Σαχτάρ Ντόνετσκ – ΑΕΚ 0-5: Τρομεροί Λιβάι Γκαρσία και Ζίνι σε καταπληκτική εμφάνιση της «Ένωσης» (video)

Σαχτάρ Ντόνετσκ – ΑΕΚ 0-5: Τρομεροί Λιβάι Γκαρσία και Ζίνι σε καταπληκτική εμφάνιση της «Ένωσης» (video)

Η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική και «διέσυρε» την Σαχτάρ Ντόνετσκ με 5-0 στη φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στην Ολλανδία. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, ενώ τα άλλα δύο γκολ τα σημείωσε ο Ζίνι.

Μετά τη νίκη επί της Αντβέρπ ακολούθησε άλλη μία για την ΑΕΚ, με αντίπαλο τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, η οποία φέτος θα συμμετάσχει στους ομίλους του Champions League. Η εμφάνιση της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα ήταν φανταστική και το τελικό σκορ (5-0) αναδεικνύει την άνεση με την οποία τα κατάφερε η «Ένωση».

Ο Λιβάι Γκαρσία επέστρεψε πρόσφατα από το Gold Cup, όπου εκπροσώπησε το Τρινιντάντ & Τομπάγκο, και φαίνεται να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση πετυχαίνοντας χατ-τρικ, τη στιγμή που ο Ζίνι ήρθε από τον πάγκο και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυναμικά στο ματς και άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό, με τον Ντομαγκόι Βίντα να στρώνει υπέροχα για τον Γκαρσία και εκείνον να πλασάρει εύστοχα για το 1-0.

Στο 15ο λεπτό, σε μία περίεργη φάση, ο διαιτητής απέβαλε τον Νορντίν Άμραμπατ με δύο κίτρινες κάρτες, τη μία για μαρκάρισμα και την άλλη για διαμαρτυρία, ενώ στο 28’ και η Σαχτάρ έμεινε με 10 παίκτες, αφού ο Ντανίλο Ουντόντ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Με καταπληκτική ενέργεια του Λιβάι Γκαρσία στο 40’, διπλασίασε τα γκολ της η ΑΕΚ. Υποδέχθηκε τη μπάλα λίγα μέτρα μπροστά από τη μεσαία γραμμή, απέφυγε τον αντίπαλο του και «εκτέλεσε» στην απέναντι γωνία για το 2-0.

Ο επιθετικός της «Ένωσης» ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, σημειώνοντας χατ-τρικ στο 65’. Εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας των Ουκρανών και έσκαψε τη μπάλα πάνω από τον Τβαντόρφσκι, στέλνοντας την στα δίκτυα.

Ο Ματίας Αλμέιδα έκανε αρκετές αλλαγές για την ΑΕΚ και ο Ζίνι που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο σκόραρε δύο φορές.

Αρχικά, στο 83’ με απίστευτο άλμα μετά από σέντρα του Θεοδώση Μαχαίρα νίκησε όλη την άμυνα της Σαχτάρ, ενώ βρήκε γκολ και τρία λεπτά αργότερα με πλασέ από κοντινή απόσταση.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (75' Σιντιμπέ), Βίντα (75' Μήτογλου), Μουκουντί (75' Ογκμπόα), Χατζισαφί (75' Μουκουντί), Σιμάνσκι (75' Γαλανόπουλος), Άμραμπατ, Γιόνσον (75' Μαχαίρας), Ελίασον (75' Ζίνι), Τσούμπερ (75' Λαμαράνα), Γκαρσία (75' Φαν Βερτ)

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0