Football Talk

«Καρέ» του Γιάννη Αναστασίου στη Super League και τώρα... η νεοφώτιστη Κηφισιά

«Καρέ» του Γιάννη Αναστασίου στη Super League και τώρα... η νεοφώτιστη Κηφισιά
Έχοντας μαζέψει εμπειρία από άλλες τρεις ομάδες της Super League 1, ο Γιάννης Αναστασίου ετοιμάζεται για μία νέα πρόκληση στην καριέρα του, μιας και θα κάτσει στον πάγκο της Κηφισιάς, στην παρθενική χρονιά της ομάδας των βορείων προαστίων στην πρώτη κατηγορία.

Ο Γιάννης Αναστασίου θα είναι ο πρώτος προπονητής που θα κάτσει στον πάγκο της Κηφισιάς στη Super League 1. Μία ιστορική χρονιά έρχεται για την ομάδα των βορείων προαστίων και σίγουρα το έργο του Αναστασίου δεν θα είναι εύκολο.

Έχοντας βέβαια μεγάλη εμπειρία, αυτός είναι και ο λόγος που επιλέχθηκε για αυτή τη θέση. Θα είναι η τέταρτη ομάδα της πρώτης εθνικής που θα κάτσει στον πάγκο της και μετά τον Παναθηναϊκό, τον Ατρόμητο και τον Παναιτωλικό, σίγουρα έχει το… know how για να πετύχει τους στόχους που θα θέσει.

kifisia.webp

Η καριέρα του Γιάννη Αναστασίου στους πάγκους, είχε ξεκινήσει από τη θέση του βοηθού, όπου ήταν στον Παναθηναϊκό την περίοδο 2008-2009. Μετά από ένα πέρασμα από τις Γιονγκ Άγιαξ και Τβέντε (ίδιο πόστο) είχε έρθει η ώρα να γίνει για πρώτη φορά ο βασικός coach μίας ομάδας.

Τον Ιούνιο του 2013 ο Αναστασίου είχε κάτσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ήταν στο τιμόνι του «τριφυλλιού» μέχρι τον Νοέμβριο του 2015. Σε 118 παιχνίδια είχε 66 νίκες, 24 ισοπαλίες και 28 ήττες, με τον μέσο όρο των γκολ για την ομάδα του να είναι 1.63, ενώ το παθητικό 0.86.

anastasiou-pao.jpg

Με τους «πράσινους» κατάφερε να κατακτήσει ένα κύπελλο Ελλάδος το 2014 (4-1 τον ΠΑΟΚ στον τελικό) το οποίο παραμένει και το μοναδικό του τρόπαιο στην προπονητική του καριέρα.

Η δεύτερή του παρουσία σε πάγκο ελληνικής ομάδας ήταν 3.5 χρόνια αργότερα, καθώς μετά το πέρασμά του από τις Ρόντα, Κορτράικ και Ομόνοια, υπέγραψε στον Ατρόμητο.

Η παραμονή του στο Περιστέρι δεν κράτησε όσο θα περίμενε και ο ίδιος. Είχε υπογράψει το συμβόλαιό του τον Ιούλιου του 2019 και μόλις τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, μετά από 14 παιχνίδια (5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 6 ήττες) είχε αποτελέσει παρελθόν.

anasta.webp

Για 1.5 χρόνο, ο Γιάννης Αναστασίου είχε μείνει μακριά από τους πάγκους, μέχρι να έρθει η πρόταση του Παναιτωλικού το καλοκαίρου του 2021. Ο έμπειρος προπονητής, κάθισε για δύο γεμάτες χρονιές στην ομάδα του Αγρινίου, με την οποία είχε 72 παιχνίδια (21 νίκες, 16 ισοπαλίες και 35 ήττες). Υπήρχαν διαστήματα, κυρίως στην κανονική διάρκεια της Super League και όχι στα play off, όπου τα «καναρίνια» παίζανε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο.

Σε αυτό βασίζονται και οι άνθρωποι της Κηφισιάς. Στο ότι ξέρει να στήνει νέες ομάδες και του είναι εύκολο να πετύχει τους στόχους που θέτει. Η Κηφισιά θέλει να καθιερωθεί στην πρώτη κατηγορία και το γεγονός ότι ποντάρει σε έναν έμπειρο coach είναι σημαντικό.

Παναγιώτης Ραμαντάνης

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0