Football Talk

Euro U21: Το Ισραήλ απέκλεισε την οικοδέσποινα Γεωργία στα πέναλτι και προκρίθηκε στους «4» (video)

Euro U21: Το Ισραήλ απέκλεισε την οικοδέσποινα Γεωργία στα πέναλτι και προκρίθηκε στους «4» (video)

Το Ισραήλ κυριάρχησε απόλυτα, αλλά το 0-0 οδήγησε το ματς στην διαδικασία των πέναλτι όπου και κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Euro U21. Η Γεωργία κρατήθηκε όσο μπορούσε, ωστόσο οι Γκάγκουα και Κβαντατζιάνι «λύγισαν» υπό την πίεση και δεν κατόρθωσαν να φέρουν την χώρα τους δύο ματς μακριά από έναν… εντός έδρας τελικό.

Η αναμέτρηση δεν είχε σκορ (0-0) και το Ισραήλ χρειάστηκε να φτάσει στην διαδικασία των πέναλτι για να σκοράρει στον ανίκητο Μαμαρντασβίλι, αλλά εν τέλει τα κατάφερε. Μέσα στην Τιφλίδα, απέκλεισε την διοργανώτρια Γεωργία, αφού ο Ντανιέλ έπιασε την εκτέλεση του Γκάγκουα, ενώ αυτή του Κβαντατζιάνι σταμάτησε στο δοκάρι.

Έτσι, οι φιλοξενούμενοι εξασφάλισαν την πρόκριση στα ημιτελικά του Euro U21, όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή της αναμέτρησης της Αγγλίας με την Πορτογαλία.

Στο πρώτο μέρος, παρότι η κατοχή ήταν μοιρασμένη, το Ισραήλ είναι που έφτασε πιο κοντά στο γκολ, με τον Μαμαρντασβίλι να χρειάζεται να παρεμβεί στο σουτ του Γκλάουκ στο 34’. Η μεγαλύτερη ωστόσο στιγμή είχε χαθεί στο 5ο μόλις λεπτό, με τον Καρζέφ να κάνει μία εξαιρετική ενέργεια αλλά να πλασάρει λίγο δίπλα από το δοκάρι.

Έτσι συνεχίστηκε και το δεύτερο ημίχρονο, με τον Τούργκεμαν να χάνει άλλη μία ανεπανάληπτη ευκαιρία, αφού ο τερματοφύλακας της Βαλένθια αρχικά απέκρουσε την προσπάθεια του, ενώ μετά η μπάλα κατέληξε και στο δοκάρι στην επαναφορά, προτού απομακρυνθεί από την αντίπαλη άμυνα.

Η… παράσταση για έναν ρόλο συνεχίστηκε, με τον Μαμαρντασβίλι να αποκρούει και το δυνατό σουτ του Αζουλάι στο 66’. Η Γεωργία απείλησε στο 85’ αλλά η τελική που κατέγραψε ο Γκάγκουα πέρασε αρκετά μέτρα πάνω από το δοκάρι. Οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να βρουν λύση και οδηγήθηκαν στην παράταση.

Εκεί, το ίδιο… έργο παρέμεινε, με το Ισραήλ να βλέπει τον αντίπαλο κίπερ να σταματάει εξαιρετικά τον Μπιλέβι στο 106’. Ο «γόρδιος δεσμός» δεν λύθηκε ούτε εκεί και έτσι το παιχνίδι πήγε στην «ψυχρή» διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, ο Ντανιέλ έπιασε την εκτέλεση του Γκάγκουα, αφού δεν ήταν καλή και μπλόκαρε με άνεση την μπάλα στη γωνία του. Ο Κβαντατζιάνι έπρεπε να σκοράρει, με το σκορ στο 4-3 εις βάρος της Γεωργίας, ωστόσο έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και το Ισραήλ στα ημιτελικά του Euro U21.

Συνθέσεις:

Γεωργία (Ρ. Σβανάτζε): Μαμαρντασβίλι, Γκελασβίλι (Κβαντατζιάνι 46’), Καλανάτζε, Σαζόνοφ, Αζαρόβι, Γκοτσολεϊσβίλι, Γανίτζε, Μεκβαμπισβίλι, Τσιταισβίλι (Μοϊστραπισβίλι 70’), Γκάγκουα, Νταβιτασβίλι.

Ισραήλ (Γ. Λουζόν): Ντανιέλ, Κοχέν, Γκάντελμαν, Λέμκιν, Χαλάι, Καρζέφ (Χοφμάιστερ 46’), Γκλάουκ, Αζουλάι, Γιάμπερ, Γκούρνο, Τούγκερμαν.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0